What Nazi-fight?

Det har kommit till min kännedom att det hållits en planerad demonstration av nån nationalsocialistisk grupp i Linköping.

Självklart passade media på att utmåla det hela som om nazisterna ställt till med bråk. Dock måste jag notera att media missade att stämpla nazisterna som “höger” vilket är ett totalt obligatorium annars. (Det kommer säkert) Det är något av en favoritsyssla för media att förstora upp olika nazistarrangemang för att försöka ge sken av att “extremism som extremism” trots att det varken här eller annanstans är fallet.

Nazismen är i sin auktoritära natur vänster och borde därmed självklart stämplas som vänsterextremism. Man behöver inte gå tillbaka till Molotov-Ribbentroppakten för att inse det. Även om det är överflödigt så kan även åsikterna kring staten Israel fungera som ett lackmustest för politisk tillhörighet.

Dessutom så går det inte på något ställe i artikeln läsa ut att någon nazist på något sätt svarade på de många provokationer från motdemonstranterna som artikeln ger flera exempel på.

Trots detta ger både överskriften, ingressen och stora delar av artikeln skenet av att det var nazisterna som orsakade “bråket”.

Jag känner mig förolämpad av denna hjärntvätt av media att trycka in “rätt” åsikter i mitt huvud även då de faktiska omständigheterna talar emot dem. Jag behöver ABSOLUT ingen “extra” anledning att även i fortsättningen motsätta mig nationalsocialismen. En gedigen utbildning (främst utanför skolans regi tyvärr) har totalt kurerat mig från denna mentala sjukdom för tid och evighet.

Sorgligt nog så riskerar medias agerande att resultera i att framtida generationer visserligen kanske motsätter sig nazismen – men av fel eller inga anledningar utom att det är “rätt sak att tro”. Vilket bara det låter otäckt.

Hela episoden har kan sammanfattas i Cox&Forkums karikatyr från tidigare i år efter en nazistdemonstration i USA (även där stod alla UTOM nazisterna för våldet). Även om “motdemonstranterna” i sverige inte var svarta så är det lika sant här.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: