Årets minsta överraskning

En nyhet som även det svagaste hjärtat klarar av att höra utan att öka pulsen är resultatet i “valet” i tv-serien west wing: demokraten vann.

Efter att serien slopats och inga fler avsnitt kommer att göras så såg de idel vänsterdemokratiska serieskaparna ÄNDÅ ingen möjlighet att släppa på den trångsynta egenintresset och tillåta ett oväntat resultat. Republikanerna fick självklart inte vinna vare sig vita huset eller ens representanthuset.

För oss som följt serien så får man dock säga att de fiktiva Republikanerna faktiskt kom närmare segern än någonsin. Tänk bara på följande:

1, I det fiktiva valet som gjorde martin sheen till president så fick man aldrig se motståndaren än mindre veta vad han hette eller var han kom ifrån osv.

2, I det fiktiva valet som återvalde martin sheen till president så fick man både veta namnet på OCH se motståndaren. Man fick även veta var han kom ifrån och vissa av hans åsikter. Man gjorde då inga som helst försök att frångå de hatfyllda stereotyper som vänsterdemokrater har av republikaner; dum, obildad, rasist, rikeman etc. (för att verkligen ge credit till tittarna så tog man inga risker och kallade honom “richie” så att alla skulle förstå).

3, I det fiktiva valet som nu gav segern till santos så gick man ännu ett steg längre och lät republikanen få en ännu större roll med egna repliker och egna scener. Han hade egen stab och även om de delvis utgjordes av stereotyper så fanns det en viss mängd “likeability” och verkligt mänskliga egenskaper i vissa av dem. Vi fick tom se republikanen prata med barn.

Detta vägdes självklart upp av att man lät republikanen låta som en demokrat och företräda deras åsikter. I princip kan man säga att det fiktiva valet stod mellan två demokrater.

Hade man mätt den ungefärliga tiden som spenderades till att följa respektive kandidat i serien så hade man snabbt upptäckt hur vinklingen lyste igenom och en objektiv betraktare kan aldrig ha räknat med en republikansk seger. Den svåröverträffade logiska kullerbyttan att tro att Texas skulle välja den demokratiska kandidaten efter att algore förlorade sin hemstat Tennessee år 2000 är ännu ett exempel, och då var algores chanser betydligt starkare än vad santos dito var nu.

Men med den stadiga utvecklingen jag observerat så hade det kanske inte varit omöjligt att man fått följa kampanjerna på lika villkor om fyra år och chansen för en republikansk seger om åtta eller tolv år är svår att sia om.

Jag är trots den minimala chansen glad att denna serie skrotas efter att först sjunkit i kvalitet och sedan rasat i kvalitet och slutligen varit totalt befriad från kvalitet. Good Riddance!

Mer att läsa från Newsbusters.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: