All wars have casualties

Så har då terroristerna dödat ännu en svensk. En svensk soldat som offrat sin familj, sina vänner och sin trygghet för att försvara demokratin och friheten mot barbariska terrorister som inget hellre vill än att förneka oss de rättigheter vi idag tar för givna.

Även om man i sverige (beroende på vad man har mellan benen) tvingas att mönstra och kan tvingas ge ett år av sitt liv till att tjänstgöra inom den svenska försvarsmakten så krävs det ett frivilligt, aktivt val för att kunna tjänstgöra utomlands. Även om jag inte läst det än så motsätter jag mig alla försök av media att utnyttja situationen till att sprida talking-points om “unga pojkar” eller “offer”. Trots att sossarna och övriga politiker gör allt för att låta andra länders soldater göra grovjobbet så finns döden alltid närvarande i krig. Det kommer man inte undan. Våra utlandssoldater vet riskerna de tar och är alla vuxna människor, de behöver inte en tyckarklubb som uttalar sig för dem. Deras gärning talar helt fullständigt klarspråk.

En självklar åtgärd efter denna fruktansvärda händelse är att mångdubbla våra insatser. Låt oss stödja våra soldater i vår gemensamma kamp genom att ge dem de verktyg de behöver. Och då talar jag självklart om ALLA soldater, även dem som inte har en gulröd flagga på kragen. Vi måste visa att vi absolut inte tolererar att islamistiska mördare behandlar oss på detta sätt genom att skicka ett tydligt besked att detta inte är en framkomlig väg. Det skall inte löna sig på något sätt för fienden att på detta fega sätt utföra sina illdåd.

Detta kanske även lär vissa människor att döda soldater inte är ett politiskt slagträ att använda mot president Bush. På den fronten förväntar jag mig dock inga storverk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: