Ännu en post om abort

I en handling som bäst beskrivs som självplågeri har jag precis läst en ledarartikel om abort i aftonbladet.

Argumentationen är på intet sätt ny. Författaren börjar med att slänga invektiv och smutskasta olika abortmotståndare, går sedan över till att skriva om hur hemskt det är för dagens kvinnor och hur nära det är att denna “rättighet” försvinner för evigt.

Ingenting av detta är rimligt, sant eller hederlig argumentation.

För det första är varken expressen-journalisten skugge eller Alf Svensson abortmotståndare vilket blir tydligt då man läser något av vad någon av dem skrivit. De kan inte skriva tre ord om abort utan att försäkra att de “är för en kvinnas rätt till sin kropp” eller att de “inte vill förbjuda abort”.

För det andra finns det inte en chans i h–et att abortlagen i sverige skulle ändras till att likställa ofödda människor med födda. Det finns ingen inom den politiska debatten som förespråkar det.

För det tredje så kan knappast USAs agerande på området jämfört med retoriken man för klassas som annat än mild. Att dra in lite bidrag till en handfull projekt i världen står knappast i paritet med vad president Bush vill göra eller vad president Bush borde göra.

För det fjärde så tar självklart inte aftonbladet upp hur många som dör varje år genom LEGALA aborter. Bara i sverige avslutas nästan var fjärde graviditet i abort vilket resulterar i nästan 40 000 ofödda barn som varje år slängs i soptunnan. Tillsammans med statistik från liknande länder och länder med betydligt liberalare abortlagstiftning som USA så kommer du upp i ofantliga mängder barn som varje år dödas och fixas undan så att kvinnan kan fortsätta sitt lyckliga liv. En dold aspekt av debatten som kvinnorörelsen vägrar betrakta. För de som vill se sanningen så finns det gott om möjligheter. Då dessa människor aldrig fick möjligheten att lära sig tala så är deras röster väldigt tysta.

I sann nedtystningsargumentation försöker aftonbladet skrämmas med olika “intoleranta” och “starka” grupper som vill skuldbelägga kvinnor. Det har ingenting med det att göra, det är tvärtom vänsterfeministerna som vägrar studera avhållsamhet, adoption och andra vägar för att minska antalet dödade människor. För att parafrasera radioprataren och den politiske kommentatorn Rush Limbaugh så är avhållsamhet den metod som “fungerar överallt där den prövas”.

Vi är en generation från att utrota aids och hiv om vi tillämpar avhållsamhet.

Slutligen så passar det väl att informera om att det ofödda barnet INTE är en del av kvinnans kropp, att det INTE kom dit av en slump, och att det INTE dör om inte kvinnan gör ett aktivt val. Det är inte att skuldbelägga – det är att konstatera fakta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: