Mediahyckleri

Sydsvenskan driver i en artikel i dagens tidning modigt vidare medias outtröttliga kampanj att överdriva Ku Klux Klan ad absurdum. Denna inskränkta klubb av ett tjugotal galningar utmålas ständigt som representativt för USA i allmänhet och republikanerna i synnerhet.

Vanligtvis är media mycket duktiga på att skriva det “lilla” och antyda det “stora”, i det att de visserligen “inte uttryckligen skriver” etc. I dagens sydsvenska är dock journalisten Dahl ganska direkt i sitt påhopp på det partiet som i höstas fick 10 gånger fler röster än vad det bor människor i sverige.

David Duke är författare och politiker med åsikter på den extrema högerkanten. Han var bara 16 år när han blev medlem i Ku Klux Klan. – Vid två tillfällen har han varit nära att väljas till senaten och till en guvernörspost för det republikanska partiet, säger Pär Brumark

Denna Pär Brumark som med sådana otroliga insikter kan antas vara både statsvetare och Gud är faktiskt en person som jobbar med IT-säkerhet. Fantastiska källor, verkligen.

I en liten faktaruta berättas dock att denne David Duke faktiskt inte fick mer än 39% av rösterna, vilket endast får anses mycket om man kommer från ett land där ett allsmäktigt parti lugn regerar vidare med ett liknande stöd. Vad som tydligen inte är värt att nämna är att Republikanerna i Louisiana traditionellt haft ett BETYDLIGT starkare resultat i valen och att detta val måste ses som ett undantag.

En klansmedlem som faktiskt LYCKADES ta sig in i senaten och suttit där i över förtio år (!) är West Virginias egen Robert Byrd. Varför inga upprörda domedagsscenarier om denne man som faktisk filibustrade emot 1964 års medborgarrättslag och motsatt sig de två ENDA svarta nomineringarna till högsta domstolen undrar man lite förstrött?

Enkelt – han är demokrat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: