sr fortsätter att propagera för månggifte

Precis som jag skrivit tidigare så har “feministerna” på p1 slängt ut barnet med badvattnet i sin iver att acceptera alla beteende oavsett hur konstiga och fel de är. Nu stöder man öppet månggifte, en fruktansvärd styggelse som med rätta både är olagligt i sverige och stora delar av den civiliserade världen.

I p1:s program gender på onsdagen är det dock ett annat ljud i skällan:

“Marie och Anders är tillsammans men Anders har samtidigt en kärleksrelation med en annan kvinna, och Marie flirtar med andra killar. Gender om polyamori – ett sätt att leva där du är öppen för flera kärleksrelationer samtidigt, någonting som har börjat uppmärksammas allt mer och som också väckt politiskt intresse.

Hör Marie och Anders om ett annat sätt att vara tillsammans och Erika Reinedahl från RFSL, Riksförbundet för Sexuellt Likaberättigande, som tror att polyamorösa relationer kan ha större chans att vara jämställda än andra relationer.”

Så fiffigt att undvika att använda ordet polygami och månggifte, nu kanske folk inte automatiskt tänker på patriarkaliska män som sitter med 14 fruar – själva sinnebilden för ojämlikhet och förtryck.

Vad blir nästa steg? Skall p1 göra progam där man beskriver det som “häftigt” och en “ny trend” att förbjuda kvinnor att visa ansikten? Att förbjuda kvinnor rätten att själva avgöra vem de sällskapar med? Hur “nytt” och “fräscht” det är med hustrumisshandel? Tills nyligen hade jag absolut inte trott liknande om sveriges radio. 

Det är ingen nyhet att lobbygrupper som rfslu(r) har en långtgående agenda att bryta ner mycket av den moral som tills idag hållit samman vårt samhälle. Det är dock tragiskt att se att sveriges radio i strid med de egna riktlinjerna nu också driver den politiska agendan.

Advertisements

One Response to “sr fortsätter att propagera för månggifte”

  1. polyamori Says:

    Vi

    tre tunger møtes
    i et kyss

    *

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: