snyft, snyft

En artikel i dagens nyheter visar just hur långt medierna är beredda att gå för att få angripa regeringen – till kolahalvön i ryssland visar det sig.

Vår biståndsminister, Gunilla Carlsson, gick ut med att delar av Sveriges bistånd kanske borde läggas om och vissa områden prioriteras framför stormakten och i-landet ryssland. Genast sätter vänstermedierna igång och försöker hitta någon infallsvinkel de kan använda för att spinna detta som negativt.

Man söker uppsåtligen upp en klinik för handikappade som uppenbarligen hade blivit ett paradis med bara lite mer pengar, lite mer svenska skattekronor, och krokodiltårarna formligen väller fram över dessa människor som de onda Moderaterna tydligen vill skada. Man tar sig för pannan.

Att visa verkligheten på andra platser i ryssland där situationen är diametralt bättre är givetvis inte aktuellt. Reportage om rysslands ofattbart dyra, någorlunda moderna krigsmakt till exempel. Hur många limousiner har ryssland råd att ge putin?

Självklart hade rapporteringen varit tvärtom om regeringen föreslagit att hjälpa dessa stackars satar till ryssar. Då hade det hetat att “Reinfeldts förslag att ge mer pengar till Putin får kritik” eller liknande och sedan bilder från någon överdådig statsmiddag i kreml där lyxen inte vet några gränser.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: