eftermäle?

Den avgående (tack Gud) ledaren för sosseriet – dr göran – vågade inte vara med i publicistklubbens eftervalsdebatt. Så nu är persson unik bland sosseledare efter första världskriget på två sätt. Dels fick han det i särklass sämsta valresultatet och dels gick han och gömde sig efter valet.

Idag får vi dock läsa att han fortfarande klarar av att göra en medial sucker-punch. Herrgårdskrösusen och mångmiljonären persson skulle inte satsta “så ohyggligt mycket pengar” på den Borgerliga regeringen. Vad anser sveriges rikaste fd statsminister att “ohyggligt mycket pengar” är – i solidaritetens namn?

Att ens en tredjedel av folket valde att rösta på denne man är mig en gåta. Snopet värre att deras representant respekterade deras förtroende så mycket att han avgick redan på valnatten. Är det att respektera det givna mandatet? Jag gråter sannerligen inga tårar, men de som röstade på honom och nu blir företrädda av någon helt annan borde reagera tycker man.

Är det så han kommer att minnas? Statsministern som rädes debatter för att istället angripa motståndare med billiga one-liners dagen efter då han inte riskerar att bli emotsagd? Mannen som struntar i att företräda sina väljare om han inte får behålla statsministertiteln?

Det är ett eftermäle han kan sitta och begrunda i sin herrgård.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: