Nästa steg

Om man skall tro aftonbladet (nej är väl en god tumregel, men låt gå för argumentationens skull) så har en norsk sjuksköterskeelev i en utvärdering av sina studier föreslagit att funktionshindrade, ofödda barn skall avrättas då de inte kan vara till nytta för staten.

Länk

Artikeln färgas av en stark upprördhet som jag absolut inte kan förstå. Det är ju redan så idag att många funktionshindrade barn aldrig får uppleva sin första födelsedag efter att modern erbjudits fosterdiagnoistik och sedan “rådgivning”.

Som högermänniska ser jag varje mänsklig individ som ovärderlig. Vi är alla lika mycket värda, och det värdet är fullständigt oberoende av huruvida vi kan vara till nytta för någon annan – absolut allra minst för staten. Det är ett inneboende, universellt värde.

Blotta tanken på att syftet med våra liv på något sätt skulle vara kopplat till staten är vad som är horribelt i den unge skuksköterskans förslag. Men den upprördheten delar jag sällan med vänstern så varför så i detta fallet?

Om man uppmuntrar frikostigt många aborter oavsett anledning så borde man vara konsekvent då anledningen är att staten önskar så. Efter alla fårskocksmarscher i maj borde man ha vant sig vid att tyst lyda och inte tänka själv. “Moral” är som bekant kontrarevolutionärt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: