The Ghoulish Media II

Efter att hela dagen tröttsamt lyssnat på ekots upphetsade rapportering om att “den tvåtusende soldaten dödats i irak” och läst alla svenska tidningars och tvs papegojande med samma talking-points så är det först då man slår på FoxNews som man får reda på sanningen. Det är i själva verket cirka 1600 Amerikanska soldater som dödats i Irak. Siffran 2000 får man endast om man räknar in friendly-fire, bilolyckor, självmord och andra icke krigsrelaterade döda. På så sätt.

Media VET detta, men de kommer att låtsas som om det regnar om sanningen såvida inte, gud förbjude, dagen kommer då frihetens pris visar sig vara 2000 soldater DÅ kommer man att ÄNNU en gång rapportera om att dödssiffran nått 2000 soldater. Man får alltså två tillfällen att rapportera samma nyhet. Det var likadant förra året då terroristernas offer nådde 1000 Amerikanska soldater.

Snart börjar väl media räkna in även soldater som dör på hemmabaserna på fastlandet. Och varför stanna där? Det går ju att räkna in ALLA döda Amerikaner som dött sedan Operation Iraqi Freedom startade i alla åldrar och under alla omständigheter.

“-Han krockade med en militär som var på väg till flygplatsen för att åka till Irak.”
Det är bara en tidsfråga.

Det faktum att Media rapporterade SÅ mycket om den “tvåtusende” soldaten, och så lite om nummer 1999 visar med all tydlighet vad det är man vill berätta. Det har ingenting med omsorg om soldaterna att göra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: