Äntligen en ledig plats…

Sarah Day O´Connor, den första kvinnliga domaren i USAs högsta domstol har meddelat att hon kommer att gå i pension.

O´Connor var nominerad av Reagan 1981 i enlighet med hans tidigare ambition att nominera en kvinna.

Detta är en oerhört viktig händelse som kan få fantastiska följder både på kort sikt och på lång sikt. Men det finns dock tid att poängtera det faktum att Reagans nominering av O´Connor visar att alla vänsterns lögner om sig själva som jämställdhetens fanbärare och högern som motsatsen endast är luft. Lägg till det att den mest kulturellt blandade och unika administration med flera hispanics och afrikanska amerikaner på viktiga poster alls inte var Carters eller Clintons, utan Dubyas så klarnar bilden allt mer.

Jag hoppas innerligt att Bush nominerar en domare som ser konstitutionen som det eviga dokument ur vilket lagarna skall tolkas, som avfärdar det fruktansvärda begreppet “living constitution”.

Ända sedan demokraterna i en veritabel statskupp i kölvattnet av Watergate och Vietnam, framför ögonen på Ford gjorde det olagligt att förbjuda eller ens begränsa dödandet av oskyldiga ofödda barn så har högen med lik staplats allt högre. De lyckades med att LAGSTIFTA att det finns en rätt att döda oskyldiga barn på begäran och har med näbbar och klor allt sedan dess försvarat detta ovärdiga skeende. Stundtals verkar det som om detta är den enda frågan demokrater bryr sig om, vilket självklart är fel. Den är dock oerhört viktig.

Demokraterna har under 33 år, under 5 presidenter lyckats behålla denna “rätt”. Reagan lyckades inte rubba det och Bush 41 lyckades inte men jag hoppas med hela mitt hjärta att Dubya kommer att bli mannen som lyckas få stopp på detta missbruk av den enheten i det amerikanska styret.

Det har länge stått 5-4 i fördel för ett federalt förbud mot förbud mot aborter men O´Connor har vågmästarrollen och Bush har chansen att ändra konstellationen.

Låt oss hoppas och be för att demokraterna låter demokratin få sin gång, att den folkvalda presidenten får göra sin demokratiska plikt och nominera en domare som sedan får ett godkännande av den folkvalda republikanska majoriteten i senaten.

Och om demokraterna använder den förhatliga och odemokratiska “filibuster rule” så hoppas jag att McCain avgår efter sin skrattretande uppvisning för ett tag sedan med sitt “gang of fourteen”.

Den mannen blir aldrig president.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: