Ett riktigt måndagsexemplar

Dn börjar tidigt denna vecka med sin hat-kampanj mot USA i allmänhet och Bush och republikanerna i synnerhet. En hel anklagelseakt mot Bushs nominering till fn-ambassadör utan att störa bilden genom att vara objektiv.

Lennart Persson börjar med den lögnaktiga överskriften “Politisk strid om Bushs FN-kandidat” och redan där visar han att han totalt går på demokraternas linje i hur man beskriver omvärlden. Det kallas talking-points. Att kalla det “demokratisk smutskastning av respektabel nominering med hjälp av utsagor från bittra fd anställda hos John Bolton som aldrig kommit upp tidigare” är tydligen inget alternativ.

Sedan fortsätter Persson av bara farten och får med de flesta av demokraternas talking-points som tex “en kontroversielle och temperamentsfulle” (Bolton), “ideologisk FN-kritiker”, “trakasserat underordnade, manipulerat underrättelseinformation och är illa lämpad att söka samförstånd”, “allt fler republikaner uttrycker öppet skepsis”, “George W Bush får allt svårare”, “kan rekommendera Vita huset att dra tillbaka nomineringen”. Allt för att utmåla situationen som ett misslyckande för Bush och en seger för demokraterna, utan att det är det.

Republikanerna har en 55% majoritet i Senaten och HAR enligt konstitutionen rätt att föra sin politik. Att som demokraterna gör, kidnappa processen och med ett odemokratiskt parlamentärt underläge utnyttja speciallagar och lögner för att få sin agenda på bordet trots att de förlorade valet i höstas.

Det är precis som de juridiska nomineringarna som demokraterna saboterar. Konstitutionen kräver endast Senatens medhåll och en enkel majoritet av rösterna för att godkänna presidentans nomineringar. Detta ändrades dock av Senatens minoritetsledare (Tom Daschle)efter att Bush vann valet år 2000, tidigare har senaten aldrig tidigare bråkat så (inte under Clinton, inte under Reagan – aldrig. De låter inte senaten rösta, de hotar med “the filibuster-rule” (ett demokratiskt verktyg de dock aldrig använder, de bara hotar med det) och de gör allt för att hindra Bush sköta sitt jobb. Och när republikanerna vill ta bort detta ofog och se till att Bush får en demokratisk omröstning på sina nomineringar så gnäller demokraterna om “nuclear option” vilket svensk media totalt köper och rapar upp i kör likt en papegoja.

Republikanernas förslag är i enlighet med konstitutionen och borde kallas “den konstitutionella möjligheten”, men det lär man aldrig få se i en svensk tidning.

För att återgå och ge ännu ett exempel på vinkling i Perssons artikel så kan nämnas att när Bolton agerar så är det ett resultat av hans “vrede” medan då den mer åt vänster lutande Colin Powell agerar så heter det att han “framför kritiska synpunkter” och “har visat tveksamhet”.

Dessutom “ingriper” Powell medan Bolton “hotar” och “uyttalar sig nedlåtande”.

Sedan avslutar Persson med ett skolexempel på Bush-bashing. Det är tydligen en “prestigeförlust” för Bush att demokraterna tvingas agera genom utskott, använda lögner och undvika omröstningar och att redovisa sina motiv öppet för folket när de saboterar för Bush. Det faktum att denna artikel skrivs om alla Bushs nomineringar från Gutierrez till Rice visar också hur löjligt vinklad och partisk Persson är i sin “rapportering”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: