Gud välsigne dig, Hägglund

Jag såg precis partiledarutfrågningen och tillhörande telefonväkteri med Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund, på svts hemsida.

Först av allt, tack Göran. En verkligt femstjärnig insats och ett jobb väl utfört.

Göran med sitt solskensleende och sympatiska dialekt lyckades i över en timme att med humor och skarpsinne mota alla vänsterangrepp och hålla fast vid de Kristdemokratiska värderingarna – de värderingar vi andra kallar sunt förnuft. 

Göran använde ständigt moraliska och emotionellt baserade argument som hade sin utgångspunkt i den enskilda människan och i familjen för att förklara sin politik på ett lättförståeligt och individtillvänt manér. Superbra!

journalisterna däremot var som vanligt tröttsamt vänstervinklade och envisades med dumma frågor som mycket väl kunde ha varit skrivna av sossarna själva. Hur många gånger skall Göran Hägglund egentligen behöva förklara inställningen till homolobbyns gnäll om att vi skall anpassa hela samhället efter deras nymodiga trender?

Särskilt den kvinnliga journalisten tycktes oförmögen att släppa sina åsikter om “homosexuella” Äktenskap och försökte även långt senare i programet att trycka in frågan igen. Hägglund motstod dock frestelsen att himla med ögonen.

Telefonväkteriet utmärkte sig starkt i den otroliga övervikten av vänsterfrågor. Jag tror jag räknade till 13 vänsterfrågor mot 4 eller 5 högerfrågor. Bland annat kom sossarnas gamla talking-point om “hur lägre ersättningar ger fler jobb”, jag förstår inte hur folk orkar. Personligen hade jag svarat den frågan med motfrågan:

Varför skulle folk gå och handla bara för att maten tar slut? eller Varför skulle folk tanka bilen bara för att bensinen tar slut?

Ibland verkar det som om vänstern medvetet spelar dumma och inte vill inse livets rudimentära fakta. Jaja, det är ju inget nytt.

———————————

Det drar ihop sig till val och Kd ser bättre och bättre ut. Jag väntar med ett slugiltigt beslut tills jag sett programet med Fredrik Reinfeldt men idag lutar det åt Kd. Starkt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: