Undersökningar

Efter att ha läst ett riktigt dåligt hatchetjob i två olika svenska tidningar av två olika journalister så känner jag att jag måste reagera.

Till vilken låg nivå har vi låtit media hyvla tröskeln för vad som kan anses som rimlig journalistik?

Hur kan man som arbetsgivare acceptera en situation där två (antagligen) vuxna människor skriver sitt EGET namn framför en identisk översättning av ett telegram från en nyhetsbyrå som i SIN tur endast agerade megafon åt National Geographic som med en push-poll vill skrämma folk till sig? Och ALLA dessa “journalister” som är inblandade får lön för sitt “arbete”.

Inte ett ord om vad tidigare undersökningar visat, inte ett ord om vilka som ingick i undersökningen, inte ett ord om vad liknande undersökningar från andra länder visar. Ej heller ett ord om hur denna påstådda okunskap om VAR Irak ligger kan översättas till VAD ungdomar vet om Irak.

Kort sagt, spelar det någon roll om man inte kan placera Irak så länge som man känner till landet.

Personligen så känner jag till platser som Breitenfelt, Lützen, Vestfalen, Stalingrad mfl, men skulle förmodligen inte kunna placera dem på en blank karta. Vad säger det? Inget.

Skall vi göra en undersökning om hur många som kan klara komplicerade differentialekvationer i huvudet och skadeglatt oja oss över att matematikkunskaperna i USA är dåliga? Det kan journalisterna gott göra, så kan vi andra ta vår kartbok och vår USA-tillverkade miniräknare och fortsätta med att få samhället att fungera.

Som avslutning hänvisar jag till en undersökning som INTE hypas av vänstermedierna. “Nu är det dokumenterat” (för att använda journalisternas egna ord) – medierna är fullständigt kassa på att rapportera så att folk tror dem. Hela 7 av 10 amerikaner ger inte ett dyft över vad dessa murvlar kokar ihop och har insett att nyheterna är söndervinklade.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: