Yo Blair How are you doing?

President George W Bush och Storbritanniens premiärminister Tony Blair talades vid under g8-mötet, och deras samtal fångades upp av en mikrofon i närheten. Här är ett partiellt transcript av deras konversation.

Det är så skönt att höra att president Bush säger precis samma sak oavsett om det finns mikrofoner i närheten eller inte, oavsett vem som lyssnar. Bush gömmer inte sina ståndpunkter, han är inte orolig över om den eller den journalisten skriver någon surmagad artikel om det hela. Vi kan lyssna på välskrivna “state of the Union”-tal eller andra tal till nationen som talskrivare putsat på i veckor – och till syvende och sist så låter Bush lika principfast i en ledig konversation med sin Brittiske kollega. Underbart.

Detta står i skarp kontrast med politiker på andra sidan som ständigt gör bort sig då det de “tycker” och det de säger inte stämmer ihop. Ex-president Bill Clinton står nog för det mest minnesvärda exemplet då han stammade fram att det han menade beror på “hur man definierar ordet “är””. Va? Jaså?

Det finns en hel uppsjö med uttalanden från vänstermänniskor som visar dem som de intoleranta, rasistiska, giriga, självgoda, maktfullkomliga människor som de är samtidigt som de ständigt säger sig kämpa emot – om mikrofonerna är på…

Där behöver man inte ens gå till USA, det räcker att minnas göran perssons sexistiska maktbehandling av centerledaren Maud Olofsson eller ssu:s slagskämpe som även slogs med rasistiska ord. Det kanske inte hade stuckit lika mycket i ögonen om de inte dagarna i ända predikade “tolerans” och “jämställdhet”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: