Om du bara läser en artikel om kongressvalet i USA…

En analys i tidningen The Weekly Standard sammanfattar läget för den konservativa rörelsen i USA efter veckans kongressval perfekt:

Six Reasons . . .

Varför har ingen svensk journalist kompetensen att lyfta blicken från hinken och spaden i sandlådan och producera något liknande?

Jag är övertygad om att Republikanerna kommer att komma tillbaka med storm och återta en betryggande majoritet i båda kongressens kammare 2008.

Varför?

Jo, därför att nu, i ett läge då alla grenar av det Amerikanska styret kontrolleras av Republikaner, efter en lång period av maktinnehav för Republikanerna, då vänstermedierna målar upp en bild av kaos och misslyckande för USA både utrikes och inrikes, då en President med Amerikanska mått låga opinionssiffror försvarar sina positioner – då lyckas oppositionen endast vinna tillräckligt med mandat för att precis komma upp till ytan för att andas.

Trots att alla tänkbara faktorer talade till demokraternas fördel så lyckades de bara med nöd och näppe vinna de platser de behövde med en sylvass marginal. Ett fåtal tusen röster på rätt ställen och Republikanerna hade tryggt suttit kvar.

Om två år har demokraterna ingen att skylla på. Inget långvarigt Republikanskt maktinnehav, ingen kongress att klaga på och ingen sittande President att debattera emot. Då är de helt ensamma vid köttgrytorna och måste möta en hungrig opposition som är stärkt av tiden ute i kylan som med trovärdighet kan angripa demokraternas politik med fräscha nya kandidater.

Jag längtar redan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: