Peace through strength

Man kan lätt bli deprimerad över hur ensidig och vinklad media kan vara en dag som denna. 60 års dagen av bombningen av Hiroshima. Det är det ena snyftreportaget efter det andra och Göteborgsposten vill till och med att USA ber om förlåtelse för bombningen. Huruvida Hirohito skulle ha bett om förlåtelse för det lömska falskspelet som föregick smygattacken mot Pearl Harbor och attacken självt, och om han skulle bett om ursäkt för den barbariska behandlingen av krigsfångar och civila kineser framgick inte i artikeln.

Jag har inte läst något som välartikulerat redogör för att det faktiskt hade dött fler människor utan “bomben” och att den faktiskt avslutade världshistoriens blodigaste krig. Allt medan europeerna redan firade freden i Europa.

Dick Erixon beskriver väl läget i sin blogg och sätter det hela i perspektiv genom en jämförelse med slaget om Okinawa. Rush Limbaugh formulerar också vältaligt vad som skiljer USA från andra kärnvapenmakter och varför detta är en dag att fira och inte att skämmas för.

Hiroshima är och förblir en försvarsåtgärd mot ett aggresivt, expansivt och totalitärt imperium helt i enlighet med krigets och moralens lagar.

*Hans Villus-röst* -Det fanns en tid då demokrater trodde på USA

och var villiga att försvara henne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: