en om opinionsundersökningar

Enligt dagens opinionsundersökning (20060820) från Rasmussen så får President George W Bush det högsta stödet han haft på mer än en månad.

Enligt en sifoundersökning så har inte ens 40% förtroende för göran persson. Trots att perssons siffror ökat något på ett halvår och har varit betydligt katastrofalare tidigare så ger inte nuvarande ökning ens hälften av vad som krävts för att komma upp till samma höjder som President George W Bush.

(media är fortfarande blinda för sin dubbelmoral och olika mått över vad som är bra opinionssiffror för George W Bush och vad som är det för övriga ledare i världen.)

———————————————

I en omskrivning av en artikelserie i den Amerikanska tidningen time så hypar svd totalt (s)hrillary clintons möjligheter att vinna ett framtida presidentval. Även om man tvingas erkänna att till och med i times egenhändigt ihopsnickrade opinionsundersökning så hade hon förlorat, så lyfter man aldrig blicken och släpper in andra källor, andra siffror.

Därför länkar jag till den senaste undersökningen av Rasmussen. Där får vi veta att 40% definitivt kommer att rösta emot clinton om hon skulle ställa upp, hälften ser henne som “liberal” (alltså vänstervriden) medan mindre än en tredjedel ser henne som “moderate” (alltså mittenorienterad) i politiken och slutligen så är det fler människor som har en negativ bild av hillary än som har en positiv bild. (42-40).

Till skillnad från svds journalister som benämner motstånd mot hillary som “hat” så är det uppenbart om man studerar flera källor så är bilden en helt annan. Amerikanerna tvingades leva med hillary i Vita Huset i 8 år och en majoritet minns uppenbarligen fortfarande bra nog för att förstå att det var mer än tillräckligt…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: