(s)ydsvenskan

Det är knappast en nyhet att ledarsidan på sydsveriges största tidning länge varit en nagel i ögat för många frihetliga skåningar.

Trots löftet om att vara oberoende liberal, något som för den oinvigde kan tolkas som iallafall rudimentärt höger, så präglas sidan av nästan kool-aid artat stöd till vänstern.

Det räckte tydligen inte med det upprörande stödet (!) av en sosseregering inför valet 2002 samt ständig kritik av USA och president George W Bushs kamp för frihet och demokrati, ej heller med de många överslätande formuleringarna om sossefifflande och krokodiltårar över rättmätig kritik mot densamma.

Det verkar nu som om ledarsidan gjort det till sin primära uppgift att attackera det minsta partiet i vår Borgerliga regering, nämligen Kristdemokraterna. Dagligen beskrivs de nu som fundamentalister och mörkermän som, trots att de till skillnad från sydsvenskan blivit framröstade till sin position, har alldeles för mycket makt.

Jag har aldrig förstått varför det är vi som värnar ofödda barns liv som är fundamentalister medan människor som vill döda dem är liberala, jag förstår heller inte hur intolerans mot oliktänkande, ifrågasättande av valresultat eller motvilja mot spridande av demokrati och frihet kan anses liberalt.

Jag står för yttrandefrihet och anser att sydsvenskan har en självklar rätt att tänka och tycka precis vad de vill. Det vore dock klädsamt om de kunde komma ut ur sossegarderoben och ta av sig den vilseledande högermasken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: