vänstermedias agenda

En artikel i svd visar med all tydlighet att ett val är avgjort först då vänstern fått som de vill.

Artikeln rör valet i Mexico tidigare i år då den konservativa kandidaten vann en klar seger, denna seger bekräftades även av internationella valobservatörer och av världen i övrigt.

Vänstermedierna kan dock inte släppa taget om den förlorande vänsterkandidaten och har nu i veckor tjatat om olika demonstrationer och om att vänsterkandidaten själv är missnöjd. Jättekonstigt, verkligen.

Jämför detta med val där vänstern vinner knappt, som i italien nyligen. Där var Silvio Berlusconi “envis”, “vägrade ge sig” och en “förlorare”. Inget snack om att “alla röster skulle räknas” eller att det var “konstigt” att Berlusconi förlorade efter “månader av ledning”. Där var det självklart att vänsterns kandidat prodi hade vunnit och att Berlusconi bara bråkade.

Och vi får inte glömma det val som de senaste 10 åren mer än något annat definierat och format vänsterrörelsen i världen – presidentvalet i USA 2000. Det finns fortfarande människor som inte har insett att Bush vann det valet och envisas med att tro att det var högsta domstolen, Bushs pengar eller kontakter eller Karl Rove som gav Bush segern. Eller nåt annat dumt.

Jag minns medias bevakning av det valet och kunde då knappt räkna hur många gånger olika journalister berättade om Bush seger och inte kunde låta bli att sticka in “trots att Gore enligt vissa sätt att räkna kan sägas fick fler röster” – om och om igen. Det fortsatte genom hela cirkusen i Florida och efter det att Gore gav upp och Bush höll sitt första State Of The Union-tal (vilket svensk “fri” tv självklart valde att inte sända). Ibland ser man att journalister fortfarande håller på med det.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: