Priset för mest vinklad rapportering om “Bush har svenska rötter” går till: expressen

De duktiga “försvararna av yttrandefrihet och sanning” lyckas här få med allt negativt originalartikeln i svd hade att säga om Bush PLUS en bild som framställer Bush som om han skulle göra en hitler-hälsning. Fullständigt smaklöst.

Man kör en gammal hederlig “guilt by association” när man pratar om Bushs påstådda släkting som brottsling och delaktig i Big Tobacoo. Dessutom använder man ordet “Bushfrö” för att ytterligare göra ett fegt påhopp.

Runner-up: svd, med åsikten om att “Det var mycket krig på Måns Anderssons tid också”.

Själv anser jag inte att president Bushs aktier varken sjunker eller stiger på grund av vad hans farfars farfars farfars…. etc sysslade med. Det är lite extremt att media tvingas gå tillbaka till 1600-talet för att spy sin galla över USAs nuvarande president.

Det verkar vara en tämligen dålig expertis som sysslade med denna släktforskningen, BÅDE Roosevelts svenska påbrå OCH Bushs släktskap med Roosevelt VAR redan fastlagt – vad är det egentligen som är nytt?

Om man går tillbaka 10 generationer så innebär det mer än 2000 släktingar till president Bush varav hundratals invandrade från europa – vad är så sensationellt med att en (!) kom från sverige?

Att prata om “Bushfrö” blir också ännu ett exempel på medias inkompetens då det inte rör sig om “Bush”-sidan av familjen som resulterat i den påstådda svenska härstamningen, ungefär som att påstå att drottning silvia skulle vara släkt med och ta efter Gustav V. Absurt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: