lokal (s)kandal

Här nere vid sveriges huvudentré – skåne – så har vi väljare under sommaren med skräckblandad förfasan kunnat följa den såpa som utvecklats kring skandalen om sossen och politikern rebecka phersson i Kävlinge.

Man hade väl eventuellt kunnat nöja sig med att skaka på huvudet och mumlat något om “pajas” innan man bläddrade vidare i tidningen, men detta är för snurrigt för att låta passera.

Denna kvinna, som håller ordförandeskapet för sossarna i Kävlinge och en mängd andra uppdrag, har tidigare tagits på bar gärning med att köra sin bil utan körkort och trots bildbevis blåneka till det. Kommunen har dessutom försett henne med en gratisbil och stått för skadorna då hon körde sönder sin privata bil – återigen, kvinnan har inget giltigt körkort.

I sann “leva som man lär”-anda har hon trots en lön på en halv miljon struntat i bland annat betala sin kvarskatt och sin tv-licens. Den egna skatten är som bekant inte så “häftig” att betala som andras. 18 betalningsanmärkningar, jojo.

Nu visar det sig att samma politiker, som enda nämndsorförande har plockat ut nästan 5000 kronor i bilersättning.

De övriga sossarna i kommunen Kävlinge har krävt att hon avsäger sig alla sina uppdrag och har övervägt att ändra valsedlarna inför valet. Hon står som andranamn till kommunvalet vilket innebär en stor sannolikhet för att hon automatiskt blir vald i kraft av positionen på valsedeln, sossarna fick 20 platser i kommunalvalet 2002.

En rejäl soppa således, och det skall bli spännande att se vilken effekt detta får på sosseröstarna inför valet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: