Al Bore kommer på besök

Jag kan knappt hålla mig för skratt när jag läser vad som bäst beskrivs som ett press-release för algore och hans film i svd.

“Med i bagaget har han den uppmärksammade dokumentärfilmen “En obekväm sanning” som handlar om hans kamp mot den globala uppvärmningen.”

“hans kamp”? Exakt vad gjorde Algore under de 8 år han satt som vicepresident i världens mäktigaste land? Clinton var hårdnackat emot tex kyotoprotokollet och skrev först på det då han ville odla ett eftermäle. Han visste att sådant miljöflum ändå var döfött inför den Republikanska kongressen.
Så vad gjorde Algore åt det, eller åt något annat? Synd att vi nte har en oberoende media som går emot strömmen och granskar, gör lite journalistiskt arbete.

“Han har betalat resa och hotell själv och insisterar på att slippa stora bilar och för mycket uppståndelse. Han vill väl leva som han lär, säger Katharina Berglund, marknadschef på filmbolaget UIP.”

 Leva som han lär? Får man fråga hur han tog sig till sverige? (Eller Norge och Finland för den delen.) Kan hans hybridbil gå på vattnet, eller förstör det stämningen att berätta att Algore flög ett bränsleslukande privatjet? Och har gjort det otaliga gånger för att marknadsföra sitt “miljöarbete”. Här är en kul film om det.

Det är typiskt vänstern att bli helt till sig så fort en bil drar någon deciliter bensin extra – men struntar fullständigt i sina privatjet.

Nåja, artikeln avslutas iallafall med en sanning som brukar sitta långt inne:

“Han ställde upp i presidentvalet 2000 men förlorade mot George W Bush.”

Det kan inte skrivas ofta nog då det ständigt tycks poppa upp folk som inte förstått det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: