Analys av en “analys”

För alla som överhuvudtaget varit vakna de senaste veckorna är det självklart att det som dominerat den politiska debatten varit ku-förhören och dess efterspel med bland annat utrikesministerns snöpliga “avgång”.

Det har varit glest med opinionsundersökningar under denna tid och då temos undersökning väntades idag var den stora frågan om sossarnas väljare äntligen, äntligen insett vad det är de sysslar med – eller om de ännu en gång stänger öronen och blundar. Det har hänt mycket sedan den senaste opinionsundersökningen som borde inverka negativt på sossarna och, som sagt, det intressanta med temo-undersökningen var att få reda på om det var så.

Sydsvenskans “analys” visar dock ännu en gång hur insnöade och vänstervridna media är. Här får vi veta att Alliansen leder “trots splittring” och att de borgeliga haft “en hel del problem”. Vidare så försöker man skrämma olydiga sossar med att “Det betyder att moderatledaren Fredrik Reinfeldt skulle bli statsminister”, som om alla som föredrar det måste ledas in på rätt väg igen. Hela analysen avslutas med en förhoppning att när nu vänstern samlas för att kohandla om budgeten så får det “sannolikt stor betydelse för nästa väljarbarometer – och valresultatet i september”. You wish, olle lönnås.

Först i den ÅTTONDE paragrafen, djupt, djuupt inne i analysen på väl undangömd plats begravs det faktum att det finns fläckar på vänsterns sol. Med den skrattretande formuleringen att “även det rödgröna lägret har haft stora motgångar” – hur överslätande och förlåtande kan man bli. Man förklarar skandalen kring freivaldt med de sedvanliga talking-pointsen att hon blott godkände att webhotellet “kontaktades”. Skandalen kring sossarnas smutskastningskampanj benämns med talking-pointsen att det var en enskild “tjänsteman” som skall förmodas agetar helt på egen hand. Slutligen används sossarnas talking-points även för att beskriva de två andra partierna till vänster som “samarbetspartier”, ingen splittring här inte. Bara en varm, trevlig, solidarisk vänsterfamilj.

Dr persson kunde inte ha skrivit analysen bättre själv.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: