BokrecensionJag har nyligen med stor glädje läst Paul Kengors bok “God and Ronald Reagan”.

Detta är en mycket viktig bok om man vill förstå drivkraften och motivationen bakom Ronald Reagans hårda kamp mot förtryck och kommunism i sitt liv.

Boken följer i stort Reagan genom hela hans liv, från den flackande uppväxten i Illinois genom Kaliforniens soliga miljö där Reagan spenderade en stor del av sitt liv till presidentskapens tid i Washington.

Författaren kartlägger med stor nogrannhet Reagans olika religiösa influenser under uppväxten, hans engagemang i olika församlingar men är också en guide i Reagans religiösa tal och författarskap.

De ingående beskrivningarna av Reagans mor, Nelle, och den relation Ronald hade med henne är rörande. Även skildringen av Reagans unga år i armod, men ändå präglad av hopp, tro och optimism ger en insyn i betydelsen av en stark tro och männsklig godhet.

Den slentrianmässiga stämplen som “rikemansbarn” som alla republikanska politiker får av journalister på båda sidor atlanten kläs verkligen av inpå livet. Som Reagan en gång sa “vi bodde en gång i ett rum över en bank – vi hade ingen annan relation till banken”.

Boken tar också upp Reagans ihärdiga kamp för att sprida religionsfriheten till soviet. Det är svårt att inte bli imponerad av de uttalanden och handlingar Reagan tog till ÄVEN på plats i lejonets kula, Moskva.

Även om boken stundtals kan vara väl ingående i detaljer och utdragen i ambitionen att få med allt som kan härledas till Reagan och religion så är den mycket intressant och rolig att få läsa. Försök bara inte att få tag på den i en svensk bokhandel.

Advertisements

One Response to “Bokrecension”

  1. Ghita Says:

    Nice Site!!! (p)=

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: