bra artikel om Göran Hägglund

svd publicerar en artikel på nätet som jag tycker att Kd-ledaren kan vara nöjd med.

Artikeln inleds med en underbart bra bild på den leende partiledaren tillsammans med en ung kvinna och hennes barn. Solen skiner och Göran framstår som en mycket god och trevlig människa som vill alla väl likt en trevlig granne eller en gammal vän. Bilden förmedlar att Göran är “en man av folket” som kan sitta avspännt och ta sig tid att stanna upp och diskutera med en vanlig människa. Bilder är oerhört viktiga och oftast allt som en genomsnittlig läsare tar till sig av en artikel.

Texten i artikeln är också till partiledarens fördel. Göran har lyckats få journalisten att skriva en artikel som fokuserar på moraliska värden, känslomässigt baserade argument som utgår från familjen. Genom att ställa sig på barnen och familjernas sida styr Göran Hägglund in journalisten på frågor och formuleringar där majoriteten sympatiserar med Kd.

Missförstå mig rätt, denna artikel har motsatt effekt mot vad journalisten syftade till. Genom att hänvisa till lobbygruppen rfsl och med deras siffror måla en bild av att alla andra partier har avvikande åsikter i frågan försöker journalisten ge bilden av att KD är avvikande, men i en fråga som denna så får det motsatt effekt. Folket i sverige har knappast samma åsikter om homorörelsen som journalister och genom att artikeln handlar om åsikter som delas av fler människor än de som röstar på KD så är risken stor att denna fråga endast stärker KD.

De som väljer bort Kd för deras politik om homosex och aborter kommer ändå aldrig att rösta på Hägglund.

Kd-ledaren ser som sagt glad ut på bilden och det gör han rätt i. Denna artikel stöder min teori om att Göran Hägglund är den i särklass bästa partiledaren i sverige vad gäller att behandla medierna.

M eller Kd? Kd eller M? Denna gången var det svårt att bestämma sig inför valet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: