Dagens Talking-point

Man hör det ständigt och journalister trycker in det i alla möjliga och omöjliga reportage om USA: “det rekordhöga bensinpriset”. Vanligtvis hittas det strax bredvid “den hårt pressade Bush”, “rekordlåga opinionssiffror” eller liknande nonsens som endast vänstermänniskor med större vilja att läsa det de vill läsa – än sanningen läser.

Tråkigt nog, för användarna av dagens talking-points, så stämmer det inte ens med deras egna skruvare definitioner. Som alla vet så var bensinpriset i USA som högst efter president Carters katastrofala presidentskap som lämnade landet i ekonomisk misär med skyhög arbetslöshet, inflation och fattigdom. För att inte nämna oljekrisen.

Dåtidens bensinpris skulle i dagens pengar ligga långt över $3 per gallon och över 80 dollar per fat vilket de “samtida” priserna aldrig varit uppe i.

Dock var priset tidigare i år ovanligt högt efter Katrinaorkanen som drabbade oljeindustrin (den som producerar en oerhört stor del av USAs oljeförbrukning, att jämföra med sverige som VERKLIGEN är beroende av oljeimporten) och nådde faktiskt upp i 3 dollar.

Nu har priset dock sjunkit med nästan 20% (till UNDER 2,50 dollar per gallon) på bara ett par månader och priset per fat har tappat mer än 25% (vilket tyder på att bensinpriset kortsiktigt kommer att sjunka ytterligare).

Så dagens nivåer är inte ur någon synvinkel “rekordhöga”, nu väntar vi bara på MSM att inse detta och börja rapportera sanningen. Tills dess är det bara att ta reda på fakta själv och strunta i journalister som envisas med denna talking-points.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: