Kan de inte ens försöka vara objektiva?

I DN idag har man lyckats smussla undan dagens absolut viktigaste händelse i en liten notis, ett telegram från TT.

Sedan Tom Dashle blev minoritetsledare år 2001 så har demokraterna i USA till största del endast sysslat med att förhala och sabotera politiken som presenterats av deras motståndare.

Man har smutskastat inte bara Dubya utan alla tänkbara republikaner – levande och döda – från Reagan, Lott, Delay, Limbaugh, Frist till Cheney, Card, Laura och Schwarzenegger. Men ingen har fått ta emot mer spe och fler spätor än Bush själv. Man har anklagat honom för allt från att ha ljugit och fuskat till att ha mördat och tagit droger. Ena dagen är han isolationist, andra dagen är han korsriddare. Ena dagen är han djävulen själv, andra dagen är han en försupen idiot. Ena dagen är han senil, ja jag kan fortsätta länge.

Demokraterna har de senaste 5 åren varit villiga att alliera sig med vemsomhelst, så länge de hatar Bush. Galloway är bara den senaste i raden. Skulle storheter som FDR eller JFK acceptera att partiet kapats av skojare och galningar som Moore, Franken, Dean eller Moveon.org? Knappast.

Det demokratiska partiet går mot en välförtjänt pension och det uppvisar ständigt symptom på allt allvarligare sjukdomar.

Det demokratiska partiet har sedan valet 2000 varit minoritetspartiet i USA, med undantag för svikaren Jeffords som fördröjde övertagandet av senaten 2 år. Det var dock bara till namnet man vann 50 platser år 2000, Jeffords var redan demokrat.

I en demokrati så bestämmer folket, och i en representativ demokrati delegerar vi åt valda politiker att företräda folket. Då man förlorar valet så står man ödmjukt tillbaka och låter segraren få den makt han förtjänar. Det är så det skall fungera, men det har demokraterna inte insett och media gör allt för att sprida dimridåer framför folkets ögon.

Det mest uppenbara och motbjudande exemplet på detta är hur demokraterna har saboterat utnämningsprocessen vad gäller domare. Tidigare har de flesta presidenter fått i snitt över 90% av sina nomineringar till olika domstolar godkända. Nixon, Ford, Carter, Reagan och Clinton fick det. Alla presidenter utom den nuvarande. Bushs nomineringar har gått igenom till strax över 50% på grund av saboteringspolitik av demokraterna.

Hade man spelat enligt reglerna och utnyttjat den röst man får som senatorn (ja eller nej) så hade inte detta varit något problem. Självklart får demokraterna rösta som de vill med de få mandat man fått i rättvisa val. Men man måste inse att man inte vinner omröstningar med 45% av rösterna. Om man nu inte fuskar som demokraterna gör.

Den “politiska kris” TT är rädda för är en situation där folket får ett styre som speglar hur folket har röstat. Folket ville ha en Senat med 55 republikaner och de fick de, demokraterna vill ha en Senat där de får bestämma som de vill hur folket än röstar – och det vill tydligen TT också.

Överskriften är dessutom missvisande, den eventuella uppgörelsen leder precis i motsatt riktning. Demokraterna kan fortfarande utnyttja saboteringstaktik och Bush kan inte vara säker på att demokraterna låter Senaten godkänna hans nomineringar. Hade de sju “republikanerna” med McCain i spetsen INTE slutit detta avtal så hade man däremot kunnat bana väg för Bushs domare. Men svensk media har ju ingen skyldighet att vara opartiska i rapporteringen från USA, det fick vi ju lära oss förra året.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: