aftonbladet förväxlar recension med egna åsikter

Vi vet alla att journalisternas egna åsikter absolut inte har någonsomhelst betydelse för vad de skriver, att ens påstå det är befängt. Vi har fått lära oss att även om de har extrema åsikter, så klarar de av att behålla dem för sig själva. Till skillnad från vanligt folk som lever sitt liv i mer eller mindre överrensstämmelse med sina åsikter och låter dem styra våra livsval och vårt agerande så skall vi se på journalister som någon typ av supermän som i alla situationer klarar av att vara opartiska och objektiva och rättvisa.

Eller? …Nej.

Dagens exempel från aftonbladet till exempel där man skulle ge betyg på de olika partiernas affischer inför valet blev föga förvånande istället betyg åt partiernas åsikter.

På första plats kommer miljöpartiet och på sista plats kommer kristdemokraterna. Lustigt det stämmer ju precis överrens med journalisternas åsikter!

En verkligt spöklig slump, eller hur.

——————————————-

Uppdatering: Nu har även dagens nyheter trasslat in sig i ett försök till recension av reklamaffischerna. Även här blev det betyg till bästa åsikt och det ena blocket placerades längst ner på sidan med sämst omdöme. Gissa vilket…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: