Det skall bli spännande…

Jag läser i dagens svd att fundamentalismens iran har genomfört en tävling om vem som bäst gör sig lustig över förintelsen.

Förintelsen är förstås den epok i historien då tyska nationalsocialister i industriell skala genomförde ett av världens grymmaste folkmord. Mer än 12 miljoner människor dog varav fler än 6 miljoner judar. Miljontals förlorade anhöriga och miljontals blev fruktansvärt traumatiserade och tvingades leva resten av sina liv med minnena av arbetslägren, av döden och lidandet.

Artikeln meddelar att iranierna vill “se om gränserna för yttrandefriheten är samma som för Muhammedteckningarna”. Vill de det? Verkligen?

Här är en video som sammanfattar vilka “gränser” folket i mellanöstern visade upp över de teckningarna. Fler än sjuttio människor dödades, ambassader och konsulat brändes ner till grunden, danska (och andra) flaggor brändes och otaliga människor visade upp ett gränslöst hat i demonstrationer och folksamlingar. För att inte tala om de stackars tecknarna som FORTFARANDE tvingas gömma sig.

Det skall verkligen bli spännade om samma utveckling följer av iraniernas lilla “tävling”. Skall medierna pressa irans president till offentlig ursäkt? Skall samtliga medier i mellanöstern vägra publicera bilderna av hänsyn till Judarna?

Vi vet redan att svenska medier inte har några som helst problem med att publicera en av bilderna, det gör man redan vid detta det första tillfället som gavs. Det stavas h-y-c-k-l-e-r-i.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: