Tröttnar de verkligen aldrig?

Jag vet att jag har skrivit liknande poster flera gånger innan, men jag upphör aldrig att förvånas över medias totala BDS – Bush Derangement Syndrome. Den sjukdom som drabbat vänstermänniskor över hela världen och bara fortsätter att visa sina symptom dag efter dag…

Vi har hört rapporteringen i vänstermedierna till leda: Bush är illa ute, hans opinionsstöd är rekordlågt, Irak är på gränsen till inbördeskrig, det Republikanska partiet i USA kommer att förlora alla sina positioner i nästa val bla bla bla, bla bla bla.

För den som vill slösa bort en halv minut av sitt liv får gärna läsa dagens lilla skriveri i expressen.

expressen drar sig inte för att ljuga sina läsare rakt upp i ansiktet. Bush sade inte ett dyft om opinionsundersökningar i sitt tal, han sa absolut inte “vi fortsätter som förut” och självklart inte heller “jag skall vinna”. Den som vill veta vad Bush egentligen sade i sitt radiotal kan enkelt läsa och lyssna till det här.

Den som vill veta hur Bushs opinionsstöd bland Amerikaner egentligen ser ut kan läsa det här. Med viss variation har Bush samma nivå av stöd han haft sedan september 2005 eller så långt tillbaka som Rasmussen visar siffror på sin sida. Nivåer som vissa europeiska ledare bara kan drömma om.

Vad gäller siffran om antalet stupade Amerikanska soldater i Irak, en siffra medierna likt hyenor oblygt använder i sin smutsiga agenda, så stämmer det att det krävts 2800 Amerikanska soldater i kampen för frihet i Irak de senaste tre och ett halft åren.

Varje stupad Amerikansk soldat är självklart en djupt tragisk förlust både för världen, friheten, USA men framför allt för anhöriga och vänner.

Skall man använda historiens glasögon så ser man dock att USA förlorat mindre än 3 soldater per dag i Irak, att jämföra med de 2500 allierade soldater som förlorade sitt liv på d-dagen – på en dag! Och den dagen var långt ifrån den mörkaste i USAs historia, under 3 julidagar 1863 dog över 50000 Amerikanska soldater i ett fruktansvärt slag som lämnade kullarna utanför det lilla samhället Gettysburg i Pennsylvania blodröda efter alla stupade Amerikaner.

Det var bra för världen och USA att president Lincoln, president Roosevelt, president Wilson, president Truman, president Kennedy och till och med president Nixon inte behövde möta de sanslösa skriverierna som president George W Bush möter idag, dagligen. Hur hade världen sett ut då?   

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: