om en simpel, vänstervriden journalist…

Nu har det hänt igen. Vänstermediernas gud och messias seymore hersh har skrivit en artikel i vänster-“intellektuella” the new yorker, och precis som i april och alla gånger tidigare så vältrar sig medierna i okritisk uppskattning av vad denne, deras övermänniska, lyckas prestera.

Då alla hans alster följer samma mönster hade det egentligen räckt att läsa den analys jag gjorde förra gången eller kritiken som sammanfattas av newsbusters (här).

seymore hersh har förfinat den teknik som en del journalister använder sig av då de påstår saker de inte klarar av att backa upp – de gömmer sig bakom de beryktade “anonyma källorna”. Det är en slags foliehatt som i journalisternas tankevärld skyddar dem från krav på fakta eller bevis eller irriterande frågor som krånglar till deras opinionsbildande arbete. Kritiskt tänkande människor utanför journalisternas värld skrattar dock mest åt detta dravel.

Andra journalister kan dock inte få nog av denna teknik, som här till exempel i aftonbladet. seymore hersh är i aftonbladets värld en “stjärnjournalist“!, en av de “mest framgångsrika“! journalisterna som inte bara kommer med reportage utan “sensationella avslöjanden“!

För den som vill läsa en mindre avgudande artikel om seymore hersh rekommenderar jag denna ledare från la times.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: