Dubya´s tal


Jag tillhör förmodligen en mycket liten minoritet av svenska folket som faktiskt satte sig ner och tittade på Dubya´s tal. (från internet förstås, varifrån annars)

Innan dess tvingades jag dock av röda p1 att hela morgonen och förmiddagen lyssna till de få sekunder som p1 tyckte att jag behövde höra. Bland annat meningen (eller halvmeningen) “was it worth it, yes it was” som dominerade flertalet av “nyhets”sändningarna.

Det är nu uppenbart för mig att svensk media övergett varje försök att ens dölja sitt hat för Bush och sina vinklade åsikter.

Först reducerar de ett 40 minuters tal till några sekunders nogrannt utvalda och godkända fragment, sedan blandas det med siffror ur olika opinionsundersökning (självklart bara siffror som talar till Bushs nackdel), sedan blandar man det med kommentarer av endast Bushmotståndare för att ytterligare måla en bild av hur dålig man anser Bush vara.

Det verkar som om hela vänstermedia i sverige fokuserade så starkt på en dokusåpa i knutby hela förra året att de totalt missade vad som hände i november förra året. Bush vann. Jag skriver det igen, Bush vann! Han behöver inte vinna fler val, han riskerar inte riksrätt av flera självklara anledningar och det finns ingen risk för nyval. Han har sina 4 år och behöver absolut inte rätta sig efter vad någon opinionsundersökning visar eller än mindre vad NYT tycker.

Till skillnad från Clinton som med olika “focus-groups” och opinionsundersökningar stack fingret i vädret för att utröna vart han skulle gå så har Dubya en klar bild över vad han vill göra och hur han skall göra det, folket har i två val sagt ja till detta och Bush har precis som tidigare stöd för stora delar av sin politik. Det som gjorde att Bush valde att hålla talet var inte som media vill få oss att tro, att han är desperat och håller på att pressas av en klippavsats av dåliga nyheter – utan för att han som god Commander-in-Chief vill hålla amerikanarna informerade om vad han tycker och hur har tänker agera, och att förklara varför och på vad han grundar sina beslut.

Men media i Sverige får gärna fortsätta att tro att vad en handfull människor på gatan i ultraliberala New York, vad New York Times och vad Washington Post tycker är lika med vad amerikanarna tycker. Internet gör att nyheterna tränger igenom den dimridå de lägger ut framför mig.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: