Argument för Abort

Jag tänkte bemöta några argument för abort som brukar cirkulera.

1. Det är kvinnans kropp!

Ett vanligt argument som maniskt slängs efter alla som vågar yppa att de kritiserar den enda sanna läran. Det är dock inte sant, på intet sätt är barnet en del av kvinnans kropp som likt en nagel eller en hårlock kan klippas av och slängas utan vidare eftertanke. Barnet har från befruktelsen en unik genuppsättning. En genuppsättning som aldrig någonsin funnits tidigare och aldrig kommer att kunna återskapas igen. En person med kunskap inom biologi kan berätta att även om SAMMA föräldrar (de som har mest lika genuppsättningar) föder barn efter barn efter barn så kan de föda mer än 50 000 barn utan att ens komma i närheten av att skapa samma barn igen. Och det är om man bortser från mutationer och sjukdomar och andra saker som gör varje barn till det unika mirakel det är. Man måste också bortse ifrån att en kvinna teoretisk sett endast har chansen att föda cirka 40 barn under sin fertila tid vilket av otaliga anledningar självklart är praktiskt overkligt.

2. Det är kvinnan som måste bära det!

Ett argument som har den ovanliga egenskapen att det faktiskt är sant. Kvinnan är den part som fått ansvaret att bära barnet fram till förlossningen. Det har dock ingenting med saken att göra och är definitivt inte ett skäl att döda barnet. Betänk att detta argument endast täcker in de första 9 månaderna av barnets liv, därför är de DE nio månaderna som skall vägas mot barnets HELA liv. Abort-lobbyn har lurat i oss att kvinnan har större rätt till sin fritid än barnet har till sitt liv. Vad är nio månader av ryggont och hormonförändringar vägt mot ett helt liv – i det perspektivet.

3. Abort måste vara tillåtet för våldtäkts och incest-offer!

Ett riktigt skolexempel på bestickande resonemang och på en halvsanning. Hur många våldtäktsfall sker årligen? Hur många är fullbordade? Hur många av DESSA leder till graviditet? Det rör sig om ett antal som kan räknas på fingrarna. Det är inte så konstigt att detta argument aldrig backas upp av siffror. Det begås över 30 000 aborter i detta land varje år, 30 000! I vilket annat sammanhang låter vi 29 990 personer dö för att vara verkligt säkra på att de sista 10 VERKLIGEN dör? Och då har jag i mitt svar för argumentationens skull accepterat premissen av att dessa aborter utgör något absolut, absolut hör till kategorin aborter som MÅSTE vara tillåtna. Vilket jag inte gör. Till skillnad från våltäktsmannen så är det ofödda barnet oskyldigt, och inget har någonsin övertygat mig om att kriminellt beteende skulle vara ärftligt. Även om nu DET inte spelar någon roll – samma människor som förespråkar dödsstraff oavsett skuld FÖRE födseln, motsätter sig dödsstraff under ALLA omständigheter EFTER födseln. Summa summarum, barnet har ingen skuld och skall inte straffas till döden för vad en annan människa gjort.

4. Preventivmedel fungerar inte till 100%!

Jag har aldrig sett någon opartisk statistik på detta, företagens egna “legal disclaimers” är ofta beställningsverk från abort-lobbyn. Man skall också ta i beaktande att vi aldrig får se några siffror på antalet aborter där föräldrarna HAR använt preventivmedel och i så fall vilka. För att ta ett exempel så ger kopparspiralen ett skydd på 98%, kondomen ett på strax över 90%. Om man kombinerar det med någon form av hormoniellt preventivmedel så höjer du ytterligare säkerheten. Man kan då räkna på det och se att om man använder skydden korrekt så borde det statistiskt bli 15 graviditeter om alla kvinnor i fertil ålder (cirka 1500000) hade sex under rätt period med en fertil man. Självklart hade det aldrig blivit ens så högt med tanke på att många kvinnor lever i avhållsamhet i familj, eller ensamma. Det stämmer dåligt med de mer än 30 000 aborterna som är den kalla sanningen.

Det är synd att vi har åsiktsdiktatur i denna fråga och att det därför råder stor brist på siffror och studier. Mina siffror är bara grova uppskattningar av läkemedelsindustrins egna siffror (av preventivmedlens säkerhet), antalet kvinnor och antalet aborter. Det är tråkigt att man inte har mer att utgå ifrån.

5. Barnet riskerar att växa upp med föräldrar som inte älskar det!

Detta är ett av de mer löjliga argumenten. Skulle samma männsikor som står för detta stödja avrättningar av problembarn? Barn till alkoholister? Barn som blivit offer för incest? Nej självklart inte. Barndomen är inte hela livet och även OM vissa barn är olyckliga i brist på “kärlek” under de första åren så har de fortfarande chansen att bli lyckliga senare i livet. Några av våra mest framgångsrika medborgare är sprungna ur sk trasiga hem som abort-lobbyn gladeligen skulle bedöma som ovärdigt. Men de är lyckliga nu. Och även om chansen finns att de skulle bli olyckliga så kan omöjligen kvinnan veta det i förväg, ingen kan veta det och borde därför inte döda barnen. Det är helt förbluffande hur godtyckligt man dödar vissa människor utan tillstymmelse till seriösa argument och senare i livet aldrig skulle tänka sig att förespråka avrättning. Där står hyckleriet i all sin nakenhet, då man ber dem att förklara varför man gladeligen dödar en människa medan man håller en annan människas liv heligt där enda skillnaden är åldern.

Som avslutning skulle jag vilja citera det berömda talesättet – “Alla som är för abort är redan födda”. Thank God.

Uppdatering:

Advertisements

161 Responses to “Argument för Abort”

 1. marie88 Says:

  du är ju helt sjuk i huvudet!!!!!
  fatta att det är kvinnans kropp och hon har rätt att fatta sitt beslut utan att bli ifrågasatt för det hela tiden
  du måste vara en mycket sjuk person och borde tänka dig in i kvinnans situation innan du dömmer henne

  om du är kvinna hoppas jag att du själv hamnar i denna situation så att du lär dig nåt och slutar skriva så sjuka saker!!!

 2. dubyadivine Says:

  Så typiskt den “toleranta” vänstern – den som inte håller med kan inte tolereras utan måste attackeras. Jag har inte en annan åsikt utan har “fel” åsikt och är sjuk.

  Kvinnan får självklart göra precis vad hon vill med SIN kropp, det har jag aldrig missunnat någon. Vare sig man eller kvinna.

  Problemet som abortförespråkarna ständigt blundar för är att barnet är en helt egen individ med en helt egen kropp som råkar befinna sig inne i kvinnan de första 9 månaderna av sitt liv. Vem tänker sig in barnets situation?

 3. some savoir-faire Says:

  Jag måste säga att jag inte helt och hållet håller med dig i frågan om huruvida ett barn riskerar att växa upp med föräldrar som inte hyser någon kärlek för det. Dina jämförelser med problembarn och barn till alkoholister plus skillnaden i ålder mm. kan väl ändå inte vara helt genomtänkta. Ett foster kan inte ha någon kunskap om den yttre världens sociala förhållanden och inte heller den kunskap eller syn på döden som vi har. Ett foster som ej ens vet vad vilja är (eftersom det inte bör känna till annat än instinkter) kan knappas jämföras på detta sätt.

 4. dubyadivine Says:

  some savoir-faire:

  Jag ser att du tillhör dem som använder distansierade begrepp som “foster” och “det” – det måste göra det enklare att förespråka abort.

  Ett annat sätt att se på saken är att betrakta människor som lika mycket värda – oavsett ålder. Tänk på att du själv en gång varit ett “foster” eller ett “det”, för att sedan följa livets väg till en vuxen människa.

  Jag vet ju ingenting om dig, men om du är yngre än 35 år så hade dina föräldrar rätt att avsluta ditt liv innan du ens upplevt en enda solnedgång. Visste de om du skulle bli lycklig som vuxen? Visste de om du själv ville leva ditt liv? Kunde de veta de sociala förhållanden du har idag?

  Svaret är nej. Men idag kan du svara på de frågorna. Du fick chansen att leva!

  Varje år dödas 35000 barn i Sverige som aldrig får den chansen. Vad hade de svarat? Vad tror du?

  • kalle Says:

   Ja jävlar vad synd att dom inte gjorde abort, då jag sluppit denna värld fyllt med idioter. Det finns ingen människa som är lycklig över hälften av sitt liv. Dom som är lyckliga är redan död.

 5. JossaN Says:

  Mycket bra artikel! Jag har själv varit med om en abort och jag e så sjukt glad att vi har fri abort i sverige! Annars hade jag, 18 år, haft ett barn nu på 4 månader..och det hade inte varit så roligt med tanke på att jag inte gått ur skolan eller har ett fast jobb! Klart att jag ska skaffa ett barn någon gång, men senare i livet, typ vid 25 års ålder eller nåt, inte nu!

 6. JAAAA vi håller med dig Says:

  JAAA

 7. Skaffa liv Dubay Divine Says:

  Jag kan inte fatta att ni verkligen tycker att abort e normalt..
  ni låter faktiskt ett barn dö. ett barn som kkunnat leva och bli något stort. nu förstör ni hans/hennes liv och de kan aldrig komma tillbaka och se världen. de e helt tomt för dem.. ni tänker på själva och inte de andra. och du dubya divine. asså inte för något, istället för att du ska sitta och predika för folk så tycker jag att du borde skaffa ett liv.. du skriver nog de här för att du själv inte vill leva men tänk på att det finns många andra spädbarn som vill leva. de kankse inte har en hjärna att tänka med när de små men när de skulle bli äldre skulle de tacka personerna att de levde..

  Mamma töjjare

 8. Skaffa liv Dubay Divine Says:

  Jag kan inte fatta att ni verkligen tycker att abort e normalt..
  ni låter faktiskt ett barn dö. ett barn som kkunnat leva och bli något stort. nu förstör ni hans/hennes liv och de kan aldrig komma tillbaka och se världen. de e helt tomt för dem.. ni tänker på er själva och inte på de andra. och du dubya divine. asså inte för något, istället för att du ska sitta och predika för folk så tycker jag att du borde skaffa ett liv.. du skriver nog de här för att du själv inte vill leva men tänk på att det finns många andra spädbarn som vill leva. de kankse inte har en hjärna att tänka med när de är små men om de skulle bli äldre skulle de tacka personerna som tagit hand om dem. Tacka för att de fick komma till jorden..
  Mamma töjjare

 9. Skaffa liv Dubay Divine Says:

  Jag kan inte fatta att ni verkligen tycker att abort e normalt..
  ni låter faktiskt ett barn dö. ett barn som kkunnat leva och bli något stort. nu förstör ni hans/hennes liv och de kan aldrig komma tillbaka och se världen. de e helt tomt för dem.. ni tänker på er själva och inte på de andra. och du dubya divine. asså inte för något, istället för att du ska sitta och predika för folk så tycker jag att du borde skaffa ett liv.. du skriver nog de här för att du själv inte vill leva men tänk på att det finns många andra spädbarn som vill leva. de kankse inte har en hjärna att tänka med när de är små men om de skulle bli äldre skulle de tacka personerna som tagit hand om dem. Tacka för att de fick komma till jorden..
  Mamma töjjare..

 10. Skaffa liv Dubay Divine Says:

  Läs andra.. första e lite slarvig

 11. dubyadivine Says:

  Till Mamma töjjare,

  Några råd:
  1, Ta det lugnt, det är lättare att träffa rätt tangenter då.
  2, Du har varken mer/mindre rätt för att du bidrar med samma kommentar flera gånger.
  3, Läs gärna igenom det som skrivits innan din kommentar och fundera kring om du verkligen uppfattat vad dessa personer menade, (i detta fallet vad jag menade). Kan det vara någon formulering som inte skall läsas bokstavligt? Kan det finnan spår av ironi i något av ordvalen?

  Slutligen så kan jag förklara att väldigt få människor ser personangrepp och användandet av öknamn som den geniala form av argumentationsteknik som du tycks göra.

 12. upprörd Says:

  Så du förespråkar alltså att våldtäkter och incest är okej? Visste du om att för många årsen gjorde de ett test på små spädbarn där föräldrarna endast fick mata dem. Inte tala till dem eller ge de någon som helst kärlek. Detta exprimentet slutade med att alla barnen dog.
  Jag uppfattar som att du tycker att dte är helt okej att man har en dålig uppväxt för att man kan bli lyckli som stor? Men det är i barndomen som man formar hela sin framtid. Ens första åtta år är det då man lär sig mest. När jag läser ditt argument är det precis som att barndomen inet är något speciellt att det är i vuxen livet det spelar roll hurdant man mår. Detta tycker jag är fruktansvärt fel för man ska väl ändå ha möjlighet till att vara lycklig hela sitt liv. Kan man verkligen vara i 40 år ålder och vara riktigt lycklig om man har blivit uttsatt för incest som barn? jag tror att ett sådant trauma alltid kommer sitta i och kommer forma många beslut som man gör i framtid. De flesta som våldtar och som är pedofiler har själva blivir uttsatta för liknade som barn.

 13. upprörd Says:

  Har du tänkt på alla ärftliga sjukdomar? hiv, aids tex. vilket är dödliga sjukdomar som det inte finns bot på. Det finns hundra tusentals ärftligasjukdomar.
  Och du skriver att barnen är en del av mamman men det är också en del av pappan. När barnet frågar vart dess pappa är. Ska man svara då att man inte vet för man blev våldtagen? Dessutom så när man gör abort så finns det regler på att man ska göra detta innan fostret utvecklats (de finns dock undantag)

 14. dubyadivine Says:

  upprörd:
  Du kommer inte ifrån att det slaktas mer än 30 000 ofödda barn på svenska sjukgus varje år och det är både ohederligt och falskt att rättfärdiga detta med incest och våldtäkt. Läs du på en gnutta om ANTALET incestbrott och våldtäkter och försök avhålla dig från att tro att varje abort begås på ett barn som skapats efter en våldtäkt och genom att dödas undkommit år av sexuella övergrepp. Det är helt enkelt inte sant och du lurar dig själv genom att tro det.

  Vidare slösar du tid genom att argumentera mot ståndpunker som jag inte står för och verkligen aldrig uttryckt. Jag förespråkar SJÄLVKLART inte avskyvärda brott som våldtäkt och incest. Dessa vidriga handlingar skall straffas och straffas hårt.

 15. upprörd Says:

  Ett barn kan dö på många sätt inte bara fysiskt utan också psykist så som jag skrev om de barn som fick en uppväxt utan kärlek där alla dog. Har du studerat någon som maslows behovs trappa? för att överleva så behövs inte bara de fysilogiska behoven uppfyllas som står nederst på dessa sju trappsteg. Om man skulle förbjuda abort så skulle de inte betyda att man behöll barnet när man får det utan man “gör sig av med det” på mycket mer hemskare sätt.
  Intressant hur du använder ordet “slaktas” en abort går inte att jämföra med slakteri. Då man varken slaktar eller styckar fostret på något vis. Man kan aldrig lita på statistik som du använder mycket i dina argument för det finns många fall som mörkläggs och kommer aldrig ut så de siffrorna du visar är antagligen inte i närheten av vad som igentligen är sant.

 16. dubyadivine Says:

  upprörd,

  Att urskillningslöst döda över 30 000 ofödda människobarn varje år ÄR slakt i industriell skala oavsett om du vill blunda för det. Jag är skeptisk till om man överhuvudtaget kan säga vilken död som är mest hemsk, att stickas ihjäl med ett kliniskt läkarinstrument eller stickas ihjäl med en rostig galge, det är nog ganska jämnt skägg där.

  Du och jag är dock lyckliga att ha sluppit blivit dödade som oförsvarliga små barn av våra föräldrar. Jag vill ge samma möjlighet till de som kommer efter mig.

  Vad gäller förbud så tror jag inte en sekund på den skrämselpropaganda om “bakgatsaborter” som abortivrare gärna sprider. Visst kommer folk att fortsättningsvis ibland bryta mot lagen, något annat går inte att garantera. Men folk har alltid mördat, alltid våldtagit trots att vi har haft lagar emot det – det betyder inte att lagen skall tas bort eller att brottslingarna inte skall straffas.

  • Zanja Says:

   Kan bara inte låta bli att kommentera en mening i ditt uttalande; “Jag är skeptisk till om man överhuvudtaget kan säga vilken död som är mest hemsk, att stickas ihjäl med ett kliniskt läkarinstrument eller stickas ihjäl med en rostig galge, det är nog ganska jämnt skägg där”
   Jag blir helt chockad över att du ens skriver en sådan sak, i det stadiumet då man gör abort så har inte barnet utvecklats att känna smärta och den har inte heller någon förståelse för vad det är som händer, utan som någon annan skrev tidigare – den har bara instinkter och då är det verkligen inte “jämnt skägg” mellan abort och stickas ihjäl av en rostig galge. När barnet väl har kommit ut och sedan utvecklat känslor och känner smärta på ett helt annat sätt, så är det tusen gånger värre att stickas ihjäl av sin mamma/pappa?

 17. gammal sjuksköterska Says:

  bara för att du inte tror på dessa hemska aborter som gjordes betyder det inte att de finns ! Jag har själv bevittnat folk som letat i kontainrar efter katetrar som ej varit avklippta för att genomföra en slags egen abort.. För flera år sedan. Men det är lätt att döma andra, har du arbetat med dessa människor som du så lätt dömer att de är mördare? Har du egna erfarenheter? Det är lätt att sitta och titta på statisktik och forma en uppfattning om detta ämnet utan att veta vad det igentligen handlar om och utan att veta grundläggande anledningar.

 18. dubyadivine Says:

  Ja du “gammal sjuksköterska”, här vinner du inga poäng genom att utan källor prompt påstå att något “ÄR” så för att “du säger det”. Det är väl känt att flera abortförespråkare i efterhand har erkänt att man ljög om de sk “bakgats-aborterna” för att vinna röster. Att du ser folk som rotar i soptunnor till trots.

  Sedan vill du uppenbarligen diskvalificera folk som inte håller med från att delta i debatten. Bäst vore kanske om jag vore en kvinna som redan begått tre, fyra aborter och var i färd med att ännu en gång avliva mitt eget barn utan moraliska betänkligheter – då kanske min åsikt hade haft bäring med dig. Att du tycker att jag måste ha “erfarenhet” för att yttra mig är rent ut sagt löjligt, kräver du det av folk som fördömer mord på vuxna människor också?

  Jag är dock av uppfattningen att alla människor skall få leva och delta i debatten precis så mycket de vill, kom du över till livets och toleransens sida du med.

 19. Martina Says:

  Jag accepterar till fullo dina åsikter och på samma sätt hoppas jag att du kan acceptera mina och alla andras för det verkar var något som du inte kan göra. Istället avfärdar du alla som har en annan åsikt än du själv vilket är väldigt respektlöst.
  Låt alla ha vilka åsikter de vill, så länge de accepterar andras!

 20. dubyadivine Says:

  Martina: För det första så är detta min blogg. Det primära syftet med bloggen är att förmedla mina åsikter, tankar, infall, ideer etc. Att jag utöver det upplåter plats för andra människor att fritt kommentera betyder inte att det skall råda någon slags dagisrättvisa bland alla åsikter som finns. Är du missnöjd med min (eller någon annans blogg) starta då en egen blogg.

  För det andra så är det löjligt att kräva av motdebattörer att de skall “acceptera” dina åsikter. Vad är det då för mening att argumentera? Ungefär som när fransmännen för krig genom att kapitulera.

  Min moral säger mig att det är fel att döda andra människor, så enkelt är det. Jag kan inte vända ryggen till och inte känna något när nästan 100 ofödda barn dör varje dag bara för att mördaren tycker att det är rätt. Skall vi acceptera mordbrand, våldtäkt, inbrott, rattfylleri etc bara för att förövarna tycker att de har “rätt till sin egen kropp” eller liknande?

  Nej, jag är för en fri och öppen debatt där alla är välkomna – men aldrig att jag accepterar en sådan världssyn.

 21. Johanna Says:

  hej. jag tycker att du har med all rätt att tycka vad du tycker. även om jag inte håller med. Men det kan man förstå jag är ju kvinna och av det jag har läst tror jag att du är av det manliga könet, men jag kan ha fel. Du är även kristen eller hur? Jag är väldigt nyfiken på dina tankar kring allt.
  varför tycker du att vi som är för har fel? och dömer ut oss och vill inte höra på våra argument.
  som sagt är nyfiken på hur ditt liv ser ut och så för du verkar som en väldigt interssant person som har sådan starka åsikter hoppas att jag hör mer av dig.
  ps. har du testat spiralen med någon min kille skar upp sin penis på den och kan inte ha sex längre! Vad tycker du om det Preventivmedel? att inte kunna ha sex mer? men jag tänket på en annan sak att om man inte ska göra abort varför ska man ha sex bara för skoj skull? Det har väl inte du? Ja jusst det hur många bran har du?
  tacksam för svar

 22. dubyadivine Says:

  Johanna: Jag vet inte riktigt vad jag skall svara på det. Jag tar denna fråga på oerhört stort allvar, detta är en fråga om liv och död inte minst för det ofödda barnet.

  Jag överlevde fram till min födelse, trots att min mor tekniskt sett hade laglig rätt att döda mig och istället för att strunta i detta faktum så känner jag en stark empati med de 100 barn som dödas på svenska sjukhus varje dag. Om du möter 4 personer på en gata så borde du stanna till och tänka på den femte personen som skulle gått efter dem om han inte blivit aborterad. Så många aborter är det som begås i sverige.

  Din kommentar kan vidare ses som ett typexempel från en person som förespråkar abort. Först angriper du mig personligen genom att fokusera på mitt kön och min religion sedan fokuserar du på dig själv och ditt eget sexliv. Inte ett ord, inte en tanke går till den part som aborten påverkar starkast – nämligen barnet. Jag tror att du skulle må bra av att fundera lite kring det.

 23. hjalmar Says:

  hej jag är en kille på 14 år som har abort i skolan. jag sökte lite runt och hittat detta. har läst allas kommentarer och jag håller starkt med dubyadivine, på många punkter. maila gärna på c__92@hotmail.com om abort till mig har en uppsats att skriva om folks argument och åsikter

 24. Johanna Says:

  Jag är bara nyfiken om du nu tog och tolkade det som att jag nervärderade dig så kan det bero på att jag kan vara lika trångsynt som du och det kan jag faktist erkänna, men det var inget på hopp. Men du måste hålla med om att tänk hur på att du dödar möjlgen miljoner barn varje gång som du onanerar. kan det vara mord eller när börjar det bli mord? när det är en levade spermie eller när det är i befruktnings tillståndet, vad anser du? och så tänkte jag på detta om manne inte vill ha barnet är han tvingad lika mycket som morden att ta hand om barnet när det är föddt eller lämnar de sitt ansvar när de har befruktat ägget?

 25. dubyadivine Says:

  johanna: Jaså nu är jag trångsynt också, där ser man.

  En människa med dess unika genuppsättning skapas i konceptionsögonblicket, att påstå något annat är lögn, oavsett hur fel man “anser” det vara. Det är i det ögonblicket det bestäms hur vi skall se ut och hur vi skall bli när vi är färdiga. Saker som skostorlek, ögonfärg, anletsdrag men också ärftliga sjukdomar som till exempel skallighet bestäms då, och är INTE något som hux flux blir till i den 18 graviditetsveckan vilken är den gräns som abortivrarna för tillfället nöjt sig med.

  I din sista, smått luddiga, mening vet jag inte riktigt vem eller vilka du argumenterar emot. Det finns absolut ingenting som tvingar någon att ta på sig ett föräldraransvar, oavsett om du är man eller kvinna. Det finns heller ingenting som tvingar någon att skaffa hund, köpa hus eller liknande som också innebär ett ansvar – vi har alla ett fritt val.

 26. Linnea Says:

  varför skriver du barnet gång på gång? det är inte ett barn förrän det är fött, innan dess är det ett foster, en genuppsättning som utvecklas till ett barn.

  jag som ung kvinna är definitivt för abort, för jag känner att jag har rättigheten att bestämma över mitt liv, men även min kropp. visst, om man blir gravid då har man ett foster också att tänka på, men vad händer om mitt liv sätt i fara och abort vore olagligt? ska jag behöva dö i så fall?

  om ett barn inte blir till av att man medvetet har sex för att få barn, så riskerar man, om abort är olagligt, att utsätta barnet för ett dåligt liv utan trygghet, kärlek, bra uppväxt, ett anständigt hem och vem vill ge någon ett liv som detta? är det inte bättre att abortera, så att barnet, innan det har ett medvetande och tänkande, slipper lida?

  och det här med våldtäkt: tänk om man har en pojkvän men blir våldtagen av någon främmande man, hur skulle det kännas för pojkvännen, blivande mamman, och barnet, som troligen påminner mamman och pojkvännen om en obehaglig händelse?

  statistik ska man inte förlita sig på, för tänk på att långt ifrån alla våldtäkter anmäls. lååångt ifrån.

  alla har ett fritt val, men barnet har inte det förrän det har kapaciteten att tänka och göra ett val, vilket det inte kan när det bara är en klump DNA-uppsättning. Eller hur?

  //Linnea, för abort.

 27. dubyadivine Says:

  Linnea: Jag kallar ofödda barn för “ofödda barn” och ser absolut ingen anledning att sluta med det. Du har döpt om det ofödda barnet till “foster”, det får du givetvis göra, andra abortivrare kallar det för “embryo”, “parasit”, “svulst” eller “cellklump” för att döva samvetet och för att kunna intala sig att mord är okej.

  Det finns många exempel från historien där makten har sållat ut en grupp människor i samhället och hävdat att just denna grupp inte är fullvärdiga människor, just denna gruppen förtjänar inte samma rättigheter och frihet. Du och jag tillhör den “makten” och har möjligheten att behandla de ofödda barnen som vi vill. Vad som skiljer oss åt är att jag har empati nog för att ifrågasätta denna ordning.

  Om du vet något om antalet våldtäkter som ingen annan vet eller kunnat ta reda på så utveckla gärna, annars kan vi kanske vara överrens om att avstå ifrån vilda spekulationer.

  Vidare så anser jag att jag redan bemött dina invändningar i den ursprungliga bloggposten.

 28. Sus Says:

  Hej där.
  Mycket intressant diskussion, men jag tycker att vi har glömt bort en aspekt av aborterna, nämligen alla de aborter som sker för att barnet har så grava missbildningar att det antingen kommer att dö under eller strax efter födslen, eller överleva men inte kunna göra mycket mer än existera. Jag skulle vilja veta om du har tagit med dessa i din statistik, Dubyadivine. Om du bara har tittat på hur många aborter som begås i Sverige, och inte räknat med att många av de ofödda barnen ändå aldrig skulle överlevt, blir en hel del fel. Till exempel det där med “titta på fyra personer och tänk dig en femte”.
  Sen, angående preventivmedlers säkerhet och våldtäkter/incest, så finns det ju ett till läge där man inte heller har haft möjlighet att påverka, nämligen då man är aspackad. Man kanske skulle förbjuda öl? I och för sig en trevlig tanke…
  Ett av dina argument löd så här: “Vad är nio månader av ryggont och hormonförändringar vägt mot ett helt liv – i det perspektivet.”
  DU måste ha en extremt snurrig syn på mödraskap om du tror att det bara handlar om nio månaders ryggont. Sen då? Föds barnet vuxet? Nej, först ska det ammas, sen uppfostras, man måste få ekonomin att gå ihop, med mera med mera. Om man verkligen inte har råd att behålla barnet, ska man då göra det, och tvingas ut på gatan eftersom det är lite svårt att arbeta om man är ensamstående med en liten unge på några månader? Är inte en person med känslor, tankar och erfarenheter mer värd än en ofödd baby som knappt har något medvetande. En liten cellklump, för i början är det faktiskt precis vad de är. Jag har själv varit en sådan, det erkänner jag, men skulle du vilja förstöra ditt liv för att rädda en? Det föds tillräckligt många barn som får en otrygg uppväxt. Vill du att det ska födas fler?

 29. dubyadivine Says:

  Ja du Sus, om du påstår att alla de tiotusentals aborter som begås i Sverige skulle vara på barn som “har så grava missbildningar att det antingen kommer att dö under eller strax efter födslen, eller överleva men inte kunna göra mycket mer än existera” så vore det önskvärt om du iallafall bidrog med iallafall något belägg för detta minst sagt horribla påstående. Att hävda att det säkert rör sig om “en hel del” övertygar iallafall inte mig.

  Jag anser att sjukvården skall fokusera sitt arbete på att bota, hela och läka människor – inte skada eller döda dem. Självklart kan inte dagens läkarvård göra vilka mirakel som helst, men det skall absolut inte tas som intäkt för att inte försöka eller tom användas för att rättfärdiga dödande.

  Vad gäller alkohol så förstår jag inte riktigt ditt resonemang. Skulle du ge din välsignelse till en mördare, hustrumisshandlare eller rattfyllerist som skyllde på sponken? Varför gör du det här? Och även om du anser att folk inte behöver ta ansvar för sin berusning så är det ju knappast så som rättstaten ser på saken. Jag ser ingen anledning att förbjuda alkohol, det finns redan på tok för många förbud.

  Vidare så har du missförstått mitt argument nr 2, jag behandlade endast graviditeten och inte det vidare föräldraransvaret, pga att det senare är något kvinnan inte är utsedd av naturen att bära ensam – därför täcker det argumentet endast in de första 9 månaderna av barnets liv.

  Slutligen kan jag fråga dig om du går omkring och kallar fullvuxna människor för “stora cellklumpar” – för det är faktiskt precis det de är.

  Jag kan också fråga dig om du idag tycker att just din “cellklump” var värd att rädda? Du kan svara på den frågan – den “femte” personen kan det inte.

 30. Sus Says:

  Först och främst måste jag bara erkänna att jag reagerade lite på “Jag ser ingen anledning att förbjuda alkohol, det finns redan på tok för många förbud.” eftersom det du på denna sida förespråkar är just ännu ett förbud, nämligen förbud mot abort. Så jag förstår inte riktigt ditt resonemang.

  Sen har du helt rätt i att jag inte har gjort någon undersökning om hur många barn som aborteras p.g.a. sjukdom, och jag menar nu inte bara sjukdom på barnets sida utan även då modern kan riskera att dö. Men okej, eftersom vi inte vet hur många så lämnar vi det utanför diskussionen så länge.

  Du frågade om jag går runt och kallar vuxna för stora cellklumpar. Nej, det gör jag inte, även om du säkert håller med om att vi faktiskt innehåller celler. Vad jag tänkte på när jag skrev så var att innan embryot har utvecklat nervcentrum, har det inget som helst medvetande. Och då är det faktiskt bara en klump celler enligt mig, för jag anser att vem man är, det definieras inte av hur ens kropp ser ut utan vilka tankar och känslor man har, och eftersom embryot som sagt inte har något nervcentra – i början alltså – kan det omöjligen ha några tankar och känslor alls och är därmed ännu inte en människa.

  Sen undrar jag, när du skriver om att människans unika genuppsättning skapas då befruktningen sker, då är ju många preventivmedel riktiga mordvapen. De påverkar ju bland annat slemhinnan i livmodern så att ägget inte kan fastna och utvecklas där. Då har ägget redan befruktats, och har alltså sin unika DNA-kod, och kan utvecklas till en människa. Så ska vi kanske förbjuda alla sådana preventivmedel, och börja kalla p-piller för mordvapen?

 31. Sus Says:

  Ja visst ja, du undrade om jag tyckte att just min cellklump var värd att rädda. Ja, det tycker jag, men det beror inte bara på att den blev räddad utan också på att jag sedan dess har utvecklats, fått erfarenheter, utvecklat ett medvetande mm. Livet är så mycket mer än cellerna, eller hur? Som jag skrev ovan, görs många aborter tidigt under graviditeten, och i de flesta fall har fostret inte något medvetande.
  Alltså, det är inte bara mitt DNA som bestämmer vem jag är. Hade jag växt upp annorlunda, till exempel under svåra förhållanden, hade jag avrit helt annorlunda. Hade det varit jag? Kroppsligt sett kanske.

  Och visst, alla embryon är blivande barn, men att börja behandla dem som barn och ge dem samma rättigheter, är väl ungefär som att kalla alla åldringar för blivande lik och behandla dem som lik. Du ger inte en treåring samma rättigheter som en artonåring, lika lite som du ger ett en vecka gammalt embryo samma rätigheter som ett 20 veckor gammalt foster. (ok, vet inte själv var gränsen mellan embryo och foser går men spela roll…). Jag menar inte att man ska kunna göra abort efter den nuvarande 18-veckors gränsen, utom i nödfall. Ofta har man ändå bestämt sig innan.

 32. dubyadivine Says:

  Sus, Jag tror på friheten och att alla människor skall få vara fria att göra vad de vill – så länge de inte inskränker på andra människors frihet. Att skada och till och med döda en annan människa är ett solklart brott mot detta och därmed ser jag inget som helst konstigt med mitt resonemang.

  Abortfrågan är inte bara en moralfråga, det kan också vara en frihetsfråga, en människorättsfråga och en kvinnosaksfråga. Man får ju inte glömma att hälften av de ofödda barnen faktiskt är kvinnor. Vem kräver deras rätt? Här handlar det ju inte om “rätt” till lönehöjning, styrelseposter eller att glassiga titlar utan om något så fundamentalt som livet självt. Rätten att få finnas. Sverige må ligga lite i bakvattnet men internationellt är jämställdhet en central del i abortdebatten – inte minst när det kommer till kommunistdiktaturen kina där systematiska aborter av tjejer tom kan synas i befolkningsstatistiken.

  Det är glädjande att se att du iallafall tycker att din “cellklump” var värd att rädda. Egentligen borde diskussionen vara slut där, för vad tror du att de ofödda barnen svarat om de fått chansen? Om du lyssnar på de människor som fått födas, hur många av dem skulle svara att de tycker att deras mor skulle ha dödat dem under graviditeten? En av 100? En av 1000? En av 10000? Så av de mer än 30 000 aborter som begås årligen så kanske en handfull hade “godkänt” aborten. Är det demokrati? Borde vi inte satsa på att hjälpa dessa människor istället för att ge upp och döda dem?

 33. Sus Says:

  Ett mycket långt och trevligt inlägg om frihet, men du har fortfarande inte svarat på min fråga om preventivmedel.

 34. dubyadivine Says:

  sus, Du kanske vill att jag ska be om ursäkt för att jag har andra saker att göra och inte uteslutande kan syssla med att svara på kommentarer jag får på en flera år gammal bloggpost? Jag svarar på vad jag vill, när jag vill.

  Vad gäller preventivmedel så ser jag inte att de skulle vara mordvapen, så länge de är just preventiva medel och inte syftar till att döda en blivande människa.

  Jag vet inte vem som sa det, men det finns ett uttryck som säger att abortivrare är människor som tror sig stå högst upp på berget och ständigt försöker knuffa andra nedför det sluttande planet. Att som du ständigt rikta in dig på vad du anser vara gråzoner, gränsfall och liknande för att sedan avancera agendan.

  Först handlar det om nyss befruktade ägg, och när det är accepterat så gäller det barn som ännu endast är pyttesmå “cellklumpar” – varför inte döda dem de när vi dödar de andra. Sedan har vi barn utan fullt utvecklat nervsystem, ja kör till, om vi redan slaktar de andra kan vi tillåta det här med. Sedan har vi barn som inte ännu har färdig syn, hörsel, känsel etc och efter dem kan vi hävda att barn som fortfarande är beroende av omgivningen för näring inte är värda att ge ett människovärde. Vad blir nästa steg? I sverige ligger gränsen idag vid 18 veckan, i andra europeiska länder ännu senare och i USA finns ingen gräns över huvudtaget innan födseln.

  På sikt ser jag inget som hindrar att din argumentation leder till att inte ens födseln blir den sista, definitiva gränsen. Barnet är fortfarande beroende av föräldrarna efter det, barnet är fortfarande mindre utvecklat än en färdig människa, ekonomi och livsstilsfaktorer kan fortfarande försvåra och komplicera ett föräldrarskap och ansvaret att ha ett fött barn begränsar fortfarande kvinnans rätt till sin tid och sin kropp.

  Du står för en moralisk relativism som jag varken delar eller förstår.

 35. Sus Says:

  “Du står för en moralisk relativism som jag varken delar eller förstår.”
  Annars brukar det anses som god ton att inte göra personangrepp, hur mycket du än verkade ogilla att få frågan om preventivmedel och hur skickligt du än lyckades undvika den i hela ditt inlägg nyss. Faktum kvarstår, går man in på en hemsida om preventivmedel ser man klart och tydligt att det står “Även livmoderslemhinnan förändras och blir tunnare, vilket gör det svårare för ett befruktat ägg att fastna.” Ägget är redan befruktat, har sin unika DNA-kod, och är enligt din filosofi lika mycket värt som vilken annan människa som helst. Så enligt din filosofi måste preventivmedel som verkar på det här sättet, de flesta alltså, vara mordvapen. Eller hur?

  Jag drar gränsen ungefär när fostret/embryot/cellklumpen/det ofödda barnet/vad-sjutton-man-nu-vill-kalla-det har ett någotlunda utvecklat nervsystem, alltså ett förstadium till ett medvetande. jag tycker absolut inte att man ska abortera foster efter 18 veckan om inte födseln medför risker för mammans liv eller det är mycket svårt missbildat. Och de flesta aborter sker faktiskt före tre månader, under den tid då de flesta spontana aborter också inträffar. Efter dessa tre månader har kroppen hunnit bestämma om fostret är värt att bevara, och oftast vi människor med.

 36. Amanda Says:

  Jag håller absolut inte med dina åsikter om kvinnans rätt att bestämma själv om sin kropp. Alla ska ha sin rätt att själva kunna uttrycka och forma sitt liv, och vi kvinnor har av naturens slump fått den tunga bördan att kunna bli mödrar. Det var inte vårat eget val och därför ska vi inte starffas för något som vi uppenbarligen inte kunnat påverkat.
  Är det inte vår allas rätt och vilja få fram det bästa av våra liv?
  Vem har sagt att allas mål i livet är att föda barn och få en “lycklig familj”?
  Hur lycklig blir den familjen utan den kärlek som skulle ha funjtis om brnet varit önskat?
  Du vill låta så human och säga att barnet kan bli adopterat och att det är de där nio månaderna som kommer att påverka barnets framtid. Vem tänker på mamman? Hur tror du hon skulle kunna stå ut med att först utstå en gravidietet helt oönskat, föda det och sedan bara fåå det bortfört?
  Hon kommer nog vara ganska påverkad och minnas detta för RESTEN AV SITT LIV.
  JAg har själv en moster som fick lov att gåigenom detta och det var ingen trevligsyn för varken oss eller henne. Det där barnet kommer såsmåningom att få reda på att dens förlädrar inte är dess riktigta fäder och en sökan och nyfikenhet kommer att utdaga sig. Och när den väl fårreda på sanningen så vet vi alla hur det komemr att sluta.
  du säger att du tror på frihet?
  Jag säger att du är konservativ och genom dina åsikter förstör framtiden för många människor som inte alls önskat sig detta öde. Och visst kan jag anse själv att det både att grymt och abrubt att avbryta flera aborter undersamma livperiod och att alla har ett ansvar, men jag menar, ibland kan vi inte styra våra vaal helt och hållet till det som vi velat.
  JAg hoppas verkligen att du får egna erfarenheter och tvingas till det som du själv står och predikar emot som är så fel.

 37. dubyadivine Says:

  sus, För det första angriper jag absolut inte din person, jag angriper din moraliska relativism. Och jag förklarade relativt utförligt varför.

  Jag förstår inte hur jag kan förklara min åsikt kring preventivmedel tydligare än jag redan gjort, tror du att jag ändrar åsikt bara för att du ställer samma fråga om och om igen?

  Jag förstår överhuvudtaget inte riktigt ditt mål med att spamma detta inlägg med kommentarer; du förespråkar abort på ofödda barn – så länge det inte är du som är det ofödda barnet. Jag är starkt emot att döda ofödda barn – även om jag själv råkar vara född.

  Du får gärna ha vilka åsikter du vill och det är bra att du står upp för din övertygelse, men jag tror att nästa naturliga steg vore att starta en egen blogg och skriva dina åsikter där. Jag har drivit denna blogg i mer än 2 år och skrivit över 1000 inlägg, av dem handlar kanske 30 stycken om abort. Mitt syfte är med andra ord inte att arbeta heltid med att debattera abortfrågan, om du vill missionera för fler aborter så tror jag att du kan göra betydligt mer nytta på en renodlad abort-blogg än genom att förvandla mitt kommentarfält till ett debattforum.

  Du FÅR självklart fortsätta kommentera men jag tycker att det mest blir en tävlan i att formulera samma argument med nya ord och jag känner att iallafall jag endast upprepar saker jag redan skrivit. Upprepar saker jag redan skrivit. 🙂

 38. dubyadivine Says:

  Amanda,

  Tack för din kommentar, du har rätt i att jag är konservativ. Jag ser mig själv som frihetligt konservativ i bland annat denna frågan. Jag är även humanist och ser det mänskliga livet som okränkbart och mer värt än allt annat.

  Därför anser jag att vi måste sträva efter ett samhälle som ser ALLA människor som likvärdiga. Män och kvinnor, gamla och unga, födda och ännu inte födda har i mina ögon samma rätt att få leva sitt liv och njuta av världen omkring oss.

  Livets gåva är något du och jag har gemensamt, vi har båda försetts med denna gudomliga ynnest att få leva och andas – och jag tror inte att vi löser några problem genom att ta bort samma gåva från de mest försvarslösa människorna ibland oss, nämligen de ofödda barnen.

 39. Sus Says:

  Ursäkta om jag upprepat frågan, det är bara det att det inte känns som om jag har fått något tillfredställande svar än. Är lite nyfiken bara, kan du utveckla dina tankar om varför preventivmedel är rätt men abort är fel lite?
  När jag har fått ett svar som jag förstår (känner mig lite trögfattad för att jag inte hittar den förklaring du nämner) kanske jag ska överväga att starta en egen blogg, ja. Men du får ju faktiskt vara beredd på att folk reagerar när du uttalar dig i en såpass känslomässigt engagerande fråga som abort.
  Sen är det här en rätt trevlig plats att argumentera om abort på, den var en av de som jag först hamnade på när jag googlade på orden abort och argument. 🙂

 40. dubyadivine Says:

  sus, “Beredd på att folk reagerar”? Menar du att jag genom att tillåta vem-som-helst att kommentera vad-som-helst helt anonymt eller under taget namn på min blogg, även åsikter jag absolut inte delar, ändå inte gör tillräckligt för den fria debatten? Jag kanske skall göra som aftonbladets ledarblogg eller vissa sossebloggar och strypa alla avvikande åsikter eller stänga av kommentarsfunktionen?

  Vad gäller preventivmedel så ser jag inte att de skulle vara mordvapen, så länge de är just preventiva medel och inte syftar till att döda en blivande människa.

  Skillnaden mellan ett ofött barn och ett obefruktat ägg (eller någon annan cell i mammans kropp) kanske inte är så stor för dig, för mig är dock skillnaden oöverbryggbar och avgörande. Metoder som uteslutande verkar innan befruktingsögonblicket ser jag med andra ord inga problem med, medan metoder som kan verka, delvis kan verka eller helt verkar efter det innebär en tidig abort.

  Preventiva (läs förebyggande) medel innebär inte ett dödande av en blivande människa medan en abort gör det. Därför är jag för preventivmedel och emot abort.

 41. s Says:

  Varför tror alla att oönskade barn skulle bli oälskade och vanskötta?
  Menar ni att om ni var tvugna att behålla barnet fast ni ville göra abort så skulle ni misshandla det, utsätta det för incest och allmänt ogilla det?

  De här argumenten är vansinniga.

  oavsett om man tycker abort är bra eller skit.

 42. Anna Says:

  “Jag är även humanist och ser det mänskliga livet som okränkbart och mer värt än allt annat.”

  Det stora antalet kvinnor som årligen dör, världen över, tillföljd av illegala aborter? Är det inte att kränka deras liv och fria vilja, genom att leda dem in i döden?

  Sedan undrar jag även vad du anser om preventivmedlet spiral?

 43. dubyadivine Says:

  Anna, Tack för din kommentar.

  Även om oberoende studier kring hur många kvinnor som tillsammans med sina barn dör i “illegala aborter” lyser med sin frånvaro och abortivrare gör sitt bästa för att trissa upp de siffror de själva tagit fram så är det ingen som förnekar att kvinnan ibland dör när hon begår en abort. Risken för detta är högre i länder med sämre utvecklad sjukvård och risken är högre för kvinnor som inte har pengar att betala för ingreppet detta är knappast något chockerande då samma sak kan sägas generellt om dessa grupper i alla situationer, dock skall sägas att kvinnan aldrig löper högre risk än barnet att dö – som ofött barn är döden lika säker för vit som för svart, för rik som för fattig.

  Självklart är kvinnans liv lika ovärderligt som barnet i mina ögon och det är alltid en tragedi när ett människoliv förspills. Dock kan det vara på sin plats att poängtera att den fria viljans frihet endast sträcker sig till den punkt då du skadar eller dödar en annan människa.

  Jag tycker att ämnet preventivmedel är ganska väl avhandlat redan och tycker att det vore betydligt mer givande om DU berättade om vad du tycker om någon aspekt av abortdebatten som ännu inte behandlats här, partial-birth aborter till exempel.

 44. Lisa Says:

  Hej Dubya!
  Har du tänkt på en sak?
  Att din förebild Reagan var otroligt kontraproduktiv när det gällde att förebygga aborter.
  Samtidigt som han var abortmotståndare hetsade han och genomförde rena hatkampanjer mot ensamstående mammor, särskilt de unga och de svarta. När dessa kvinnor blev gravida valde de enligt honom fel hur de än gjorde. Valde de abort var de kallblodiga mördare.
  Födde de sina barn blev de parasiter, avskum, ansvariga för samhällets moraliska och ekonomiska förfall.
  Trevliga val va?
  Damn if you do, damn if you dont?
  Trevlig kille, Reagan som krävde att de arbetsskygga socialbidraggslamporna skulle bo i pappkartonger på gatan med sina horungar.
  Saker som studielån och barnomsorg som skulle kunna hjälpa dem att bli självförsörjande fanns inte i hans begreppsvärld.
  Männen som gjorde kvinnorna gravida däremot drabbades inte av någon skuldbeläggning eller moralpredikning, de kom undan som vanligt.
  Jag försvarar absolut inte partial birth eller de andra mycket senare aborterna i USA, men har du tänkt efter varför de efterfrågas av kvinnor överhuvudtaget där och inte här?
  Tror du inte att det har att göra med det intesiva hatet mot ensamstående (särskilt svarta och unga) mödrar?

  Jag tror inte att du kommer att svara på det här inlägget för du har nog ingenting att svara ifråga om Reagans hyckleri och dubbelmoral på den här punkten.

 45. dubyadivine Says:

  lisa:
  Du kommer ingen vart med mig genom att sprida obelagda lögner och rent förtal mot Ronald Reagan på min blogg.

  Det åsikter och handlingar du tillskriver Reagan är strunt, jag vet inte i vilken obskyr vänsterblaska du får din desinformation ifrån men jag uppmanar dig att kräva pengarna tillbaka.

  Du får gärna förklara varför du inte försvarar partial-birth. Vad är den diametrala skillnaden mellan att mosa sönder hjärnan på ett levande, ofött människobarn sju minuter före födseln, sju dagar före födseln eller sju månader före födseln? Vad tror du det ofödda barnet hade svarat?

  Anledningen till förekomsten av dessa fullkomligt vidriga barnamorden är en kultur av acceptans, en kulur skapad av en aggressiv abortlobby som (än så länge) är mkt starkare i USA.

 46. Lisa Says:

  Du vill på allvar att jag ska förklara varför jag tar avstånd från partial birth och andra “aborter” i 6:e, 7:e, 8:e, 9:e månaden?
  Därför att jag inte förstår hur någon kan kalla det abort överhuvudtaget. Det är mord enligt min åsikt och “läkarna” som utför dem borde bli av med legitimationerna för all framtid.
  Nöjd med svaret?

  Vad den diametrala skillnaden är mellan t.e.x ett med abortpiller framkallat missfall i vecka 7 och en partial birth “abort” i vecka 30?

  Skojar du med mig?

  Ja, den lilla,lilla skillnaden är ju att i vecka 30 är det ett färdigt barn som skulle kunna överleva utanför livmodern utan alltför avancerad medicinsk teknik. Därför är det utan tvekan ett oförsvarbart mord att döda det brutalt och skoningslöst istället för att ta ut det och lägga det i kuvös om det nu prompt måste tas ut.

  Du får mycket gärna komma med belägg och hänvisa mig till sidor/artiklar där jag kan få information om att Reagan INTE hade den syn på och ville behandla ogifta/unga/svarta mödrar som jag beskrev i mitt inlägg ovan.
  Om du tycker att min lektyr duger bäst till dasspapper så erbjud mig gärna ett bättre alternativ.

 47. dubyadivine Says:

  lisa, Nöjd blir jag när alla barn får födas oskadda och välkomnade av sin mamma och sin pappa. När de ofödda pga sin ålder inte diskrimineras, inte kränks och slipper leva sin första tid som någon slags medeltida laglös som vem som helst kan döda utan rättvis påföljd. Där är vi absolut inte idag men även om vägen är lång finns ingen anledning att tappa kontakten med det slutgiltiga målet, även en tusenmilaresa börjar med ett enda steg.

  Jag förstår inte riktigt hur du resonerar. Vid vilken gräns menar du att du äntligen konstaterar att en abort är ett mord? Vilken dag in i graviditeten? Och vad är det då för magiskt som händer från den föregående dagen i graviditeten då du uppenbarligen inte ser några problem med dödandet.

  Och hur menar du att ett barn i vecka 30 kan klara att överleva själv? Ett barn är självklart totalt beroende av omgivningen för sin överlevnad långt, långt senare än så. Först i de senare tonåren (om ens det) är de tidigaste barnen redo att klara sig på egen hand. Olika faser i barnets liv kräver självklart olika former av hjälp och stöd men faktum kvarstår att ett barn per definition är beroende av omvärlden.

  Vad nu det spelar för roll, ingen har kunnat övertyga mig om att graden av självständighet bestämmer en människas värde. Men du kanske förespråkar att människor som senare i livet återigen blir beroende av olika typer av medicinsk utrustning skall förlora rätten till liv?

  Haha, trodde du verkligen att det faller på mig att sitta och leta upp källor som motbevisar allt strunt vänstern kastar på Amerikanska högermänniskor? Det hade jag inte haft tid eller ork till även om jag haft två dussin anställda, dessutom är detta min blogg och här gäller mitt ord tills JAG blir motbevisad.

  Jag är för en fri debatt men jag tänker inte tolerera obelagt förtal mot Reagan, så du har två alternativ antingen startar du en egen blogg eller så anger du källor till dina lösa anklagelser. Väljer du det sistnämnda är dina kommentarer fortsatt välkomna.

 48. LILIPOP Says:

  abort e bra orka kondom använd abort

 49. Abdi Says:

  LILIPOP Says:

  October 5th, 2007 at 3:39 pm
  abort e bra orka kondom använd abort

  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Lilipop har ju rätt liksom vill ni knulla utan kondom så får ni ett ligg annars kommer ni sitta hemma på en fredag eller en lörda med en klubba i munnen inte en kuk. liksom ta p-piler för fan då kan ni knulla hur mkt ni vill utan att bli gravida. sen om ni får könssjukdomar är en annan sak så knulla inte med främlingar. jag tycker det iaf

 50. jesper Says:

  JA TILL ABORT

  Abort måste vara tillåtet för våldtäktsoffer! Om en kvinna blir våldtagen och blir gravid. Givetvis skulle hon i de flesta fall inte vilja föda det här barnet, och vad skulle hon då göra utan abort? Skulle hon få leva ett liv med ett barn som hon inte älskar, och därmed får heller inte barnet det livet som de borde ha. Kvinnan kanske inte vill ha barnet så mycket att hon slänger ut barnet på gatan eller till någon ännu mindre angelägen.

  Man måste få göra abort, vad skulle vi annars göra? Jo vi skulle få tiotusentals ofrivilligt födda barn vars liv tar risken att bli helt förstörda, även föräldrarnas.

  Rent ekonomiskt skulle det heller inte funka bra utan aborten; Ex: En kvinna får en oönskad graviditet och tvingas föda ett barn hon inte vill ha. Dessutom har hon inte råd att försörja barnet och också hennes liv blir förstört såsom barnet.

  Enligt den svenska abortlagen bestämmer kvinnan själv om hon vill göra abort eller inte. Så länge som det är före utgången av den 12:e havandeskapsveckan av fostret. Så det är inte något riktigt barn som man mördar. Det är en 12 veckor gammal livsform som inte är vid medvetande vid den tiden. Dessutom är det vanligast att aborten sker tidigare än vid 12 veckor.

  För att ta ett exempel så ger kopparspiralen ett skydd på 98%, kondomen ett på strax över 90%.

  Abort får enligt lag aldrig utföras om fostret anses vara livsdugligt!

 51. Läs detta trögsynta idiot Says:

  Ett barn minns inte saker förän kring 3 års ålder. Har det mycket att säga till om då det inte är fött? Är det värt att förstöra en ung flickas liv (alt. pojkes med) för att ett barn som var ett så kallat misstag, ska få födas? Personer under 18 års ålder har (i kraftig regel) det otroligt svårt att kunna ta hand om ett barn, så det kommer förmodligen inte att få ett så pass bra liv endå.

  Ge upp! Finns inte barnet så går det inte att döda, bara förhindra!

  JA TILL ABORT PÅ ALLA VILLKOR!

 52. dubyadivine Says:

  Så tröttsamt typiskt abortivrare som du att ta till intoleranta uttryck som “trögsynt” och “idiot” när argumenten tryter.

  Bara för att du säger att barnet inte finns så försvinner inte det som av magi, det är lika mycket blodiga likdelar av ofödda människobarn som kasseras och slängs i soptunnan för det.

  Du ömmar för lösaktiga 18-åringar men var finns din omtanke om de som är 18 år yngre än de och inte ens fått ta sitt första andetag ännu? Deras liv är noll och intet värt för dig, trots att du och alla andra människor också varit så små en gång, så hjälplösa och beroende av omvärlden.

  Du fick dock leva, varför kan du inte unna dina ofödda bröder och systrar samma möjlighet?

 53. Med risk att kallas typisk abortivrare Says:

  att jag är glad att det är du som är i opinionen, inte vi andra…

  Bra argumentarat dock, du stâr verkligen för din “insikt” i ämnet.

 54. fett störda Says:

  Jag fattar inte hur man kan tycka så ^^ enligt en desinfektionsobduktion så har jag kommit fram till att DU (!) tycker att abort är fel…

 55. dubyadivine Says:

  Antar att du menar att jag är i MINORITET “i opinionen”. Är du säker på det?

  Och även om så är fallet, betyder det per automatik att jag har fel?

  Om du jämför åsikterna i opinionen inom andra frågor om mänskliga rättigheter genom historien som till exempel slaveriet, kvinnlig rösträtt, medborgerliga rättigheter för svarta etc. Hur tror du majoriteten såg på dessa frågor åren innan respektive något decennium efter lagen ändrades i humanistisk riktning?

  Att vara abortmotståndare i Sverige idag kan mycket väl jämföras med att vara EMOT slaveriet och FÖR kvinnlig rösträtt år 1840.

  Då kanske man hade setts som en tokig och tröttsam minoritet av den “normala” majoriteten i DE frågorna. Vilka hade du då sällat dig till? Har majoriteten alltid rätt?

  Jag står på livet sida, det var rätt då – och det är lika rätt idag.

 56. NSDAP Says:

  Nej dubyadivine du har helt rätt, majoritetenhar inte alltid rätt. Slaveriet borde aldrig avskaffats och kvinnor borde inte ha rösträtt.

 57. dubyadivine Says:

  nsdap:

  Alla människor är lika mycket värda, och alla myndiga människor – kvinnor som män – har en självklar rätt att rösta.

  Slaveriet var/är en motbjudande kränkning av individens frihet och skall sjävklart vara förbjudet.

  Att du valt att gå under samma namn som hitlers nationalsocialistiska parti säger mig dock att du varken håller med eller är intresserad av debatt, lika lite som jag är intresserad av att sänka nivån på debatten till nationalSocialisternas eller några andra socialisters nivå.

 58. Nattis Says:

  Du är sjukt bra att argumentera och din omvända sarkasm är väldigt roligt att läsa:)

  Har dock två frågor:
  En familj som lever under svåra förhållande och har det mycket svårt ekonomiskt och som omöjligen kommer kunna ta hand om det kommande barnet på ett bra sätt ska inte mamman i den familjen kunna göra abort?
  Tänk om hon är en av dom 4% som inte kondomen funkade på?
  Visst jag förstår hur du menar. Ska så många barn dödas för att folk slarvar med preventivmedlerna, men ska vi ändå straffa de som verkligen försökte skydda sig? och som inte kommer kunna ta hand barnet på ett bra sätt? hänger du med? Tycker vissa ska få tillstånd att göra abort?
  Omhändertagen av socialen? låter inte värst bra

  En till sak: Om man vet att barnet kommer att bli helt handlingshandikappad och endast inte kan upfatta något, liksom kommer att ligga i koma liknande tillstånd sedan den föds. är det inte bättre att ända dens lidande innan den kan känna något?

  Annars tack för en grym bra argumentation:)

 59. Emelie Says:

  Orka bråka om en sån sak. Folk har olika åsikter om det, och ni kan aldrig få den andra att tycka som du. Acceptera det.

 60. Christofer Says:

  Jag håller med “Nattis” precis, du skriver och argumenterar på ett mycket bra, intressant och roligt sätt. Vore dock kul att se hur du svarar på hennes argument, vilket du inte verkar ha velat göra ännu. Kanske finner du inga svar på detta? Jag ser hennes argument som klanderfria.

  Denna oerhört ömtåliga fråga är omöjligt att få alla att tycka samma om. Jag kan inte övertyga dig om att abort är rätt, du kommer bara att slänga tillbaka statistik på hur många oskyldiga barn som dör varje år. Vi kommer alltid att ha olika åsikter om när ett barn verkligen blir ett “barn”. Oerhört intressant läsning dock! Keep up the good work.
  Jo, som högerrepresentant håller jag med dig att smutskastningen av Reagan var fullständigt obevisad!

 61. Think? Says:

  Kvinnans kropp! hon bär barnet hon ej vill ha!, wow .. ger de henne rätten att DÖDA barnet? .. okej .. nu e ja förvirrad . man får ej mörda en person för det är emot lagen, men man får döda ett barn för man vill inte ha de .. och alla andra ser det som OK sak att göra, adoptera bort stackarn då.. (inte för att hans liv lär bli nått bättre, men han får iaf rätten att UPPLEVA det)

 62. Think? Says:

  Avskafa abort och inför livstid för våldtäkter istället! .. DÄR har vi lösningen , ven fan bryr sig om nån snubbe som tänker me ***en? (hans fel om han våldtar)

 63. Micha Says:

  Du säger att det inte är många våldäktsoffer som blir med barn! Vill bara veta om du tycker att dom få som nu blir det ska vara tvugna till att behålla det?

 64. Think?? Says:

  haha 😀 Jag är för abort så haha!

 65. Verran Says:

  du verkar inte kunna ta kritik från andra.. om du skriver en sånhär artikel måste du kunna ta det. Bli inte sur på folk som inte tkr som dig, du ska övertyga dem inte tjafsa emot för att de inte har samma åsikt

  det som jag tkr om din artikel är att det är kvinnans kropp och de får bestämma över den, även om “barnet” (eftersom du inte tål att man skriver det eller fostret) kanske inte tillhör kvinnans kropp så är den faktist inuti henne och då får hon bestämma om hon vill ha den där eller inte. och det med 30 000 aborter varje år, hur många föds det inte varje år dåra? visst 30 000 är mkt! och vissa unga i dagens läge använder abort som preventivmedel vilket är helt fel.. men de lär sig. jag skulle aldrig vilja att om jag t ex, hade en 13-årig dotter att hon skulle få ett barn för att hon var slarvig. Och bli inte sur nu bara för att jag framför min åsikt

 66. Hmmm Says:

  bra argumentationer… väldigt intressant. jag håller med “nattis”.
  Mycket bra argumentation.

 67. sanna Says:

  Jag hade inte orken att läsa igenom alla kommentarer men jag förstår inte hur du i din artikel kan mena att barndomen och adolecsensen är utan betydelse för individens fortsatta liv. I ett samhälle där gränser är utsuddade och identitetssökandet ett ständigt projekt livet ut, kan du väl ändå inte hävda att denna tid då man finner “kärnan” i sig själv är utan betydelse. Har du någon slags statistik över de där framgångsrika medborgarna som kommer från, i din mening “trasiga hem”?

  Jag har genomfört en abort. Inte för att jag på någotsätt ville det och det var naturligtvis ett av de svåraste besluten jag tagit i mitt liv men jag hade helt enkelt ingent annat val. Det är många år sedan nu, idag har jag två fina ungar som jag har haft chansen att ge en trygg och säker uppväxt. Klart att jag ofta tänkte på det barnet som inte blev till då min första dotter föddes, men vad tjänar det egentligen till? Jag var 16 år och hade ingen möjlighet att behålla barnet. Jag kommer själv från en svår uppväxttid med en ung mamma med missbrukarproblem utan att veta vem min biologiska pappa är. Jag ville helt enkelt inte gå i min mammas fotspår och ge ytterligare att barn en taskig barndom. Idag är jag välutbildad, med trygg ekonomi och en man i mitt liv som gör allt för sina barn.

  Jag är oinnerligt tacksam för att jag fick denna andra chans som aborten innebar för mig och på så vis har kunnat ge två andra barn en härlig uppväxt och hundratals ungdommar stöd i mitt jobb som socionom.

  Jag hoppas att ni unga tjejer som läser det här ska ta chansen att göra det ni vill av ert liv! Det finns ingen, förutom ni själva, som begränsar era val på något vis och glöm aldrig rätten till er egen kropp!

 68. dubyadivine Says:

  sanna: Tack för din kommentar.

  Självklart har jag aldrig påstått att en människas barndom och ungdom inte har någon betydelse för det fortsatta livet. Den har en stor betydelse. Min poäng är helt enkelt att ingen vet HUR det påverkar det senare livet, inte ens modern, vilket gör det både otroligt orättvist och horribelt godtyckligt att göra henne till domare med rätt att avrätta.

  Vad gäller framgångsrika medborgare sprungna ur trasiga hem så behöver man inte gå långt för att få exempel på unga föräldrar, fattiga föräldrar, ensamma föräldrar, skilda föräldrar till barn som senare blivit både lyckliga och framgångsrika. Varje sporadisk läsare av biografier vet att detta inte är något, i varierande grad, ovanligt. Pudelns kärna blir till syvende och sist en definitionsfråga om vad begreppet “trasigt hem” innebär och vilket typ av armod som rättfärdigar avrättning.

  Är det rätt att döda barn i familjer som kanske inte kommer att ha pengar att följa med på klassresan? Barn till föräldrar som är unga och kanske oerfarna? Barn som kanske kommer att agas? Barn som kanske måste flytta mycket under sin barndom? Barn som kanske kommer att lämnas, svikas, misshandlas psykiskt eller fysiskt? Desto mer vi spekulerar och desto fler exempel vi tar upp desto tydligare blir det att detta blir omöjligt att bedöma, att det är i princip omöjligt att på förhand veta vilket typ av olycka som kommer att drabba ett barn i framtiden och vilken olycka (OM NÅGON) som rättfärdigar ett föregripande dödande.

  Att du funnit trygghet i livet glädjer mig och jag gratulerar dig till dina två barn. Att du inte tycker att det tjänar något till att tänka på ditt tredje barn är självklart upp till dig och ingenting jag kan göra något åt. Det är dock inte långsökt att se en dödlig ironi i att du förvägrar en annan människa livet, en annan människa i precis samma situation du själv befann dig i en gång i tiden. Du fick chansen att leva, chansen att nå framgång som kvinna, moder, socionom och hustru. Du fick även chansen att kommentera min blogg!

  Ser du inte att du är en av de framgångsrika medborgarna sprungen ur ett trasigt hem?

 69. Litenkommentar Says:

  Tänker inte argumentera varken för eller emot ditt ämne, trots att jag själv är för abort. Däremot finner jag det intressant (vilket även andra gjort) att du svarar på inläggen med en överlägsen attityd, och undviker berättigade frågor genom att antingen undvika frågorna, alternativt att prata bort dem genom att svara på ett sätt som ej besvarar frågan som ställts. Det fungerar om de du argumenterar mot tappar bort sig pga. detta, men i detta fallet är det bara uppenbart och störande. Att du sedan förespråkar tolerans för dina åsikter men inte varken accepterar, respekterar eller tolererar andras åsikter i frågan gör du bara dig själv till åtlöje i mina ögon. Nedanstående citat från ett av din svar i argumentationen ser jag som rätt typiskt där du direkt rusar till ditt försvar och påstår att du blivit personligt angripen, när iallafall jag anser att så ej är fallet. Sedan undviker du direkt inlägget genom att direkt hänvisa till hur barnen känner. Inte direkt något givande svar överhuvudtaget. “Din kommentar kan vidare ses som ett typexempel från en person som förespråkar abort. Först angriper du mig personligen genom att fokusera på mitt kön och min religion sedan fokuserar du på dig själv och ditt eget sexliv. Inte ett ord, inte en tanke går till den part som aborten påverkar starkast – nämligen barnet.”

  Vidare bör du eventuellt ta i beaktande andras svar och åsikter, inte för att förneka din egen utan för att utveckla den, istället för att låta som om du är Gud och har ensamrätt till universellt total-korrekta åsikter.

  Tack

 70. Demurral Says:

  jag har läst ungefär hälften av inläggen och jag tycker inte om din syn på ett absolut ja eller nej i abortfrågan, även om jag håller med dig i de flesta av punkterna. Vid våldtäkt, incest, om barnet eller kvinnan är i fara för sitt liv eller om barnet är så missbildat eller lider av någon sjukdom så att ett i närheten av normalt och bra liv inte kan upppnås tycker ja att abort borde tillåtas. Jag vet inte om jag uppfattat din åsikt rätt, men du verkar vilja åstadkomma ett absolut nej. Var snäll att kort och gott förklara din åsikt om abort vid dessa tillfällen.
  Sen så måste jag också säga att det är förskräckligt och äcklande att människor med okej eller bättre möjligheter att ta hand om sitt barn istället väljer att döda barnet för att det t.ex. “inte är rätt tid i livet” , även om jag skulle förstå folk som skulle bli tvugna att offra mycket för sitt barn skulle välja abort så tycker jag inte att det är helt försvarbart.
  Och så slog det mig att folk som mördar sina födda spädbarn hamnar i kvällspressen och en väldigt lång tid i finkan för att de är så känslokalla och grymma att de kan mörda ett försvarslöst spädbarn. Och ytterligare slår det mig att detta kan vara motsägelsefullt mot det jag skrivit i början, men jag kan inte komma på något ytterligare att tilläga.

 71. Åsa sillbourn nygård Says:

  Om den dagen kommer då du blir våldtagen eller att din pappa väljer att göra
  dig med barn blir nog inte din höga pedistal en säker plats längre.
  Oavsett religion eller kultur du kommer ifrån så upplever jag århundraden av konservativa tabun-och/eller-riktighet i det jag läser.
  Personligen är jag för abort, för mig är det en självklarhet, och jag håller faktiskt fast vid de “maniska” argumenten som du uttryckte det.

 72. Olivia Says:

  Jag håller helt med dig, och blir verkligen glaf då jag läser att det finns folk som tänker på fostret också. Till alla er som inte tycker att det är mord; Besök denna sida och kolla på bilderna. Om det inte är mord, vad är det då?

  http://abortnej.se/?q=node/1

  Hoppas att ni inser att abort är någonting själviskt och hemskt!

 73. My Says:

  En fråga bara, du är alltså för att man ska behålla barnet om man råkar ut för våldtäkt eller incest. Även om du så är 13-14 år. Med andra ord du har knappt börjat leva då? Är det då rätt att sätta ett barn till världen när du inte kan något om världen själv än?
  Och du anser att det är rätt att sätta ett barn till världen när du vet att det kanske kommer dö av svält för att föräldrarna helt enkelt inte är kapabla till att ha barn, lr dom kanske hamnar fel i samhället längre fram i livet, olika typer av missbruk, kriminalitet eller helt enkelt utstött.
  Sätt dig själv in i situationen om det hade varit DU som hade hamnat fel ist, p.g.r. av att dina föräldrar inte är kapabla till att ta hand om barn. Inga pengar till mat, kläder, leksaker ALLT som ett barn behöver. Tror itne det är många idag som anser att pengar växer på träd.
  Och du som då verkar vara av det manliga könet, hur kan DU sitta och säga att “Vad är nio månader av ryggont och hormonförändringar vägt mot ett helt liv” För du vet självklart hur det är att ha ett liv inne i dig? Du evt exakt hur det är? Du vet självklart hur rädslan är för spädbarnsfödsel lr dylikt. För det är du som har gett barnet en start på sitt liv, det är inne i dig som allt har hänt, barnet har skapats. Det är idag fingrar, tår, hår, ögon, haka, käkar, alla inre organ, Hela bebisen.

  Jag skulle aldrig själv kunna göra abort, men jag är inte emot abort för det, för människor som mina egna föräldrar ska aldrig ha rätten till att föda barn!

 74. frida Says:

  du verkar ju helkonstig. du verkar ju vara man. hade du velat att din 13åriga dotter blev gravid pga våldtäkt och sedan födde detta barn? tror knappast det. du borde tänka efter lite, och borde knappt ha några åsikter om hur det är att ha ett barn inuti sig, när det aldrig kommer bli möjligt för dig.

 75. -S. Says:

  Runt om i världen dör det ca 70000 kvinnor varje år (ca 200 om dagen) till följd av illegala aborter, och ytterligere 15000 kvinnor blir infertila och/eller invalida per år av samma orsak. Då måste man även betänka att det är mångfaldigt fler som klarar sig utan några bestående men efter en illegal abort, men oftast är de ändå medvedtna om risken då de beslutar sig för att genomgå en abort -på egen hand eller med hjälp av någon. Då får man förmoda att alternativet att föda ett barn antagligen var så pass mycket värre att det var “värt risken” att genomgå en abort.
  I de länder där abort varit tillåtet men senare blivit förbjudet har antalet illegala aborter ökat så att man nästan är uppe i samma antal aborter iallafall…
  Antalet oönskade graviditeter verkar alltså vara konstant och kvinnor kommer fortsätta att få aborter utförda på ett eller annat sätt oavsätt laglig möjlighet till abort eller inte.
  Jag tycker att lösningen är självklar -aborten MÅSTE förbli laglig för att iallafall värna om kvinnans hälsa och därtill krydda med en stor dos undervisning för att få ner antalet aborter till ett minimum. Jag tror ändå att en abort är en sak som ingen kvinna önskar sig, men att många är tacksamma över att möjligheten till en säker abort finns. -S.

 76. Emma Says:

  Jag har en fråga om 5an, du säger att om ett barn växer upp i en icke-kärleksfull och olycklig miljön så kan de ändå bli lyckliga i framtiden, men tänk om föräldrarna inte kan ta hand om barnet och uppfostra det, så tänk om det blir kriminellt och en mördare eller liknande. För utan uppfostran vet inte ett barn vad som är rätt och fel. Och då blir samhället lidande.
  Kan du tänka igenom det ordentligt och säga vad du har för lösning på det?

 77. HoS Says:

  Jag har några saker att säga.
  Först och främst är jag egentligen för abort, för jag har förmågan att kunna sätta mig in i olika människors situationer. Jag kan även förstå det ofödda barnet – något som du, dubya divine anser att många har – och självklart gärna gör – ignorerat.
  Något som redan är självklart är att detta foster (det är trots allt inte ett barn riktigt ännu) har möjligheten att växa upp och bli en riktig, levande varelse. Jag är en person som tror på rättvisa för allt levande – djuren är lika mycket värda som vi.
  MEN… trots att jag älskar djur äter jag kött – vargar äter t.ex. får, varför skulle vi vara annorlunda än djuren? Jag tror på dödstraff eftersom någon som mördat t.ex. ett flertal barn inte är värd att själv fortsätta leva.
  Människan har fått för sig att hon är gud och kan bestämma över andra varelser – MEN… Abort är en helt annan sak.
  Barnet tillhör en del av kvinnans kropp, något hon skall bära på. Tänk känslan av att ha något levande inuti sig! Jag anser att varje individ har själ till att ta ansvar för sin egen kropp. En ung flicka, 13 år t.ex., hur skulle hon klara av att genomgå något sådant som en förlossning? Kejsarsnitt?
  Jag kan förstå dina synpunkter och anledningar, men jag tycker att din dåliga attityd gentemot andras åsikter helt klart tyder på att du är en fanatiker. Du kan inte accepteras andras sätt att se på saker, vilket är mycket viktigt för att du skall kunna utveckla dina egna.
  Om vi skulle förbjuda abort i Sverige, skulle det fortfarande förekomma fast under mycket sämre omständigheter och detta skulle äventyra kvinnans eget liv. Detta händer i många andra länder där religionen förbjuder abort.
  Jag skulle troligtvis själv behållit fostret om jag blev gravid nu (jag är 17) – jag skulle inte kunnat leva med smärtan av att ha tagit livet av mitt eget barn – men det finns ingen anledning att ta bort rätten om eget ansvarstagande. Det är olika från person till person.
  Att förbjuda abort skulle vara som att säga:
  “Ta och sluta ha sex för nöjet/känslans skull! Jag menar, preventivmedlen är ju inte så säkra, så de som inte vill ha barn kan ju skita i att ligga med den de älskar och så kan vi låta världen överbefolkas och gå under. Varför inte?”
  Mitt råd till dig är – UTVECKLA DINA ÅSIKTER! LÄR DIG ACCEPTERA ANDRAS! LÄS BOKEN “HUR MAN BOTAR EN FANATIKER” AV AMOS OZ.
  Och om du inte inser det, så var den här ganska långa kommentaren från mig lite ironiskt. Tack.

 78. Andrea Says:

  Väldigt intressant debatt, du har verkligen lyckats med att mot argumentera alla “för-argument” jag som 16-årig kvinna står nästan helt på din sida, även om jag själv skulle genomgå en abort ifall att jag skulle bli gravid innan jag fyllt 18 år. Jag anser att alla kvinnor över 15 borde vara så mogna att de kan ta ansvar för deras handlingar och sedan konsekvenserna, därför är jag ganska säker på att jag aldrig kommer att behöva genomgå en abort. Är du också emot dagen efter piller? Isåfall varför? Jag tycker ändå att abort borde vara lagligt innan den 20:de veckan, möjligheten måste finnas för unga kvinnor som inte kan ta konsekvenserna för det dom gör, OM dom sedan kan leva med det, att de faktiskt har dödat ett ofött barn. Tillslut vill jag tillägga att jag tror eller är ganska säker på att modern till barnet lär sig att älska barnet hon bär på, det är ändå en del av hennes kropp i 9 månader. Jag tror inte att någon kvinna på denna jord kan ångra att de inte gjorde abort medan de fortfarande var gravida! Och hur skulle du tackla argumentet: “Barnet vet inte av något bättre” Tack!

 79. Andrea Says:

  “Jag tycker ändå att abort borde vara lagligt innan den 20:de veckan, möjligheten måste finnas för unga kvinnor som inte kan ta konsekvenserna för det dom gör”

  9:de veckan, inte 20:de!!

 80. Lovisa Says:

  Är du seriöst seriös? Jag blir bokstavligen irriterad. Hur kan du vara så trög. Det finns en anledning till varför kvinnor och ungdomar väljer att göra abort. Du borde lära dig att sätta dig in i en kvinnas situation och fram för allt lära dig att respektera andras åsikter. Det är din blogg. Okej. Det vet vi redan. Men bara för att det är din blogg så är det inte rätt att du påstår att alla de kvinnor som gör abort är brutala barnmördare. För det är det inte. Tänk dig en trettonåring, tänk dig din dotter, tänk dig om hon blev våldtagen. Tänk dig om hon blev gravid. Tretton år. Skulle du låta ditt barn föda ett barn? Skulle du låta henne få ett sådant ansvar i resten av hennes liv att hon var tvungen att sätta någon annans liv före hennes eget. Hon har drömmar. Hon har för fan hela sitt liv kvar. Skulle du fortfarande vara emot abort? Skulle du kalla henne slaktare och mördare om du gav hennes tillåtelse att genomföra detta?
  Alla oavsett ålder, har rätt till en säker abort. Det finns tusen anledningar för att göra en abort. Men du kommer bara med ett ynka motargument. “det är mord på barn” bla bla. Snälla väx upp. Du som man kommer aldrig kunna sätta dig in i en sådant beslut. Du har dina åsikter, ja. men du kommer aldrig att vara där. Du kommer aldrig att känna hur det känns. Du är en sådan person som gör världen till en sämre plats. Att du kan vara så ofattbart trög. Man vill ju bara slänga en stor jävla sten på dig.

  M ed vänlighet, kärlek och omtanke ber jag dig att skaffa ett liv.

 81. Lovisa Says:

  ALLTSÅ- du verkar otroligt fast vid din sak och det du argumenterar för och det ska du ha eloge för. Det, och att du såå satte dit det där puckot Skaffa Liv Dubaye Divine. Menar människan att det är du som ska skaffa ett liv eller att man SKA skaffa liv(genom att icke genomföra abbort).
  Men hur som haver tycker jag att det är upp till modern om hon är redo eller inte- om en våldtäcksman gör offret gravid är det ju såklart hemskt för den gravida överfallna att ha kvar ett minne av det, och har du tänkt tanken att våldtäcksmannen kanske är psykiskt störd?

  Sedan var det ju saken med att “nej men ungen behöver inte växa upp i ett lyckligt hem med kärleksfulla föräldrar-han/hon han vara lycklig SEN!”
  Vad vill du att jag ska säga- grattis, fenomenal tanke eller som det också kan kallas DRÖM. Det händer inte-End Of Story.
  Barndommen är det viktigaste och det skapar ens personlighet. Om du växer upp med en tonårsmamma som jobbar på fabriken och dricker och en pappa som stack när du var ett ,skapar det en del av din personlighet som kommer göra att på ett sätt kommer du aldrig kunna bli lycklig även som vuxen.

  Alldrig hört talas om att bebisar på barnhem i fattiga länder dör för att de ligger längst bort i salen med småbarn? För när sköterskorna kommer inn för att lägga ner flaskor i spjälsängarna spenderar de LITE längre tid hos de barnen närmast tvättfatet för att de viker tvätt där. De klappar dem kanske på kinden-tillochmed tar någon kanske upp ett barn i famnen någon gång. Men de längst bort som inte får något sådant- och avlider därför. I brist på kärlek. Säg mej-varför skulle dessa vara annorlunda än de vars mammor inte genomgår abbort bara för att föstöra sitt eget och barnets liv.
  Dessutom kanske dessa är barnen som tillslut lämnats bort för att mamman märker att allt inte löste sig som hon hoppats på när hon bästämde sig för att behålla barnet.
  Du kan inte säga att du har rätt, punkt slut. Du måste väll ändå vara öppen för vissa förslag.

 82. Ida Says:

  Ett ofött barn vet inte om att det “mördas”. Du återkommer hela tiden till att vi ska vara glada att våra föräldrar lät oss leva. Men om de inte hade gjort det så hade inte vi vetat om det. Jag vet inte ens om jag velat leva i kunskapen om att jag finns bara för abort är förbjuden, inte för att mina föräldrar ville behålla mig.

  Du återkommer också hela tiden till det höga antalet aborter som görs. Det du egentligen försöker säga är att du inte tycker att abort ska ses som ett extra preventivmedel. Är det inte det du ska argumentera för då istället för förbjudandet av abort? För om abort skulle förbjudas då skulle man tvinga våldtagna kvinnor att behålla och vårda en ständig påminnelse om en otroligt hemsk händelse. Har du blivit våldtagen? Hade du velat behålla ett barn efter en våldtäkt? visst, det är inte ett stort antal aborter som görs för att kvinnan har blivit våldtagen, men om man förbjuder abort så drar man de kvinnorna över stupet också, något som de verkligen inte förtjänar. Det du borde argumentera för är egentligen, som sagt, att abort inte ska användas som ett extra preventinvmedel, när du argumenterar emot fri abort så antar dina argument ganska stora proportioner med otroliga konsekvenser för dem som förbjudandet av abort skulle drabba. Tänk efter nästa gång…

 83. Jennifer Says:

  Jag tycker det är lite ironsikt att de ska hoppa på din barndom och din uppväxt för en åsikt som du har.
  De har sin åsikt, du har din. De måste lära sig att acceptera din, jag är 16 och jag läser det här och det ska föreställa vuxna? det här är ju barsligt! jag tycker om barn, men hur blirdet med barnet om man råkar få ett ansvar man inte kan ta?

  nu får ni ge er mammor, sluta tänk på eragullepluttar såfort nån säger foster!
  Och sluta använd kränkningar för att ni inte har stort ordförråd nog!

 84. Fabian Says:

  Om läkarna vet att mamman kommer att dö vid förlossningen, är det rätt att göra abort då? Enligt dig.

  Mvh/ Fabian

 85. anonym Says:

  Hej. Nu kommer jag tyvärr med ett sånt där personangrepp som du skriver att du ogillar men jag kan inte låta bli att tala om för dig att du verkligen skrämmer mig. Det känns som att du skriver att du gör mest för arr provocera människor och inte för att du verkligen bryr dig. För om du verkigen skulle bry dig om människor skulle du inse att det finns både negativa och posivita aspekter med allt. Självklart är det inte bra att folk förlitar sig så mycket på “rätten till abort att de” använder den som preventivmedel” men samtidigt måste alternativet finnas. Du som verkligen är duktig på att skriva och möta motargument (även om jag upplever det som att du inte vill ta till dig mycket av det som folk har försökt säga till dig) borde engagera dig i att minska antalen onödiga aborter istället för att jobba för att förbjuda dem totalt. Du som är inteligent borde förstå att vad du än skriver så kommer det inte bli olagligt att göra abort i sverige. Du skulle kunna göra ett jättebra jobb! Men genom att sitta på din blogg och vara arrogant mot alla som inte tycker som du kommer du ingen vart och ännu mindre abortprblemen i landet.

 86. Gabbbish Says:

  Jag är nog i grund och botten emot abort, av ungefär samma anledningar som du.
  Men trots allt så kommer ett förbud inte att hålla. Jag läser just nu mycket om Indonesien och där förekommer otroligt många illegala aborter eftersom fenomenet är olagligt. Massor av kvinnor dör i barnsäng pga dessa felaktigt utförda aborter och även om Sverige är ett mer sofistikerat (ursäkta möjligen felaktigt ordval) land så lär detta ta plats även i vårt samhälle. Tyvärr.

  Allting baseras egentligen på att vi människovarelse är smått sinnessjuka och gör allt som står i vår makt för att förstöra vår egen värld.

  /

 87. Rickard Says:

  Det är både tragiskt och komiskt att se alla militanta feminister som skriker att det visst är kvinnans kropp, och hon har rätt att göra vad hon vill med den. Visst, det är kvinnans kropp som blir förändrad, men barnet är inte en del av kvinnans kropp – det bara förvaras i kvinnans kropp under en kort period.

  Bra artikel!

 88. Grymt! Says:

  Jag håller helt med dig. Ett barn är självklart underbart att få (om det är rätt tillfälle vill säga), men om tillfället inte är rätt så borde då mamman till det då fortfarande ofödda fostret få bestämma om hon vid den tidpunkten är redo att bli mor eller ej.

  “Det är ett fritt land” säger vi ofta om Sverige, att inte ha fri abort vore att motarbeta detta.

 89. ple Says:

  Jag vill veta mer om argument för abort kan du berätta mer för mig?

 90. Cissi Says:

  Ja till Livet, Nej till Mord!

  Som ung kvinna tycker jag det är hemskt hur mina medmänniskor kan tycka mord är okej, bara för att barnet är inuti hennes kropp. Barnet är sin egna individ och vi måste skydda ens rättigheter. Om ofödda barn inte får ha rättigheter, varför ska då kvinnor få ha det isf? Varför inte låta männen bestämma över kvinnorna, som nu kvinnorna gör över sina egna barn?

 91. Mithril Says:

  Jag ser inte att du bemöter nyckelargumentet?
  Någonstans måste man sätta gränsen för vad som kan räknas som en egen självständig individ, right? Jag antar att du inte räknar spermier som små människor också, och sörjer alla sådana som dör. Vart sätter du då gränsen för när det räknas som ett barn och varför sätter du gränsen just där? Det borde väl vara det mest relevanta. Det jag och säkerligen många andra abort-förespråkare anser, är att när fostret är mindre än 12 veckor gammalt och inte kan leva utanför livmodern, då är det inte ännu en egen individ och person, och det blir därav inte “mord” att utföra abort i det tidiga stadiet. Hur resonerar du där?

 92. Monika Says:

  Man kan dra slutsatsen att rätten till min egen kropp och mina handlingar begränsas av andras rättigheter till sina kroppar. Fostret har lika stor rätt att få leva som jag.

 93. Victor Says:

  Inser du inte att jorden redan är överbefolkad? Genom att uppmuntra folk att behålla oönskade foster så bidrar du till detta ytterligare. Överbefolkning leder till svält och sjukdomar, alltså, död för miljontals redan födda fullt medvetna människor i alla åldrar.

  Avslutningsvis, hur kan det vara så att folk fortfarande diskuterar för/emot abort? Lever ni på stenåldern? Självklart skall abort vara tillåtet.

  // En som hoppas på att ALDRIG behöva diskutera abortfrågan igen

 94. carro Says:

  Det är inte mord om man väljer abort det är upp till kvinnan själv om hon inte vill behålla barnet. Mamman kankse inte känner sig redo hon kankse har blivit utsatt för våldtäckt eller oincest eller hon kankse till och med är för ung och inte är redo för att få ett barn. Eller så kankse mamman inte har en sån ekonomi. Du verkar helt knas i huvudet. Jag är för abort. Du måste verkligen läsa igenom dina texter och tänka igenom vad du har skrivit.

 95. anton Says:

  kääftenera horor de ända som e rätt här e att kvinnor ska få göra abort av olika anledningar

 96. Cissi Says:

  “Det jag och säkerligen många andra abort-förespråkare anser, är att när fostret är mindre än 12 veckor gammalt och inte kan leva utanför livmodern, då är det inte ännu en egen individ och person, och det blir därav inte “mord” att utföra abort i det tidiga stadiet. Hur resonerar du där?”

  Då antar jag att du också anser att gravt handikapade, som inte heller kan ta hand om sig själva, inte är en egen individ? Fostret lever inuti modern, och bara för att det inkapabelt att klara sig själv så påstår du att det inte är en individ?

  Snälla nyfeminister, försök att se det hela bilden och inte bara ert “jag-perspektiv”. För det handlar inte bara om “jag”, det handlar om “vi”; jag och fostret.

 97. Cissi Says:

  Det var en gång i tiden då jag var ung och naiv och ansåg att abort är okej. Jag är nu övertygad om att mord, oavsett hur ni vrider och vänder på det, är mord. Det är hjärtskärande att se hur så mänga människor idag anser att mord på barn är O.K. Vad hände med vårt samhälle? Vi har tagit så många steg framåt i utvecklingen för ett rättvist och jämställt samhälle, så varför har vi, Sverige, tagit ett så enormt steg bakåt i utvecklingen genom att legalisera mord?

 98. Linus Says:

  Jag har själv ingen klar åsikt i frågan. Jag tycker dock att argumentet “kvinnan får göra vad hon vill med sin egen kropp” är ohållbart. Vi kan konstruera andra exempel då det inte är OK att göra vad man vill med sin egen kropp. Exempelvis om en bergsklättrare håller ett rep som en annan bergsklättrare är beroende av får han inte släppa repet (=göra vad man vill med sin kropp”), det skulle innebära att den andre störtar till marken.

 99. Natha Says:

  Du är verkligen helt emot abort. Men tänk dig in i följande senario:

  Du och din pojkvän har ett stadigt förhållade, men så blir du gravid. Båda vill behålla barnet men era föräldrar vägrar hjälpa er att ta hand om barnet. Behåller ni det får ni inte bo hemma och de hjälper inte er ekonomiskt. Ni är 16år båda två och ni använde P-piller vid tillfället när du blev gravid. Ni går andra året på gymnasiet och har därför ingen utbildning eller jobb. Ni vet att ni kan ta hand om barnet kärleksfullt men det är inte säkert att ni kommer ha mat varje månad, med alla bidrag ni kan tänkas få räknar ni ut att de sista en och en halv vecka varje månad kommer att pengarna till mat vara slut och ni kan inte låna pengar av föräldrar eller vänner.

  Vad gör du? Behåller du barnet och svälter varje månad och ditt barn kanske dör på grund av att ni inte har någon mat? Eller gör du abort för att kunna skaffa ett barn när du har ett jobb och kan ta hand om det på alla sätt och vis?

 100. Felix Says:

  ett barn som fortfarande är i magen kan inte anses vara en riktig, levande människa, utan passar bättre in som “parasit”. Den har inga egna tankar, inga minnen, inga känslor. Fostret lever bara på mamman i ett ägg och vet inte vad som ska hända den. Den kommer inte lida av att den blir “mördad”, som ni så fint uttrycker er, för den har aldrig ens kunnat få en uppfattning om vad liv är. Den är inte närmre livet än den är döden.

 101. Moa Says:

  Du pratar om att en trasig uppväxt inte behöver betyda att en person blir olycklig när hon blir äldre, vilket jag absolut håller med om, men sedan tar du upp att argument om att abort är rätt då barnen inte kommer att växa upp i en kärleksfull miljö är dåliga argument. Du talar om att barnet kommer att kunna bli lyckligt ändå. Men du ser ju på det ur ett perspektiv som inte riktigt stämmer med verkligheten.

  En kvinna som är gravid och funderar på abort tänker nog absolut inte på om barnet kommer att bli “lyckligt”. Som mamma skulle man inte erkänna för sig själv att man är dålig och att man inte skulle kunna uppfostra sitt eget barn. Man tänker snarare på sig själv, har man råd? Om man har en ostadig ekonomi, vill man offra de få pengarna man har? Och ja, absolut, det är inte speciellt etiskt rätt att jämföra ett barns liv med pengar, men det är tyvärr så det är i verkligheten. Vad får jag offra i mitt liv om jag föder det här barnet? Fester, resor och friheten att inte vara bunden till något eller någon försvinner ju direkt.

  Så nog är ändå argument om kvinnans liv minst lika viktiga som barnet, de är ju båda liv, är det inte lika fel att förstöra en kvinnas liv som ett ofött barns? Om nu kvinnan inte vill ha det.

  Spädbarnsadoption finns visserligen, men fortfarande påverkas kvinnans liv starkt, en graviditet är ändå en process på 9 månader, och det är aldrig helt riskfritt, det kan alltid tillkomma komplikationer. Dessutom hur lätt är det att ge upp ett barn, sitt eget barn. Abort är helt enkelt den lättare vägen ut, och vad är det som är så fel med att välja den lätta vägen ibland, den är ju inte nödvändigtvis fel.

 102. linnea Says:

  Att du har dessa åsikter är din sak. Alla har rätt till en åsikt. Men enligt mig är det du just skrivit helt absurt. Det du skrev om att man ska behålla ett barn som har kommit till i en våldtäkt är helt fel enligt mig. Det finns möjlighet att detta barn kommer att bli en konstant påminnelse om det hemska som hände denna kvinnan. Att hon aldrig kommer kunna se det barnet på det sätt som man ska se sitt barn för att hälften är av en man som hon föraktar och kanske till och med förstört hennes liv. Det behöver inte bli så, jag vet, men det skulle kunna hända. Är det då okej att låta detta barn kanske lida och få en hemsk uppväxt för det? Om en kvinna med AIDS blir gravid och måste föda barnet får även barnet AIDS och kommer antagligen inte leva i alls många år. Är det rätt att låta barnet komma till i en värld där den inte kan leva alls länge och den tiden som barnet får på vår jord ska den få vara sjuk och inte kunna leva ett normalt liv. En 14-årig flicka som blir gravid har väldiga svårigheter att ta hand om ett barn. Hon är ju faktiskt själv fortfarande ett barn. Vissa har föräldrar som vill och kan hjälpa till, men tänk på dom som inte har det. Hur ska hon klara av att ta hand om detta barn? För det är inte ens säkert att fadern till barnet vill ha något med det att göra. Fadern kan säga upp kontakten med flickan och barnet direkt när han får reda på att hon är gravid. Detta är något flickan inte kan göra om abort inte är en möjlighet. Barnet riskerar då att få växa upp i en omgivning där det inte blir älskat. Detta kan påverka barnet livet ut. Är det då rättvist mot barnet?

 103. annaa Says:

  läste precis artikeln “argument för abort”.. jag har en fråga äter du ägg? eller har någonsin gjort det? jag kan till viss del förstå dina argument men att sätta ett barn till världen som man kanske inte kan försörja eller liknande vad ska det bli av det barnet? du skriver att max 5 offer för våldtäckter blir gravida, men och? hur är det med de liven? tänk dig att din dotter/syster/fru blir våldtagen och gravid hur hade du tänkt då?! jag tror INTE att du ressonerat på samma sätt då..

 104. Jossan Says:

  Hejsan. Jag vill bara tala om för dig att dina argument för att inte låta abort vara lagligt är i samma stil som dom som är för att ha kvar abort. Själv tycker jag att det är självklart att man ska få göra abort, men däremot tycker jag att både tjej och killen ska vara med på det. Ett barn är heligt, men är det inte bättre att det kommer fler önskade barn är oönskade? Om man inte känner sig redo för att få ett barn varför då behålla det? Om man har använt preventinmedel och gjort det man kan för att man inte ska bli gravid men man vill ändå ha den naturliga njutningen som man får genom att ha sex. om man då skulle bli gravid och man inte är redo, men vill verkligen inte ha barn så du menar då att det är fel att göra abort? Visst man måste tänka på konsekvenserna när man har sex men fortfarande, barnet har inte uoolevt en solnedgång, barnet har inte ens en fungerande hjärna vid den tidiga åldern inne magen, varför inte då kunna få göra en abort? Och det du säger om att ett våldtäktsoffer inte heller ska göra en abort pga av att barnet inte behöver bli som sin far, men har du själv varit med om en våldtäkt? Varit med om den smärta man har i både kropp och själ? Tänk då att ha ett barn med det monstret som gav dig den smärta och behöva bli påmind om just honom! Oavsett om det är ett gudomligt lite barn så blir du fortfarande påminn om den smärta som du bär med dig och som någon har gett dig. Tänk efter lite innan du säger något, gå och bli våldtagen och bli gravid, kom sen och säg vad du tycker egentligen!!!

 105. Elena Says:

  Ja yttrandefriheten är ju underbar. Och jag tycker verkligen att det är var individs rätt att uttrycka sina åsikter.
  Likaså är jag glad över att möjligheten att göra abort finns i vårt land. Det är lika mycket upp till var individ att bestämma över sin kropp och sitt foster som det är att få uttrycka sina åsikter på detta sätt.Där har vi skillnaden. De som förespråkar abort, låter de som inte gillar det, tycka som de tycker, och behålla och upfostra sina barn. Däremot den skara som är emot, bedrövas över dem som utför abort. Vad jag menar är att det funkar bäst om var och en sköter sitt, och jag skulle betrakta ett förbud mot abort som fruktansvärt och kan inte på något sätt se hur det skulle kunna hjälpa vårt samhälle. Givetvis ska man vara försiktig, och skydda sig när man har sex osv. Men skulle man bli oönskat gravid så tror jag utan tvekan att det bästa för både föräldrarna och fostret är att genomföra abort.

 106. viktor Says:

  Jag blir så less på alla som är emot abort, jag menar abort görs tidigt, före barnet ens fått ett hjärta, det kan inte ens klassas som en människa då.
  Jag tycker abort är exakt som att masturbera, när man gör det, så dör miljoner spermier, 1 spermie = ett barn, så ni som är emot abort borde ju vara emot folk som masturberar också.

  Motargumentet jag kommer få på det här inlägget är nog att jag som skriver det här är född, men det är ju bara idiotiskt att tänka så, som om jag skulle märkt om min mamma gjorde abort med mig, jag skulle nog inte vara ledsen just nu, däremot skulle jag vara ledsen om jag visste att jag var ett oönskat barn.

 107. anonym Says:

  När du säger att det är kvinnans kropp och barnets kropp som olika saker, tänker du då på att barnet “kropp” är en samling celler? Och kvinnans är en människa som i vissa situationr kan få sitt liv förstört av det “liv” hon bär på? Och eftersom man inte kan gå in och idividuellt bedömna varje situation, måste man tillåta kvinnan att själv kunna bestämma hur hon ska göra.
  Och om du ska betrakta en samling celler som ett liv, bara för det är början på ett liv, betraktar du då inte spermierna som början på samma sak? Borde de då slösas bort, eller ska vi förbjuda kondomer också? Ocj mens? Tämk vad många “början till liv” som slösas bort, en per kvinna varje månad! Ska vi ha en lag på att varje ägglossning ska utnyttjas för att inte slösa på äggcellerna? Och förbjuda onani för att inte slösa på spermier? Eller vad tycker du??

 108. Ellen Says:

  Det här med våldtäkter…så om vi säger att du är en kvinna, du som skrivit allt det här .
  Om du skulle bli våldtagen av en man som gör dej gravid, skulle du då vilja föda det barn vars pappa förstört ditt liv? Du skulle påminnas om våldtäkten och alla dess hemska konsekvenser varje gång du ser in i barnets ögon. Skulle du vilja berätta för barnet att dens pappa våldtog dej, att barnet är avkomman av ditt livs mardröm?
  Om du dessutom skulle varit väldigt ung vid våldtäkten, runt 18 år. Alla dina drömmar om att fortsätta studera, resa utomlands m.m skulle du få tänka om. Du kanske dessutom redan har en pojkvän. Hur skulle han ta det? DeSkulle han vilja ta denna våldtäktmans plats som pappa? Vid en så ung ålder? Han skulle förmodligen dra om du skulle få lov att behålla barnet. Vad är det då som lämnas kvar till dej? Ett barn från en våldtäkt. Ett barn som du förmodligen inte är mogen att ta hand om. Ska kvinnor som blir utsatta för våldtäkter ta skulden för det som gärningsmannen gjort? Det är inte rättvist.
  Det är inte heller rättvist mot barnet kan många tycka. Men vad är viktigast? Att kvinnans liv kan fortsätta som vanligt eller att det ofödda barnet blir fött? Jag tror inte barnet i magen kan varken tänka eller känna så mycket vid den tidpunkten. Men det kan defenitivt kvinnan som göra.

 109. maja Says:

  En fråga till dig, Om en kvinna med aids skulle få en oönskad graviditet, Skulle du tycka att det vore oetiskt att hon hade chans till abort?

 110. er br Says:

  kan jag få låna lite argument frå dej:P

 111. Niklas Says:

  Bra skriven argumentation, dock så ser du ibland till humana värden och i vissa fall gör du inte det. Du begraver argumenten i statistik och berättar om att majoriteten av besluten borde gälla. Annorlunda tankesätt, vilket jag tycker är bra men tyvärr så vinner du inte min åsikt till din sida.

 112. Kille som är för abort Says:

  Nästan alla aborter sker under de första 20 veckorna, då ett foster inte kan existera oberoende av modern. Eftersom den lever genom moderkakan och navelsträngen beror dess hälsa på moderns hälsa, och kan inte betraktas som en separat enhet, eftersom den inte kan existera utanför henne. Jag skulle inte säga att jag betraktar livet i fostret som mindre värt, men jag ser fostret som en del av modern, som modern kan välja att ta bort.

  Ett foster är inte ett barn för än det har upplevt världen med nått av sina sinnen. Vilket vill säga: när fostret börjar höra saker utanför mammans kropp, då räknas det som ett barn. Detta är mina argument som är för abort.

 113. Kille som är för abort Says:

  Föresten så tycker jag att all form av övertalning på den här sidan är patetisk, alla har rätt till att tycka på det de vill tycka.
  Dubya Divine tycker att abort är mord och många av de som har kommenterat vill övertala DD att det inte är så. Låt Han/hon tycka som Han/hon vill, så tycker du som du vill, då slipper vi denna övertalnings hysteri.

 114. Carljan Says:

  helvette vad efterbliven du är! sjukaste jag läst

 115. RAAAA! durkheim Says:

  hej
  abort e kul
  lol
  njeee

 116. ropyjeopjy Says:

  roompahh

 117. ropyjeopjy Says:

  vad är abort???

 118. ropyjeopjy Says:

  Mina föreldrar har en bebis magen ske det gura abot fur DET.

 119. Em Says:

  Sitter just nu och är gravid i åttonde veckan, fick precis reda på det. Jag har ingen aning om hur jag ska göra men ville i alla fall lämna en liten notis om preventivmedel och deras säkerhet. Jag har spiral och har haft i snart ett år, uppenbarligen funkade det inte och jag är nu med barn och står inför mitt livs svåraste beslut. Där har du ett fall till statistiken. Hormonspiralen Mirena, för att vara exakt. Jag har varit med barn förut, för ett par år sedan med men fick missfall, då gick jag på Neovletta 28, P-piller och hade inte missat ett enda, så ja.. min tro på preventivmedel sjunker allt mer.

 120. Emil Svensson Says:

  Nu har det blivit tydligare… tack!

 121. pro abortion Says:

  En viktig aspekt är huruvida föräldrarna till “barnet” kan ta hand om det och hur de klarar av alla ansvar som medföljer. Föräldrarna måste vara kapabla till att försörja barnet, har de råd med ett barn – blöjor, kläder, mat?
  Men vad vet jag? Det är väl bättre att sätta ett kanske oönskat och då föräldrarna inte kan / vill ta hand om eller försörja “barnet”…

 122. Fria människor Says:

  Det enda jag kan tänka på när jag ser allt du skriver är att du måste vara antingen missbrukare av droger, aldrig haft erfarenhet av en graviditet, helt bitter av livet i allmänhet eller kanske egentligen bara njuter av att reta upp folk. Sköt ditt eget liv o bry dig inte så mycket om vad andra gör. Om du blir gravid, fine, behåll det. Låt alla andra göra sina egna val, för du är inte den som bestämmer iallafall. Du är bara en liten fis i rymden. Tack gode gud för det.

 123. kimmiz Says:

  hej
  ville bara skriva att jag håller med om det du skriver.
  jag ska skriva en uppsatts om abort. och den här sidan har hjälpt mig mycket tack

 124. Farid Says:

  Dubyadivine: Du är nog den häftigaste personen jag sett, haha
  Håller med dig till 110% med allt du har skrivit, fortsätt med det du gör!!!

 125. petter karlsson Says:

  bögggar böggar som gör aborter hahahahhaha töntigaste sidan

 126. Alltså Says:

  Jag vill inte vara ohövlig, men varför fortsätta argumentationen? För det första vill jag bara säga att personen i fråga har självklart all rätt till sina egna åsikter. Men att argumentera mot någon som ser varje foster som en människa? för att kunna argumentera emot det här måste man först bestämma när det ”ofödda barnet” faktist blir en individ. Är det när det först får ett medvetande?
  Att argumentera mot någon som tror att barnet är en människa direkt när ägget är befruktat är helt enkelt omöjligt om man inte stöder mördare.

 127. Emil Says:

  Jag förstår inte vad folks problem är, han/hon får väl skriva vad han/hon vill, det finns ingen som helst anledning till att bli upprörd eller arg såvida ni inte tar till er personligen, och det finner jag ingen anledning till att göra.
  I övrigt mycket bra skrivet, håller med att göra ett arbete om abort, för och emot, i skolan just nu, och detta har hjälpt mig mycket långt på traven!

  Tack å bock

 128. Sandra Says:

  Jag tycker det är bra med fri abort i Sverige! Det är kvinnan som ska bestämma för det är hennes kropp. Tänk om man blivit våldtagen , då är det inte speciellt kul att påminnas om det varje dag.
  Barnet kan även riskera att växa upp med föräldrar som inte älskar han/hon. Men den kan även växa upp med missbrukare, och kan bli misshandlad! Hur kul kan det vara för barnet då ni som är emot!
  Tänk om du som är emot skulle bli gravid när du är 16 år kanske, skulle inte du vilja ta bort det då? Du skulle inte ens få gå ut gymnasiet. Tänk lite på andra och inte bara er själva.
  Men det kan även vara så att kvinnan kommer att kanske dö om hon föder ett barn, eller om hon har en ärftlig sjukdom så ska hon ha ett alternativ att få ta bort sitt barn.

  Tack och hej alla idioter!

 129. the jmz Says:

  kvinnor borde få göra abort, dert va allt för oss tack och hej!

 130. en fråga Says:

  vad skulle du göra om du blev våldtagen och sedan gravid?.

  a.spara barnet,liv är heligt

  b.abort

 131. Jessica Says:

  Jag har aldrig hört talas om mer korkade argument än dessa. Du kan ju ingenting om samhället och de konsekvenser om skulle komma om abort var förbjudet!
  Mammans liv blir förstört, ett barns liv blir förstört!
  och man kan inte ens kalla det barn, det är bara ett knippe med celler!
  SNÄLLA MÄNNISKA

 132. Annha Says:

  Mena du att om en 12-årig flicka bli våldtagen av sin pappa och blir gravid inte ska få göra abort. Vad tror du det barnet kommer på mina henne om. Kan du inte tänka dig in i den situationen? Om din pappa våldtog dig skulle du verkligen behålla det? Vad skulle du säga till barnet när de växer upp? “Nu ska vi hem till Morfar/Pappa” hur kul tror du att det blir för de barnet att veta att ens morfar har våldtagit sin mamma. Tror du inte att flickan som tvingas föda barnet får menn för livet? Om jag hamlade i den situationen tror jag inte att jag hade klarat av att leva, nog för att jag aldrig skulle hamla i just denna situationen eftersom att jag har lyckan att komma från en familj med mycket kärlek.

  Tänk på detta och försök att verkligen sätta dig in i situationen.

 133. Tanja Says:

  DU ÄR JU STÖRD PÅ RIKTIGT?!
  Tänk dig förhelvete att du är kvinna, kanske muslim. Dina föräldrar är jävligt stränga och du får knappt gå utanför huset. Du bara MÅSTE vara oskuld tills du blir bortgift med något äckel. ‘Du’ kanske inte vill att det här äcklet ska ta din oskuld, det räcker med att leva med killen i flera år. Så du blir förälskad och har sex, du skyddar dig mycket noga! Du får ju inte bli gravid liksom?! Tyvärr så märker du att du har blivit det. Du berättar det för pappan och han flyr. Han sticker, han flyttar. Vafan skulle du göra nu? Jo, ABORT!!! För enligt hennes föräldrar är ju barnet ändå bara en ful oäkting som aldrig kommer få deras kärlek, deras eget barn kommer dem aldrig mer att snacka dem kommer lämna ut henne på gatan. Dem vill inte känna henne längre, det är för pinsamt!

  Jag har läst igenom många kommentarer du sagt och jag tycker du har helt fel! Du svarar inte på frågor utan pratar vidare om dina jävligt dåliga argument! Jag tror faktiskt att du startat en blogg och skriver massa klagomål o shit hela tiden för att du är osäker på dig själv, istället för de. Få upp ditt jävla självförtroende! Om du känner dig så generös för att du sitter och skriver om det här barnet hur mycket du bryr dig om det. Om du verkligen skulle ha brytt dig skulle du låta de få komma i en frisk, bra familj! Ingen familj som inte vill ha barnet? som kommer slå barnet? Barnet kommer ju bli skärrad hela sitt liv för guds skull! Plus, du glömmer kvinnor/mammorna och papporna. Vad de kommer förstöra deras liv!

  Tack o hej!

 134. Jenny Says:

  haha författaren till denna post är ett geni, hon skriver en post och svarar sedan på ett par invändningar för att sedan låta argumenten tala för sig själva och låta hatarna skämma ut sig själva. Ingen har kommit med något nytt argument utan harvar vidare med samma skräp som dubyadivine redan avhandlade i originalposten…för flera år sedan… Varje “döööh du är ju dum i huveet som är emot abort!” förstärker ju bara hennes argumentation ytterligare. huzzah m8, leve livet!

 135. hahaha Says:

  Vill öppna med att du framstår som en riktigt dryg jävel, en besserwisser med mera. Vem fan bryr sig om att några celler har en unik gen uppsättning, den kan inte tänka, och den vet inte om att den finns, den vet för fan ingenting. man kan likna det vid –> Vissa tror att när man dör så är allt svart, man vet varken att man har levt eller att man är död. Allt är nämligen svart och man vet inte att det är svart och man vet inte att man inte vet, kan hålla på så här i evigheter. Nåja just så är det ju för de få cellerna som du kallar barn. Haha jag skrattar bara dig rakt i ansiktet. Låt för Gudsskull den blivande mamman bestämma sig huruvida hon ska föda barnet eller ej. Din kompletta jävla idiot. Blir så jävla arg, förstärks nåt så grovt också av dina dryga kommentarer. Slår vad om 10000 kronor att du hade öppnat med “Ja du hahaha, ” om jag inte just nu hade påpekat det.

 136. Peter Says:

  Jag skulle vilja fråga dig hur du ser på detta ur jämställdhetssynpunkt. Tycker du inte att mannen och kvinnan ska ha samma rättigheter? I ett samhälle som vårt, där vi strävar efter just jämställdhet, måste fri abort vara en självklarhet. Eller menar du att mannen ska ha mer rätt att överge ett barn än kvinnan? För det är vad du säger. Det är ingen, inklusive dig, som förespråkar att det ska vara förbjudet för mannen att lämna en gravid kvinna- och i och med detta lämna barnet- men däremot måste kvinnan i fråga stanna och uppfostra barnet, mot sin vilja, enbart p.g.a. att hon råkar vara född kvinna?

  Jag tycker det är upprörande, skrämmande och absurt att det fortfarande finns människor i vårt samhälle som ser abort som en synd.

 137. Linda Says:

  Det är rätt otrevligt att tänka på att många som är emot abort ändå inte vill att en kvinna ska ha barn helt plötsligt då det handlar om att kvinnan vill ha barn med “fel” man. Hur många abortmotståndare är det inte som tittar snett på kvinnor som behåller barn de får med brottslingar eller andra som samhället inte riktigt vill kännas vid.
  Varför hjälper inte alla dessa eldsjälar, som är för liv, kvinnor som t.ex. vill ha barn med interner? Är inte dessa liv värda något?
  Varför står inte alla som är för liv på barikaderna och skriker ut rätten till liv för dödsdömda? Det är samma skit vart man än tittar… hycklare som inte kan leva upp till sina åsikter vare sig de är emot abort eller för abort.

 138. emelie Says:

  Abort är inget preventivmedel.
  Om man nu så gärna vill göra en abort, pröva behålla barnet i ett år först, håller det inte då, kan du alltid skära halsen av det. För mig är detta samma sak som abort!

 139. Freja Says:

  Jag vill inte starta någon större diskussion jag vill bara få slänga in min åsikt. Jag är en tjej som är 15 år och första gången jag och min pojkvän hade sex blev det så att det blev oskyddat. Och oturligtvis nog så lyckades jag bli gravid av detta vid 15 ÅRS ÅLDER! Men TURLIGTVIS så får vi ju göra abort i Sverige, vilket i detta fall var livsavgörande för mig. Om jag inte hade kunnat göra abort så hade jag just nu suttit här med ett barn på ett år. Jag personligen hade kanske inte fått bo kvar hemma hos mina föräldrar, jag hade inte haft tid att gå i skolan och jag hade inte kunnat skaffa jobb och hade därmed inte haft någon inkomst. Pga detta så hade ju självklart barnet inte fått en bra uppväxt. Det hela hade slutat med en alldeles för ung olycklig mamma som inte får uppleva sitt liv och ett olyckligt barn som inte får den uppväxt som den förtjänar. Därför tycker jag att det är oerhört bra att vi får göra abort och enligt mig så hade det varit ett STORT steg bakåt i utvecklingen att förbjuda abort. Jag tycker det är värt för dig att fundera över detta, att sätta dig in i bordet mitt och barnets situation och förstå att det inte hade varit bra för någon av oss. Jag ser det verkligen INTE som jag har dödat detta barn, utan jag har räddat honom/henne från ett liv som hon/han inte hade uppskattat.
  Jag hoppas att detta kan få en del av er kan förstå att abort är nödvändigt i vissa fall.
  Tack för mig!

 140. Freja Says:

  blev gravid vid 14 ÅRS ÅLDER******

 141. svenskalärare Says:

  Du tycker inte att bloginlägget bör heta “argument mot abort”? Vill du kanske fundera över att lära dig svenska ordentligt innan du ger dig på seriösa frågor som dessa.

  • dubyadivine Says:

   Ja du, vänsterlärare…erm f´låt svenskalärare…kul att veta att den litterata intelligentian läser mina alster. Och på arbetstid också..jag antar att 2:16pm då din kommentar lämnades är på skattebetalarnas tid. Klart ni skall ha 10 000 extra i månadslön att surfa för…

   Det är rent ut sagt löjligt att agera språkpolis i en blogg, ett forum där slang, förkortningar och talspråk är allmänt accepterat. Det är smått otroligt att en seriös, vuxen människa ger sig in i en debatt om abort och “pull rank” som svenskalärare och väljer att ifrågasätta mitt språk och inte mina argument.

   For the record…om saken berodde på vem som var mest bevandrad i det svenska språket erkänner jag mig ödmjukt besegrad. Men inte är jag ledsen för det, nu kan jag ju använda samma taktik mot min vän Farshid som bryter mkt starkt på arabiska. Visserligen är han civilingenjör i maskinteknik men vad gör det när han använder syftningsfel i skrift.

   Dina tre rader med två frågor…(eller en fråga om man noterar att din andra fråga felaktigt saknar frågetecken i slutet.) ser jag som en hedersmedalj. Du, med dina år av utbildning, erfarenhet och kvinnlig visdom kunde inte komma med ett enda sakligt argument. Så ytterst, ytterst misslyckat av dig.

   Har du sedan försökt pusha elever att engagera sig i abortfrågan..istället för att lära dem svenska. (misstänker att Lina nedan var den enda som var vaken och lyssnade) så tycker jag du är mer än lovligt pinsam. /facepalm

   Kan vi göra en deal? Om jag lovar att försöka bli bättre på svenska språket, kan du lova att i klassrummet hålla dig till ditt ämnesområde och inte försöka pådyvla dina vänsteråsikter på lättpåverkade, växande ungdomar. Du vill säkert inte att dina barn/foster/cellklumpar tvingas läsa kristdemokraternas partiprogram i skolan…

   Då jag är relativt upptagen med annat har jag som regel att aldrig svara på argument som redan tagits upp eller argument som inte hör till diskussionen. Men för dig gjorde jag ett undantag.

  • Jenny Says:

   Till svenskalärare: En språkpolis som dessutom lär ut svenska vet förstås att “bloginlägget” är en felstavning, det svenska ordet stavas med 2 “g” medan det engelska ordet “blog” skrivs med ett “g”. Dessutom, som dubyadivine påpekar har du felaktig skiljetecken i slutet av din andra fråga. Förutsatt att det inte är ett tillkrånglat försök till uppmaning?

   Jag har läst alla kommentarer här och kan säga att jag fortfarande är för fri abort men jag skäms när jag ser att folk på “min” sida i debatten inte kan hålla sig ifrån simpla personangrepp. Det tar dock priset att med förminskande härskarteknik angripa det språkliga kvalitéerna hos motdebattören. Och att därtill göra det samtidigt som man skryter med att vara svenskalärare. Pinsamt.

   Nu blev du ju bara förlöjligad och avfärdad av DD, men även sakligt faller ditt inlägg ju platt. Vad är detta blogginlägg (sic!) om inte ett som tar upp argument för abort? Såväl som argument mot detsamma.

 142. Lina Says:

  Jag måste bara få säga att när du skriver framställer du dig själv som en amatör. Hur gammal är du?
  Du kanske använder lite komplicerade ord här och var men du vet nog inte riktigt vad du själv skriver om.

  Och anledningen till att jag kallar dig amatör är för att du inte kan ge konstruktiv kritik. När du går på motståndarna använder du kallar du våra argument för “Skolexempel” och “löjliga”. Det visar din okunnighet i både tal och skrift.

  Nästa gång du ska skriva en argumenterade text lär dig grunderna hur man skriver just en sådan text och låt inte oss som går första året på gymnasiet rätta dig.

 143. Lina Says:

  Jag måste bara få säga att när du skriver framställer du dig själv som en amatör. Hur gammal är du?
  Du kanske använder lite komplicerade ord här och var men du vet nog inte riktigt vad du själv skriver om.

  Och anledningen till att jag kallar dig amatör är för att du inte kan ge konstruktiv kritik. När du går på motståndarna kallar du våra argument för “Skolexempel” och “löjliga”. Det visar din okunnighet i både tal och skrift.

  Nästa gång du ska skriva en argumenterade text lär dig grunderna hur man skriver just en sådan text och låt inte oss som går första året på gymnasiet rätta dig.

 144. loloolloo Says:

  bajs

 145. jonte Says:

  http://abortnej.se/ kolla på videon.

 146. Mica Says:

  Att argumentera genom att säga att det är mord, då är det väl mord på alla barn man väljer att inte ha genom preventivmedel också? De har ju också en chans till liv.

  Abort är en mänsklig rättighet, man ska inte tvingas in till något som kommer att förändra ens liv till det dåliga.

 147. Agnes Says:

  Oerhört bra inlägg.

 148. FRI ABORT! Says:

  “9 månader av lite ryggont”?! Vafan är det för fel på dig? Vet du att det inte är direkt smärtfritt att föda ett barn? Typisk kommentar av män som inte ens försöker se sig in i kvinnans situation.
  Håller med Mica.

 149. Amelia Says:

  TACK för dessa o så kloka ord!! Oerhört bra, välskrivet och sant! Så härligt att se fler som inte liksom väljer att glömma vår huvudperson i dramat – barnet själv! 🙂

 150. denise Says:

  lite sent ute, men jag gör en uppgift som handlar om att jag ska stå och argumentera om Abort och jag är Förr abort och inte emot.
  jag valde förr abort för att jag själv har tagit abort, och om jag ska få säga min åsikter så är förr abort något som man helst inte vill göra, men man måste också tänka lite på hur man har det själv och hur det hade fungerat om man hade tagit detta barn till världen, jag var nästan 100% övertygad att jag ville behålla barnet, men sedan tänkte jag också på dem sakerna som jag ville uppfylla med mitt liv och mig själv. och dessutom att jag hade inte pengarna där till att uppfostra ett barn. jag var 16 år gammal och gick i 2:an på gymnasiet. jag klarade knappt av skolan hur skulle jag då klara av ett barn?
  om jag hade tagit det barnet till världen hade jag offrat allt.
  det handlar inte bara om att man tar död på ett barn, ja visst jag mådde jätte dåligt efteråt, men så länge barnet inte var ett foster vilket det inte var än. tänk om abort hade varit förbjudet i samhället idag då hade det ju funnits 1000 tals barn där ute som inte alls hade mått bra, eller hamnat i en psykisk ohälsa. är det bättre att föda ett barn till världen när dem ändå kommer hamna i sådana situationer. det är inte rätt att se barnen lida där ute, och när man tar abort tidigt så lider barnet inte.

  jag tycker inte det är fel att ta abort, tonåringar som jag vi har gjort misstag som att inte skydda oss när vi har haft samlag därför har vi blivit gravida, det är vårt eget fel att skylla, men man lär sig en läxa efter första aborten. jag har blivit mognare och jag kan fortfarande tänka på händelsen, bara för att jag är förr abort så betyder det inte att jag tyckte att det var en hemsk upplevelse för det var det. men där i mot tycker jag att man måste tänka på konsekvenserna som följer med en oavsett vad.

  • dubyadivine Says:

   Jag, jag, jag. Mig, mig, mig. Mitt liv, mina pengar, min tid, min fritid.

   Var skall man börja?

   Du, denise, mördade en annan människa. Och av vilken anledning? För att du inte vill offra fritid eller pengar. Allt jag kan säga är: USCH.

   Tänk på ditt eget liv som du fick i gåva. Tänk på alla minnen du haft, bra och dåliga, och inse att du har förnekat en annan människa allt det. Tänk varje gång du vaknar på morgonen och känner att du lever, varje dag i resten av hela ditt liv – att du har förnekat en annan människa allting. Ditt eget barn. En helt oskyldig människa som aldrig gjort dig något.

   Dessutom utnyttjade du världens dyraste sjukvård och tvingade några av världens bäst utbildade sjukvårdspersonal att hjälpa dig. Du vet att vi har läkarbrist va? Att vi har människor som dör i vårdköer. Men strunt i hjärtpatienter och cancerforskning – de kan vänta på att friska människor dödar sina barn. (För att inte nämna alla i utlandet som behöver sjukvårdsresurser)

   Vi bor i världens rikaste land. Bara barnbidraget är på över 1000kr i månaden. Kan du föreställa dig vilken skillnad 1000kr hade gjort för en familj i de flesta andra länder i världen? Vilken ofantlig förmögenhet det är för nästan alla människor på jorden? Eller hur mycket pengar det hade varit för en familj i Sverige för bara 100 korta år sedan? Ingen människa i Sverige svälter, det hade inte ditt barn heller gjort så sluta låtsas som det.

   Jag känner inget annat än förakt för människor som du och tycker att du borde låsas in för vad du gjort. Precis som galningen som mördade Anna Lindh sitter inlåst, även om Anna Lindh trots allt fick leva några år först.

   Men visst, du bröt ju inte mot lagen så du kanske kan döva ditt samvete med tiden. Förr i tiden kunde vita människor äga svarta människor som slavar och det var helt lagligt. Om en slav irriterade sin “ägare” hade han rätt att piska slaven blodig. Helt lagligt, så varför skall vi bry oss? Varför skall vi ändra lagarna? Du kanske hade stått där om du levat förr, med en blodig piska i handen över en blodig, gråtande slav och sagt:

   “Men, asså. detta är ju typ lagligt juh.”

 151. stefan Says:

  Att ha tillgång till fri abort är en värdefull tillgång, och det skall vi i Sverige vara tacksamma över.

  Jag förstår fullständigt att det handlar om att ta en individs liv, men vad är det vi sörjer för? Det är inte en fullt utvecklad människa, så den känner och tänker ingenting alls.

  Och en sak vill jag påpeka. Du verkar vara en inkompetent person, för att du kan inte ens argumentera. Det låter precis som att du inte förstår att en kvinna som planerar över att genomföra abort, gör det för en anledning. Det är vad som är bäst för kvinnan och barnet, inte för att det är kul.

 152. Negern Says:

  tänkt om det är ett neger barn då? ingen vill ha ett neger barn. Jävla neger. // Jimmie

  • dubyadivine Says:

   Vilket är det? “stefan” eller “negern”? Eller “Jimmie”?
   Inget annat än ett vulgärt troll som inte vet vad identisk IP-adress är, och utan något nytt att tillföra. Inkompetent, sa Bull…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: