ännu en om aborter

En notis i expressen visar ännu en gång den djupt dubbelmoraliska särskiljningen på ofödda barn.

Om barnet är önskat så är det just ett “barn” – om det INTE är önskat så kan det vara allt ifrån “foster”, “embryo”, “cellklump” eller “parasit”.

Allt för att förminska värdet av det mänskliga livet och göra dödandet mer otydligt och därmed enklare för samvetet. Desto mer abstrakt och “vetenskapligt” det låter, ju lättare är det att känslomässigt kassera livet.

Advertisements

One Response to “ännu en om aborter”

  1. Jonna Says:

    Fram till vecka 10 är det ett embryo. Vid vecka 10 är det ett foster och först efter förlossningen är det, rent deffenitionsmässigt, ett barn. Dock är det mycket trevligare att tänka på det som växer i ens mage som ett barn.

    Under de första veckorna kan man inte se på barnet att det är mer än en sammansättning av celler, alltså en “cellklump”.
    Citat från susningen.nu : “En parasit är en organism som lever av och på eller i en annan organism, en värd, genom att ta sin näring från denna.” Det stämmer väl in på ett ofött barn?

    Jag håller med om att de fyra exempel du nämner används för att minska kvinnans dåliga samvete och göra det lättare för henne att acceptera att hon dödar ett liv. Men jag ser inget fel i det. Varför tvinga på henne dåligt samvete när skadan redan är skedd? “Hon har gjort något fruktansvärt och det ska hon lida för” eller?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: