Kors i Krösamoset!

Precis när man tror att undrens tid är förbi så får man se en artikel som denna i svd, Kritik mot änkor väcker känslor. En iallafall hjälpligt okej skriven artikel som faktiskt avstår ifrån att använda negativa invektiv om Ann Coulter och som hör och häpna vågar berätta att “änkorna” under lång tid gjort sig kända för Bush-hat och öppet kampanjade för Kerry 2004. Det är inte helt vanligt att man får läsa ens i Amerikansk press.

Om detta är början på en mer balanserad rapportering från USA får framtiden utvisa, personligen tror jag att journalisten i fråga helt enkelt inte kände till att personer som Ann Coulter, Rush Limbaugh eller Sean Hannity (för att ta tre exempel) är det skrivförbud på i rädsla för att läsarna skall söka sig till dem för att skapa en egen uppfattning. Det skulle betyda början på slutet för svensk medias monopol på att “formulera/förklara” den Amerikanska högerns ideer till svenskarna. Se själv om du kan hitta någon artikel på svenska som handlar om Ann Coulter utan att kalla henne “rasist“, “enögd”, “hånfull eller hennes produktion som “hatböcker“. Jämför sedan med rapporteringen om till exempel michael moore. Ingen säger att all svensk rapportering om moore är positiv – hans namn och allt han gör tystas dock inte ner ad absurdum av medier som hellre sprider censur än sanningen.

(Inga jämförelser mellan Coulter och moore annat än som bevis på hur repressentanter från de två olika politiska lägren i USA skildras i svensk media.)

Jag säger inte att jag inte har invändningar mot dagens artikel om Coulter i svd. Det är de vanliga lösryckta citaten som är standard då vänstern vill avfärda (inte bemöta med riktiga argument) olika högermänniskor. Vidare använder man ordet “änka” FYRA gånger för att riktigt banka in hur hemskt det är att någon inte vill hålla med dem i allt. Ann Coulter får heller inte möjlighet att bemöta eller förklara det hon sagt vilket hade varit klädsamt om man hade pratat om en tidning med heder, om det nu hade funnits.

Man får dock vara nöjd med det lilla, och glädjas åt att journalisten valde att avstå ifrån att tex kalla Coulter rasist. Ett litet steg för en journalist…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: