Dagens Leijonborg

“Men då tycker jag att om dom ligger vakna om nätterna och är avundsjuka på att rika får barnbidrag så tycker jag att dom skall tänka på att de rika betalar ju också högre skatt” Lars Leijonborg i programet “ring p1”

Kanske inte en fempoängare men det kan inte påpekas ofta nog:

Vänstern ser det som självklart att rika skall betala mer, ibland 10 eller 100 gånger mer, i skatt. Men i andra änden så protesterar vänstern högljutt – Skulle de rika få finnas i samhället på samma villkor och efter samma regler som alla andra? Hemska tanke.

Jag är visserligen emot barnbidraget som sådant men tills det kan avskaffas och pengarna kan ges tillbaka till de rättmätiga ägarna – skattebetalarna – så får det väl ändå vara någon måtta på resonemanget.

Att ett barn till rika föräldrar skulle vara värt mindre i pengar än ett barn vars föräldrar är mindre bemedlade, att framgångsrika människor skall straffas ekonomiskt av staten för sin kreativitet, sina livsval? Det har vänstern aldrig lyckats förklara för mig, och det kommer de förmodligen aldrig att lyckas med heller.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: