What´s the matter with sweden?

Nu har en “radikal” rektor på en skola i sverige infört att elever med avvikande åsikter inte skall kunna få godkänt i samhällskunskap.

Ord och uttryck som denna “tankepolis” skall slå ner på är till exempel “stick härifrån” och “utlänning”, det framgår inte i artikeln om nästa steg är att bränna in nån “multi-kulti”-symbol i ansiktet på barnen och skicka dem på “träningsläger” över sommaren. Skämt åsido.

Självklart har ingen journalist ställt frågan om det verkligen är speciellt demokratiskt att betygsätta folks åsikter eller huruvida barnen skall tillåtas ha andra åsikter när det kommer till frågor som abort, kvinnliga präster, homovigslar, homoadoptioner, dödsstraff eller den kristna gudens överhöghet. Frågor där meningsskiljaktighet (ännu) inte är olaglig men där en sida opinionsmässigt totalt tystats ner.

Frågan jag hade ställt hade dock varit “På vilket sätt kommer det att stoppa nazismen i sverige att anhängarna inte får godkänt i samhällskunskap i de svenska skolorna?”, det har jag inte hört svaret på än. Om hitler underkänts, hade han stoppats då? Man undrar i vilken värld denna rektor lever i.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: