vänstern allt mer splittrad

Även om vänsterkartellen redan långt tidigare varit djupt, djupt splittrade i frågor som eu, försvaret, statens roll, skatter, medborgarlön etc etc så blir splittringen allt värre ju närmare valet vi kommer.

För några dagar sedan gjorde miljöpartiet det fullständigt häpnadsväckande uttalandet att de trots allt prat om enighet, mycket väl kan tänka sig att regera sverige tillsammans med de Borgerliga partierna. Länk. Medierna sov dock genom detta och det var dödstyst. Inte ett enda ord om “splittring inom vänstern” varken då eller senare.

Tänk bara tanken att ledaren för C eller Fp ens antytt något liknande. Hade vänstermedia rapporterat om NÅGONTING annat då? Hade de som nu smusslat undan det i korta notiser?

Igår gjorde statsminister göran persson det lika häpnadsväckande uttalandet att han också överger “vänsteralternativet” och vill regera vidare, till och med med hjälp av de Borgerliga. Länk. Medierna har inte heller nu använt ordet “splittrade” – det gör de bara mot Högern.

Vart tog allt prat vägen om att borgarna förde en “kall”, “hänsynslös”, “cynisk”, “opportunistisk”, “splittrande”, “ovärdig” etc politik. De var ju sååå onda tidigare och valet har beskrivits som ett ödesval både i debatter och på valaffischer?

Men nu, när makten är i fara, finns det inte längre några principer eller något “rätt eller fel”.

sosseriet eftersträvar nu liksom tidigare bara en sak – makt.

Man undrar leende om även ohlyckan kommer att överge det sjunkande skeppet och försöka bilda regering med de borgeliga – i så fall kommer ju de tre vänsterpartierna iallafall äntligen på samma sida i en fråga…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: