Ännu en aftonbladet…

Aftonbladet visar i dagens ledare “usch Bush” (verkligen fantastiskt hur förfinar och utvecklad vänsterns kritik mot president Bush blivit på fem år) hur totalt världsfrånvända man är, och till vilka ytterligheter man är beredd att gå bara för att få slänga dynga på USAs president.

Vad som är slående är också hur slentrianmässig och fantasilös hatet börjar bli, det var länge sedan man läste något smart, NYTT argument. Man envisas med att köra i samma invanda hjulspår man gjort ända sedan Bush ställde upp till presidentvalet 2000.

Bush är dum-argumentet:

George W Bush, som är kapabel att säga några fraser på spanska

Bush är isolationistisk och en rasist:

han låter bygga en skyddsvall mot fattiga mexikaner

Bush är anti-isolationistisk, odemokratisk och driver ett aggresivt världsimperium:

fredskonstruktör med Mellanöstern som särskilt övningsfält”, “den egenartade kampen mot terrorismen urholkat viktiga demokratiska värden i väst”, “i hemlighet övervakat egna medborgare, vilselett dem om krigsorsakerna, använt tortyr”

Och självklart avslutas skriveriet av en förhoppning om att Bush skall misslyckas med att införa demokrati i mellanöstern och att hela USA skall gå under. Vi får ännu en gång oss itutat att Bushs stöd “urholkas allt snabbare” och att väljarna kommer att “straffa” Bush.

Dessa vänsterfantasier är lika gamla som de är falska. Bush är fortfarande långt mer utbildad än de allra flesta andra statschefer och premiärministrar med sina dubbla examina från två av världens bästa universitet och han har hållit flera tal på spanska inför latinamerikanska åhörare. Författaren till dagens kanonad mot Bush, Olle Svenning, “brinner” enligt aftonbladet för “doktor” Göran Persson vilket föranleder mig att uppmana honom att studera hans utbildning och sedan skriva något om det. Skall bli intressant vilka invektiv som används mot en person som knappt klarat gymnasiet.

Att vara konsekvent är dock ingenting jag förväntar mig av aftonbladet, de får gärna tro att Bush är djävulen själv som gjort om USA till diktatur och som avlyssnar allt och alla. Att granska Bodströms senaste övervakningssystem i samma termer är självklart uteslutet. Att kritiken är begränsad till vänstereliten och att det amerikanska folket starkt stöder att USA övervakar terroristers telefonsamtal till saudiarabien kan också störa bilden. Man måste förstå att aftonbladet predikar för kören som redan blint hatar Bush och verkligen inte behöver varken källor eller motargument.

Vad gäller Bushs opinionsstöd så visar en enkel googling att Bush hela tiden haft “rekordlåga opinionssiffror” varit “hårt pressad” och haft ett “urholkat stöd” enligt media, vilket inte hindrade honom från att få över 60 000 000 röster i valet. Vaddå snedvriden rapportering?

Dessutom så kan Bush varken straffas eller belönas i något ytterligare presidentval och Lyndon Johnson tvingades inte att avgå.

Källor över Bushs stöd och stödet för avlyssning av terrorister.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: