Vill du undvika självmord – Bli Amerikansk soldat

I en notis om självmord bland Amerikanska soldater försöker svd verkligen att blanda bort korten.

En någorlunda skärpt person måste dra slutsatsen av rubriken att självmordsfrekvensen är högre bland Amerikanska soldater än bland civila och eventuellt att självmorden är många.

Läser man vidare så medges att så icke är fallet. I själva verket är självmorden färre inom armen och inte ens en majoritet sker i Irak eller Afghanistan. Enligt den gängse mediebilden av att allt är hopplöst och fruktansvärt i Irak så borde siffrorna visa det motsatta – det är dock ingenting man reflekterar över. Tydligen finner Amerikanerna större anledning att leva om de går in i det militära och ÄNNU större anledning att leva om de tjänstgör i Irak. Tänk vad man kan visa om man vänder på orsakssambandet.

Som läsare vet jag att självmordsfrekvensen är ännu högre i sverige och inom till exempel ryska armen. Det är tydligen inte heller någonting som media vill berätta om.

Ett statistiskt berättigat råd till oroliga självmordsbenägna i sverige är således att dels bli Amerikanska medborgare och dels se till att komma iväg till Irak, då minskar du risken för att dö och du får kämpa för fred och frihet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: