Ännu ett Argument för Abort

Jag tänkte bemöta ännu ett argument för abort som cirkulerar.

Det är inte livsdugligt!

Detta är ett ganska vanligt argument för abort i vissa kretsar. Man syftar här på det faktum att det ofödda barnet inte skulle överleva utan hjälp från modern, i form av näring och skydd. Man försöker förminska barnet och hävda att livet är värt mindre för att det behöver hjälp utifrån. Det enklaste sättet att bemöta detta argument är förstås att hävda att det är hyckleri och att ingen skulle använda samma argument mot en handikappad människa eller en gammal människa som också behöver hjälp. Det är självklart inte vår förmåga att äta eller vår förmåga att skydda oss mot omvärlden som bestämmer vårt värde. Dessutom finns det ingenting i detta argument som stödjer lagstiftningen som tillåter abort endast till den 18 veckan, eller långt senare än det om man lyder under den oerhört mer liberala abortlagstiftningen i USA. Ett barn klarar sig inte självt senare heller, varken före eller efter födseln. Barn är per definition beroende av omvärlden och av sina föräldrar långt upp i tonåren. Ingen förespråkar dock (ännu) legalisering av abort fram till “fostret” är myndigt.

Man skulle också kunna inflika att vissa med detta argument även menar att barnet “kan dö av sig självt likaväl”. Det är visserligen så att barnet under den första tiden i livmodern riskerar att dö även utan att modern är ansvarig. Detta kallas “spontan” abort, även om det inte har ett dugg med abort att göra. Det är cyniskt och kallt att hävda att “risken finns” och se det som en intäkt för att beröva barnet hennes liv. Jag skulle sortera även detta argument under “hyckleri-avdelningen”, ingen skulle någonsin ta till exempel trafikolycksstatistik som argument för att mörda någon. Bara för att folk överallt i samhället riskerar att dö i olyckor så är det ABSOLUT inget argument för att “skynda på” processen och ta sig rätten att leka gud.

Advertisements

14 Responses to “Ännu ett Argument för Abort”

 1. sara Says:

  jag är för abort. men jag tycker bara att man får göra abort om man blir gravid i en tidig ålder, om man har en ostabil ekonomi eller om man bara inte har plats med ett barn till i vardagen. men det som är hemskt är att vissa gör abort för att banen visar sig var handikappade eller missbildade. jag tycker ändå att man ska föda barnet. föräldrarna är nog bara inte redo att ta hand om en sådant barn, men dom måste ju ialla fall testa.

 2. g Says:

  Till Sara som skrev bla: “..att vissa gör abort för att banen visar sig var handikappade eller missbildade. jag tycker ändå att man ska föda barnet. föräldrarna är nog bara inte redo att ta hand om en sådant barn, men dom måste ju ialla fall testa..” hur menar du testa? ska dom skita i ungen sen om man märker att man inte orkar längre ?

 3. ellie Says:

  Föd barnet! Om man vet att man inte kan ta hand om barnet pga olika anledningar så kan man adoptera bort det. Det finns så många människor som inte kan få barn och som skulle göra vad som helst för att få ett/flera!!! Hellre att barnet får leva och vara bland människor som älskar det än att inte leva alls!

 4. kurt Says:

  Är det rätt att döda någon. Utan att de själva vet det!

 5. kurtarpuckad Says:

  om du säger att det inte är rätt att ta ett dagen efter piller (som också är abort) så menar du alltså att en encellig organism är ett människoliv. Isåfall borde du sitta i fängelse för du dödar miljarder människor varje dag

 6. sarah Says:

  kurt… hahahahaha.

  Seriöst, är det okey att mörda någon för att de vet om det då eller?

 7. Natha Says:

  Till Ellie som skrev om adoption.
  Jag var också emot abort innan och sa att man kunde adoptera bort barnat istället, men sen tänkte jag på barnet. Tänk när barnet får reda på att det är bortadopterat. Hur tror du att barnet mår? Min biologiska pappa lämnade mig hos min mamma när jag var två år. Jag har inget minne av honom och han har aldrig ens skickat ett grattis-på-födelsedagen-kort till mig. Jag känner mig som jag var inte värd ett dugg. Det känns som att jag var en docka han bara kunde slänga i soporna. Tänk om min mamma hade gjort likadant och gett bort mig till någon annan, jag hade varit djupt deprimerad. Barnet mår inte bättre av att bli bortadopterat.

 8. Ronja Says:

  Jag är för abort.Om du är 15år och blir med barn så är det klart att du ska göra en abort(okej kanske inte för alla men min åsikt)
  jag tycker att alla får göra som dom vill , om du blir med barn och känner att du inte klarar av att ta hand om de och du samtidigt inte vill adoptera bort de så ska du göra en abort.Det är ditt eget liv och det är du som bestämmer om du vill döda barnet elr inte.Det är min åsikt och jag vill gärna veta vad alla andra tycker

 9. cGG Says:

  Jag tycker då exakt som sara, att om man är för ung eller inte har pengar nog att ta hand om barnet. man kan ju iallfall testa!

 10. Kalle Says:

  Jag tycker att om man blir gravid så ska man fundera över om man kan ge barnet kärlek, mat, tak över huvudet och en välkomnande omgivning. Och om du känner att du kan ta hand om ett barn, dvs har tiden, känner att du är mogen för det mm. Om allt detta finns så tycker jag att du är rätt lämpad till att föda barnet. Annars är abort en nödvändig lösning för alla barn ska kunna känna sig välkomna.

 11. Johanna Says:

  är en encellig organism ett liv? nej det är starten till ett embryo. Det är de man tar bort. Jag är för abort under vissa villkor. Man ska ej använda abort som preventivmedel. Ett misstag är ok, men 2 eller 3 aborter? Nej det handlar om att ta ansvar för vad man gör och tänka sig för. PELLE POLUHA har en hemsida där han är mot abort. Han skriver tex att en kvinna har inte rätt att göra abort efter att ha blivigt våldtagen för att barnet som blivigt till är ett oskyldigt liv. Har en man som ej genomlidigt ngn våldtäckt och ej blivigt gravid rätt att skriva så ?

 12. Lisa Says:

  Gahhh. Ingen ska kunna tvinga den blivande mamman att trycka ut något stort som en limpa, tänja ut hela sin kropp och sedan vara bunden till att ta hand om och försörja någon annan i 19 års tid. Det går inte att jämföra med mord, mamman ska bestämma själv om hon känner att hon kan ge fostret ett bra och värdigt liv eller inte. Och om hon är villig att “ge upp” sitt eget liv genom att alltid sätta sig själv i andra hand som en bra mor. kvinnor, ingen ska bestämma över era kroppar förutom ni själva. Dessutom tycker jag att ni som är emot borde sluta med alla sorters preventivmedel och föda 12 barn för isåfall är att använda kondom också att förhindra att ett liv blir till.

 13. lisa Says:

  Jag är för aborter men självklart inte om det gäller pga att man inte gillar könet osv… Men som många har skrivit ovan, om man helt enkelt klarar av att ta hand om barnet, ekonomiskt osv.. det är bättre är bättre att göra abort än att låta ett barn växa upp under dåliga omständigheter..
  Barnet är inget “barn”, det är fortfarande ett embryo…men kanske skulle lagen bli hårdare på i vilken vecka som är den senaste, för man kan trotsallt upptäcka det tidigt och också tabort det i tid innan det har hunnit utvecklas för mkt. (det är min åsikt)

 14. carro Says:

  jag gjorde abort nu i sommras, jag är 17 år. jag må ha varit dum nog och inte hade kondom första gången med min pokjvän. men att ni skriver att det är mord. jag mår jättedåligt av att jag gjorde detta, mitt “barn” skulle ha kommit om ungefär 3 dagar… tänk efter innan ni slänger ut komentarer om ni inte har varit i den situationen, då ska ni inte tro att ni kan sätta in er i den och tänka att jag gjorde fel och ni rätt. vänta tills ni kommer dit, eller om eran dtter gör det i framtiden och är 17 och helt förkrossad. va skulle ni säga då?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: