Butt Out!

I ett South Park avsnitt som kom för några år sedan så driver man med filmmannen och cigarettmotståndaren Rob Reiner. Avsnittet heter “Butt Out” och jag fastnade främst för en kommentar Cartman fäller i total beundran för denna elitistiske vänsterliberal:

“He just goes around imposing his will on people, he’s my idol”

och ett annat som jag inte kan ordagrant:

“It´s like cigarettes bring just a little bit of joy into people lifes and you want to take it away”

Detta beteende som är så typiskt för vänstermänniskor, att de vet bäst och att folks protester bara är ett irriterande moln av okunskap som måste trängas igenom till varje pris, finns även i sverige. Man påminns om detta varje gång folkhälsoinstitutet eller socialstyrelsen (förvånadsvärt ofta med en viss gunilla bolinder i spetsen) uttalar sig om snus, som de har valt som livets mål att förbjuda – till varje pris.

Då och då kommer de ut med någon ny “studie” och skriker i alla medier att “snus orsakar cancer” och varje gång visas det bara inom några timmar att någon betvivlar studien. Ofta med något så enkelt som att hänvisa till offentlig sjukdomsstatistik jämfört med dito i andra länder vilket konstigt nog visar att farliga sjukdomar förekommer i lika hög utsträckning (eller lägre i detta fallet) som i andra länder där snus inte finns. Detta hade självklart varit omöjligt om det legat någon som helst sanning i “studierna”.

En annan taktik de har är att räkna upp ingredienser i snuset och hoppas att ord som formaldehyd eller bensapyren skall skrämma oss vanliga människor till att anta “rätt” åsikt. Ibland nöjer man sig med att skrämmas med ANTALET ämnen vilket är ännu dummare. Får man fråga hur många “ämnen” det finns i kaffe, som varken har straffavgifter, åldersgräns eller säljrestriktioner. Eller ett vanligt äpple?

Jag tänker inte gå in i frågan ytterligare då Begt Sändh redan gjort det perfekt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: