Vänstern Hycklar

I en artikel i svd, men liknande kan läsas lite var stans i den likriktade medievärlden, så ondgör man sig över Berlusconis fräckhet att opponera sig mot valresultatet.

Som ett lackmuspapper på hyckleri så uppmanar jag läsare att byta ut namnet Berlusconi mot namnet Al Gore – och fundera kring om media publicerat dylikt alster.

Denna situation är skrämmande lik den i Florida år 2000 då den dålige förloraren Al Gore valde att kräva av domstolarna vad folket inte ville ge honom. Men då pratade media minsann inte om att “det verkar klart att USAs nästa ledare heter Bush” eller “Al Gore vägrade erkänna sig besegrad” (ordet “vägrade” är en talking-point som flitigt används för att skapa negativ bild om Berlusconi). Nej efter valet 2000 handlade det om att “alla röster skulle räknas” och att “demokratin skulle respekteras” och “få ta tid”. Tiden lär visa om media nu i enlighet med agerandet efter Florida 2000 kommer att kalla prodi “president select”, kommer att skriva hyllmeter om vem som EGENTLIGEN vann och prata om Berlusconi som mannen som EGENTLIGEN vann. Knappast.

Det finns bara ett ord för det – hyckleri!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: