När “rätten till barn” går före barnets rätt

aftonbladet skriver om en kvinna som valt att sätta sig över naturen, sunt förnuft och varje form av moral och som satt ett barn till världen som saknar både en riktig familj och sin far.

Hur kan samhället tolerera att folk kan sätta sina egna egoistiska vilja främst när det så totalt går ut över en annan människa?

Självklart skall individen ha oändlig frihet att tycka, tänka och göra precis vad hon vill – men – det finns en stenhård gräns då vi som nation skall sätta stopp. Den gränsen går där friheten går utöver en annan individs frihet.

Alla barn har rätt att leva. Alla barn har rätt till en mamma och en pappa.

Alla frånsteg från detta är ett fruktansvärt svek mot barnet från samhället i allmänhet och från iföräldrarna i synnerhet.

Ett barn är ingen ny bil. Det är ingen semester i Thailand eller ett nymålat kök. Det är ingen rättighet som man går och skaffar när man har tråkigt och vill ha lite bekväm underhållning ett tag.

Ett barn är ett livslångt ansvarstagande som sträcker sig från befruktning till dess att barnet kan stå på egna ben där man inte kan ta semester för att man själv tröttnat.

Barnet går först. Allt annat skall hindras, motas och lindras. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: