“Världens dummaste” politiska chefsredaktör

Sydsvenskans politiske chefsredaktör per t ohlson tar idag ännu ett steg ned i avgrunden med sin krönika “Ett problem från helvetet” där han fortsätter de väl inkörda hjulspåren av Bush-hat.

Sydsvenskans ledarredaktion är förstås unik i att det är den enda “borgeliga” sidan som i förra valet öppet förespråkade en vänsterregering och sedan dess konsekvent betraktat sosseförslag med en slags positiv nöjdhet medan man beskriver borgeliga dito med en avståndstagande skepticism. Det är en konsensussökande snällism som ständigt tycks landa närmare vänsterlägret. Det är dock ett annat ämne.

Per t ser nu ingenting fel eller opassande i att kalla världens mäktigaste man “världens dummaste president”. I mediatraditionen att utan skrupler se det som självklart att man har rätt att exponera vem som helst med vad som helst samtidigt som man håller rigoröst på sitt eget privatliv – så bifogar självklart inte per t sitt cv där vi kan se vilka TVÅ av världens bästa universitet HAN har tagit flera examen på, vilka kvalifikationer han har att leda företag eller få folks förtroende.

Ett simpelt intelligenstest från mönstringen hade varit det minsta man kan begära från en person som från en position totalt utan ansvar eller skyldigheter häver ur sig sådana smädelser mot en man som överser världens största nation och basar över miljoner människor. Att ge objektiva fakta till läsarna att själva avgöra vem som är “dummast” är dock inte aktuellt, självklart.

Detta mönster av att smutskasta Bush utan logisk argumentation eller med verklighetsgrundade exempel är på intet sätt nytt eller något per t är ensam om. Det är tvärtom vanligt att mumla om till exempel “hårdare attityd mot färgade”, “simplistisk världsbild” eller “hårdnackat motstånd mot hatbrottslagstiftning” för att med antydningar istället för med konkreta exempel “leda i bevis” att Bush skulle vara dum, rasistisk, isolationistisk, imperialistisk, homofobisk eller något annat negativt som man väljer att använda för dagen. Man vet inte vad media kommer att anklaga Bush för härnäst, det enda säkra är att de gör det och att det är något negativt.

I likhet med många Bush-hatare så tillhörde per t dem som inte helt enkelt kunde välja sida i 2004 års presidentval och säga “jag stöder X och hoppas att han vinner och gläds med de miljoner Amerikaner som i fria demokratiska val väljer sin framtid”. Nej, likt den “toleranta” vänstern så utmålades Kerry som det enda giltiga valet. En andra period med Bush skulle vara hemskt, farligt och hota Amerikas existens och på sikt hela världen. Snacka om att använda skräck i brist på argument (också något vänstern felaktigt ibland anklagar president Bush för).

Min åsikt är att om per t vet bättre än de intoleranta hetsalster han riktar mot president Bush borde han skämmas och säga upp sig, om han inte vet bättre borde han få sparken. Jag lämnar dock det beslutet till per t respektive sydsvenskan och är glad så länge jag fritt får välja om jag ska läsa skräpet.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: