Dubbelmoral hos vänstern

En artikel i dn berättar att vänstern i USA ännu en gång stoppat en lag som hade gjort det olagligt att bränna Stjärnbaneret.

Jag är inte starkt engagerad i frågan. USAs styrka blir för mig ännu mer uppenbar av det faktum att till och med ett simpelt tygstycke kan orsaka sådana känslor hos människor. Varje tråd i den flaggan är impregnerad i frihet och varän den hissas i världen symboliserar den demokrati och individuell frihet. På något sätt så blir symbolvärdet än mäktigare för varje gång den bränns av hatiska terrorister – det visar att USA fortfarande står starkt och att frihetens fana ännu fladdrar fritt i vinden. Ingen har makt att rubba USA.

Vad jag däremot reagerar mot är argumenten vänstern använder för att motsätta sig denna lag. Man anser att det är “freedom of speech” att bränna flaggan. Må så vara, men är det då inte “freedom of speech” att bränna kors? Religiösa byggnader? Vad ger vänstern rätt att definiera när det handlar om yttrandefrihet och när det är kränkning av en grupp människor?

Det är dubbelmoral att hävda yttrandefrihet då man sympatiserar med aktionen och “hat” då man inte gör det.

Det är dubbelmoral att hävda yttrandefrihet om människor som alltid tror det värsta om sitt land, kristna eller vita män medan samma åsikter mot muslimer, svarta eller homosexuella automatiskt är “hat”.

Det är dubbelmoral att hålla stenhårt på den personliga integriteten för terrorister men gärna strunta i den om det gäller politiska motatåndare. Tur att Rush Limbaugh har humor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: