The Ghoulish Media

Det är med samma illamående och avsky som för ett år sedan då media slickade sig om munnen och förväntansfullt väntade på att den tusende Amerikanska soldatens död som nu återigen upprepar sig då priset för frihet är nära tvåtusen Amerikanska soldater.

Vanligtvis lyckas “journalisterna” dölja sin blodtörst efter Amerikanska liv med långa omskrivningar där man envist undviker ord som mördare, terrorister, faschister, massmördare etc för att beskriva folk som till exempel skär halsen av hjälparbetare och andra hjältar som vill se ett starkare och säkrare Irak och som satsar allt för att hjälpa till. Nicholas Berg är ett exempel på en sådan hjälte.

Alltför ofta läcker deras hat dock igenom i all deras upphetsning och förtjusningen över att plocka politiska poäng på människors död tar över deras själar.

Dagens exempel på detta finner vi i ett TT-telegram i göteborgsposten där man med illa dolt glädje återupprepar lögnen om att President Bush skulle ha förklarat uppdraget i Irak för “slutfört” och uppspelt förkunnar att nu snart så kommer det jämnt bli 2000 döda Amerikanska soldater vilket man antyder snart kommer att kunna kablas ut i alla medier. För sakens skull kan nämnas att “operation Iraqi freedom” fram till idag kostat 1975 Amerikanska soldaters liv.

Det verkar som om svensk media tror att USAs President endast sitter på sin post så länge som han har stöd för det i färska opinionsundersökningar, att hans egenskap av överbefälhavare försvinner om stödet plötsligt sjunker. Varför annars nämna det i varje notis man producerar om detta land? Det kan självklart nämnas att media ALLTID hänvisat till “sjunkande opinionsundersökningar” – även om det faktiska stödet råkar ligga över 60%.

Vidare verkar det som om media också tror att det är kollegorna inom vänstermedia i USA som bestämmer Presidentens makt. Varför skulle Bush annars behöva ändra sin agenda och “få bråttom”?

Jag är ingen journalist. Men jag kan läsa, och det är med ett mycket rudimentärt språk som USAs Konstitution tar upp maktdelningen och förklarar vad som ger vem makt när.

Jag uppmanar alla journalister som skriver om USA att läsa konstitutionen. Om det inte passar kanske man iallafall kan tillämpa samma tillvägagångssätt då man beskriver makten hos andra demokratiskt folkvalda politiker. Göran till exempel med ett stöd på 30% eller den franska ledaren chirac med ett dito på kring 20%.

Men det är väl som amrisarna säger “a snowballs chance in hell”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: