Enkelspåriga vänstermedier ser världen i svart och vitt

Efter år av bitter kritik mot att president Bush har mage att påstå att det finns ondska i världen, att människor som medvetet och kallblodigt massakrerar civila människor på ett grymt och utstuderat sätt genom halshuggningar, självmordsbomber och kidnappningar för att skrämma folk till tystnad och underkastelse – inte blott är av en annan “kultur” – utan just onda. Hatet tycks bottenlöst mot att Bush öppet deklarerar att demokrati är rätt, att frihet är alla människors rättighet, hur vågar han placera “vårt system” högre än “andra kulturers”?

Att dela in världen i “rätt och fel”, i “gott och ont” eller i “svart och vitt” det är “förenklat” har vi fått höra. Det är en enkelspårig syn på en värld som är “mer komplicerad” än så. Världen skall “nyanseras” till en flummig, grå massa där ingenting är “fel”, en värld där allt är rätt och där allt kan försvaras.

Detta gäller dock inte medierna själva. I frågor där medierna har starka åsikter går det alldeles utmärkt att hävda moraliska absolutvärden i “rätt” och “fel”.

Som i detta exempel från expressen angående president Bushs veto mot “Stem Cell Research Enhancement Act of 2005”. Studera bara dessa föga nyanserade citaten från artikeln:

“Forskningen kan bland annat lösa gåtan med Parkinsons och alzheimer.”

“Om Bush i stället ställt sig bakom förslaget hade stamcellsforskningen i USA snabbt kunnat göra stora framsteg”

“Många människor kommer att dö i onödan”

“Reeves blev totalförlamad efter en ridolycka. Forskning på stamceller hade kunnat läka hans förstörda benmärg”

Så forskning med embryonala stamceller, statligt finansierad forskning med embryonala stamceller, “kan” – inte kan kanske, kan eventuellt eller kan enligt vissa bedömare – lösa gåtan bakom två synnerligen komplicerade sjukdomar? Så många människor dör i onödan bara för att Bush har en sådan tråkig “moral”?

expressen ljuger vidare då man påstår att Bush sagt i talet att han “anser att det är mord”, något expressen skriver TVÅ gånger i artikeln. Det sa han inte ALLS, det har journalisterna hittat på själva i god “pressetisk” anda.

Jag rekommenderar folk som vill veta vad Bush egentligen sade att läsa det tal som han faktiskt höll. Varför slösa tid på expressen?

Vidare så dog Christopher Reeve inte alls för “fyra år sedan” som expressen skriver utan han dog den 10 oktober 2004 – för två år sedan. Strike three, you´re out!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: