Per T Ohlsson

Per T Ohlsson var tidigare en av mina absoluta favoriter bland svenska kolumnister, han skrev insiktsfullt och tycktes ha förmågan att undvika de inkörda spår av stereotyper och fördomar mot USA som andra lätt fastnade i.

De senaste åren har Per dock fallit ifrån och blivit mer och mer lik de sämre företrädarna i genren. Dagens krönika är inget undantag.

Han använder likt extrema demokrater ett felaktigt vänsterperspektiv om Watergate, Reagan, Cheney, Libby, vita hustets roll i plame-fallet, katrinaorkanen, brottsmisstankarna mot Delay, Irak, Miers, Alito, högsta domstolen, Bush v Gore, Sandra Day O´Connor, Joseph McCarthy, Roe v Wade, Patriot Act, den “kristna högern”, Intelligent Design, hur domare röstar, religionens roll i USA, George W Bush och USA. Dessutom rekommenderar han endast extremt vänstervinklade böcker i sin “mer att läsa”-lista.

Då det knappast är värt tiden eller mödan att gå igenom allt felaktigt nöjer jag mig med ett fåtal exempel.

Per antyder TROTS att åklagaren absolut inte antytt något sådant att det finns en koppling dels mellan anklagelserna mot Libby och Plame-läckan, dels drar han utan belägg in Bushadministrationen som skyldig i samma “affär”.

Per jämställer Watergate med Iran-contras (vilket bara det är fel) och antyder att Reagan och Nixon var i liknande situation. I enlighet med vänsterns spelregler så är alla antydningar om Reagans opinionssiffror EFTER Iran-contras tabu precis som det faktum att Watergate aldrig lyckades kopplas till Nixon personligen och att hans avgång hade mer med kongressens sammansättning och media – än fel begågna av Nixon att göra.

Per beskriver senatorn Joseph McCarthy som “besatt” och “löpte amok” i en kolumn om Bush för att undermedvetet göra kopplingar till presidenten hos läsaren. Ingenting om det faktum att största delen av “kommunistförföljelserna” skedde i representanthusets regi eller (vilket är betydligt viktigare) att McCarthy till stora delar blivit återupprättad efter venona och efter att västsidan fått tillgång till soviets arkiv om kommunister i USA. Per vill likt vänstersidan i USA och sverige hålla fast vid sin föråldrade bild av McCarthy, vilket läsarna får lida för.

Per antar vänsterns perspektiv vad gäller domutslaget Roe v Wade. Detta är inte alls som görs gällande något som garanterar rätt till abort, det är mer rätt att kalla domen “ett förbud mot förbud mot abort” i det att det behandlar restriktioner mot abort och inte “rätten till” abort. Republikanernas självklara argument att abort inte nämns i konstitutionen ALLS och borde därför inte behandlas av Högsta Domstolen varken för eller emot utan behandlas av folkvalda politiker på demokratisk väg – får inget utrymme. Precis som annorstädes i media så stämplas alla som står för argument mot RvW som “de evangeliskt kristna” eller “ultrakonservativa”. Dessutom kan tilläggas att de yttersta konsekvenserna av RvW, till exempel att modern kan begå abort 5 minuter innan förlossning genom att “scrambla” hjärnan på bebisen och suga ut den söndertrasade människan i soptunnan, både i USA och övriga världen bemöts av avsmak och avsky. Den typen av klargöranden får självklart inget utrymme av Per då det stör hans kanonad mot republikanerna.

Det blir allt svårare att få fram sanningen från dagens alltmer vridna mediarapportering, tråkigt att se att det även gäller Per T Ohlsson.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: